Welcome to Bestwine

Червено Вино, LA VERITE Каберне Фран 2015, Катаржина, България

Regions BG
Vintage 2013
Grapes Каберне Фран
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol 14.5%

Последно засаденият парцел в нашия масив с площ 1.48ha, се превърна в изключително подходящо място за отглеждане на сорта Cabernet Franc.
Почвата, надморска височина от 140m и всички други климатични особености на района, добринасят за отглеждането на висококачествено грозде.

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. За 70% от партидата алкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 30% от нея алкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л.

100% от купажа съзрява във френски дъбови бъчви за 10 месеца.

Виното се характеризира с богат и наситен пурпурен цвят. Класен и хармоничен, ароматът на виното съчетава концентрирани нюанси на подправки, черен пипер, черни плодове и изящен френски дъб. Вкус, включващ хармония от обем, сладост, кадифеност, интензивен вкусов аромат и изключителна дължина.

Много добре се съчетава с пикантни ястия, ястия от едър дивеч или сушени меса. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C

Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години

Наличност: В наличност

32,90 лв.
Katarzyna

Описание на продукта

Детайли

Последно засаденият парцел в нашия масив с площ 1.48ha, се превърна в изключително подходящо място за отглеждане на сорта Cabernet Franc. Почвата, надморска височина от 140m и всички други климатични особености на района, добринасят за отглеждането на висококачествено грозде. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. За 70% от партидата алкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 30% от нея алкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. 100% от купажа съзрява във френски дъбови бъчви за 10 месеца. Виното се характеризира с богат и наситен пурпурен цвят. Класен и хармоничен, ароматът на виното съчетава концентрирани нюанси на подправки, черен пипер, черни плодове и изящен френски дъб. Вкус, включващ хармония от обем, сладост, кадифеност, интензивен вкусов аромат и изключителна дължина. Много добре се съчетава с пикантни ястия, ястия от едър дивеч или сушени меса. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Katarzyna

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.