Welcome to Bestwine

Червено Вино, ЕЛИЦА Сира Прайвит Ризърв 2015, Братанови, България

Regions BG
Vintage 2015
Grapes Сира
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol -

Сирата е новата звезда на Южен Сакар – районът, където този благороден сорт се развива най-добре в България. Това е четвъртата ни реколта на тази изключителна сира, която е кръстена на второто момиче в сем. Братанови, очарователната Елица. Купажът е прецизно направен от селекция на най-добрите 13 дъбови бъчви с различен обем и произход (български, унгарски и френски). Виното е съзряло 27 месеца в бъчвите и още 17 месеца в бутилка преди излизане на пазара през октомври 2019 г. Нефилтрирано – възможна е поява на благородна утайка. Лимитирано количество от 4 670 бутилки.

Дегустационно описание: наситен виолетовочервен цвят с мастилени оттенъци. Разкриват се сложни и многопластови сортови аромати с подправкови акценти, тъмен шоколад и черешово конфи. Плътно и стегнато тяло с кадифена структура, което разкрива богати и дълбоки аромати на пипер, кардамон и кутия от пури, примесени с нежни цветисти нюанси на виолетки в края.
Благороден пикантен завършек оставя неповторимо усещане за топлота и загатва сериозен потенциал за отлежаване 2029.

Подходяща храна: меса от черно прасе, телешко, с пепър сос или просто запечени, както и с различни шоколадови десерти, особено от тъмен шоколад, суфле, дори с ментови подправки.

Сервиране: Охладено при t 16–18 °C

Наличност: В наличност

42,00 лв.
Bratanov

Описание на продукта

Детайли

Червените сортови вина от серията “Прайвит Ризърв” бутилираме само в най-добрите реколти след отлежаване само в бъчви от минимум 24 месеца и последващо съзряване в бутилка от минимум 12 месеца.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Bratanov

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.