Welcome to Bestwine

Кашон 3 бутилки, Бяло вино, Шардоне “Белослава” 2013, Серия „НАСЛЕДНИЦИТЕ“ Братанови

Regions BG
Vintage 2013
Grapes Шардоне
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol -

Селекция от най-доброто шардоне за реколтата, кръстено на друг малък член на сем. Братанови – Белослава. Част от виното е ферментирало и отлежало в 500 л. бъчва от български дъб. Произведено в лимитирана партида от 1 803 бутилки.


Дегустационно описание: Цветът е нежен, със сламено-златисти отенъци. Атрактивен нос с тропически плод, полски цветя,  с деликатни нюанси на ванилия. Хармонично тяло с приятна свежест и минералност. Елегантен, освежаващ флорален финал.


Подходяща храна: салати с билков дресинг, морски дарове & риба, вегетарианска паста & пица, ястия от пилешко месо.


Сервиране: Охладено при t 9–11 °C

Наличност: В наличност

46,00 лв.
Bratanov

Описание на продукта

Детайли

Серия „НАСЛЕДНИЦИТЕ“

Ние, създателите на Винарна Братанови, вярваме в предаването на семейните традиции. Затова нашите наследници още от малки са ангажирани с виното – берат грозде, учат се да разпознават сортовете и дори да дегустират. Те носят прекрасни имена и вече имат своите предпочитания към определени вина. Така естествено се роди идеята за серията “The Successors“ (Наследниците), в която първо бе представена Сира „Елица“ 2011 – отличена с бронзов медал от престижния международен конкурс Decanter 2014 и сред топ 50 български ви на на сп. ДиВино. Новите попълнения от реколта 2013 са едно Шардоне, носещо името на кипящата от енергия Белослава, както и едно много различно Розе, кръстено на талантливата чаровница Мария. И трите вина са хармонично обогатени от контакта си дъб и са произведени в лимитирани партиди от 1 000 до 5 000 бутилки.

Ние също така вярваме, че името оставя своя отпечатък върху характера на приносителя си. И тъй както всеки човек е неповторим със своя характер – наследен от родителите и оформен от заобикалящата среда, така и всяко вино отразява уникалността на тероара и натюрела на своите създатели.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Bratanov

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.