Welcome to Bestwine

Червени Вина

Артикули 1 до 10 от общо 140

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. Червено вино, Колеционе Привата Примитиво ди Мандуриа, Варвалионе, Италия

    Червено вино, Колеционе Привата Примитиво ди Мандуриа, Варвалионе, Италия

    Denominazione di Origine Protetta Това вино Примитиво /Черен Зинфандел/ от Мандурия от „Cosimo Varvaglione PRIVATE COLLECTION“ произхожда от внимателен ръчен подбор на всеки един грозд на стари свободно стоящи лозя, култивирани в съответствие със старата фамилна традиция. Това интензивно червено вино има лилави нотки, пленителен вкус и аромати, напомнящи сладко от червени плодове. Елегантно вино, което запазва характеристиките на тероара си непокътнати. Той перфектно съвпада с червено месо, дивеч и отлежало сирене. Идеално като вино за медитация. Регион: провинция Таранто Добив на декар: kg 600 Метод на производство: Винификация чрез мацерация с контролирана температура при 26 ° -28 ° С. След малолактична ферментация, усъвършенстване във френски бъчви и американски барици поне за 14 месеца. Награди: Mundus Vini 2019 Double Gold The New Zealand International Wine Show 2019 Gold AWC Vienna 2019 Gold Berliner Wein Trophy 2019 Gold Concours Mondial Bruxelles 2018 Gold The New Zealand International Wine Show 2019 Gold Berliner Wein Trophy 2017 Gold Mundus Vini 2016 Gold Berliner Wein Trophy 2016 Gold Berliner Wein Trophy 2018 Gold Вижте повече
  2. Червено Вино, Катлея Каберне Фран 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Червено Вино, Катлея Каберне Фран 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3 000 часапрез годината и над 110 ясни дни. Без пролетни измръзвания и слани. Сравнителновисоките годишни температури и подходящите горски и песъкливо-глинести почвиса изключително благоприятни за червени винени сортове грозде. Винификация: Сортиране на цели гроздови зърна чрез единствения в България оптичен сортировач Delta R2 Vistalys. Студена мацерация при 8ºС в дъбови каци с вместимост 6т. и термоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация в нови френски бъчви. Отлежаване и съхранение 18 месеца в нови френски дъбови бъчви при контролирана температура и относителна влажност на въздуха. Дегустационни характеристики: Cattleya Каберне Фран е с красив цвят на тъмна череша. Ароматът на виното е хармонична комбинация от свежи черни плодове, кафе и сушени подправки. Този Каберне Фран се отличава с мекота и свежест във вкуса, където се преплитат нюанси на черница и тютюн. Потенциал за стареене: До 2025 г. 5 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Вижте повече
  3. Червено Вино, Мерул Мерло Резерва 2011, Румелия, България

    Червено Вино, Мерул Мерло Резерва 2011, Румелия, България

    Високо качествено грозде от собствени лозя с контролиран добив. След микровинифициране, полученото вино отлежава 4 години в нови дъбови бъчви. Отлежаването продължава и в бутилка. Виното е с жив, плътен наситено-рубинен цвят. Отличава се с богат комплексен аромат, в който се долавя сладко от зрели къпини, печени сини сливи, подправки, шоколад и канела. Вкусовата атака мощно експлодира в устата като създава усещане за мекота, обем, трайност и дължина. Чудесен плодов финал, остава чувство за топлина допълнено сот усещане за кадифени танини. Вижте повече
  4. Червено Вино, Мерул Каберне Совиньон Резерва 2015, Румелия, България

    Червено Вино, Мерул Каберне Совиньон Резерва 2015, Румелия, България

    Стилно вино, съзряло над 12 месеца в малки дъбови бъчви тип Барик, с наситен гранатов цвят, зрял многопластов аромат с нюанси на касис и боровинка, препечени тонове и карамел, акценти на сушени плодове и подправки. Вкусът е хармоничен с добра плътност и дълъг ароматен финал. Препоръчват се по-комплексни и ароматни храни, като се избяват по-мазните варианти. Червени меса, патешко месо, пуешко месо, както и дивеч са сред най-подходящите за тези вина. Добре се съчетават и ако към ястията има сосове, най-вече гъбени сосове. От сирената най-добре биха се съчетали сирената Кантал (Cantal) и Сеинт-Нектар (Saint-Nectar). Определено виното има нужда от повече време, за да доразвият и омекотят характера си в бутилката. Препоръчва се консумацията да не е по-рано от четвъртата година от бутилирането им. Най-подходящата температура за консумацията им е между 16 и 17°C. Вижте повече
  5. Червено Вино, Мерул  Мавруд Резерва 2014, Румелия, България

    Червено Вино, Мерул Мавруд Резерва 2014, Румелия, България

    Мерул Резерва Мавруд е вино от уникален местен български сорт грозде Мавруд от региона на Панагюрище, Западна Тракия. Гроздето е изцяло от собствени лозови масиви със стриктно контролиран добив. Eлегантно вино от уникалния български сорт Мавруд, съзряло в малки бъчви тип Барик, с рубиненочервен цвят и керемидени отенъци. Ароматът е многопластов с нюанси на препечено, дим, сухи листа, подправки и смола. Вкусовият комплекс е с добра плътност и мекота. Финалът е дълъг със зрели танини и плодове. Вижте повече
  6. Червено Вино, Мерул Резерва Селекция Мавруд/Мерло/Каберне Совиньон 2015, Румелия, България

    Червено Вино, Мерул Резерва Селекция Мавруд/Мерло/Каберне Совиньон 2015, Румелия, България

    Висококачествено вино, съчетало в себе си предимствата на древния български сорт Мавруд с класическите Мерло и Каберне совиньон, съзряло над 12 месеца във Френски барици и развило комплексен букет от зрял плод, сухи листа, ванилия и тютюн. Вкусът е стегнат и балансиран със зрели танини и топъл финал. Вижте повече
  7. Червено Вино, Мерул Селекция Мавруд/Мерло/Каберне Совиньон 2015, Румелия, България

    Червено Вино, Мерул Селекция Мавруд/Мерло/Каберне Совиньон 2015, Румелия, България

    Великолепно съчетание на древния български сорт Мавруд с класическите Мерло и Каберне Совиньон. Вино с приятен рубинено – червен цвят, нежен аромат на зрели червени плодове, кадифено тяло и свеж елегантен вкус с подобаващ завършек. Вижте повече
  8. Червено Вино, Мерул  Мавруд 2015, Румелия, България

    Червено Вино, Мерул Мавруд 2015, Румелия, България

    Грозде от собствените лозови масиви на Изба Румелия в един от най-добрите тероари за сорт Мавруд. Древният български сорт Мавруд е по специален за енолозите, и за това контролът на суровината за създаването му е изключително стриктен. Интригата при дегустацията на Мавруда започва още с цвета на виното – плътен, рубинен с виолетови отенъци. Многопластов аромат с преобладаващи акценти на лозови мустачки, къпини и дребни черни плодове. Мощно, добре структурирано тяло с фини танини и плодово-пикантен финал. Виното има знаметелен потенциал за отлежаване. Вижте повече
  9. Червено Вино, Мерул Сира 2014, Румелия, България

    Червено Вино, Мерул Сира 2014, Румелия, България

    Червено сухо вино с впечатляваща плътност и наситен мастилено виолетов цвят. В комплексния но се откриват зряла череша, печена синя слива, сладки подправки и билки. Хармоничния вкус оставя чуство за сладост, топлина и свежест. Фино вино, подходящо за консумация при температура 16-18 градуса с местни ястия и зрели сирена. Виното се съчетава добре със силно ароматни-вкусови храни, с по-високо ниво на мазнини. Печено на грил или на фурна, ястия със сосове, дивеч, птици, гъби (включително и трюфели) и субпродукти като дробчета, воденички и сърца. От сирената добър избор са Tomme и Cantal. Определено тези вина имат нужда от повече време за да доразвият и омекотят характера си в бутилката. Препоръчва се консумацията им да не е по-рано от четвъртата година от бутилирането им. Най-подходящата температура за консумацията им е между 15 и 18°С. Вижте повече
  10. Червено Вино, Мерул Мерло 2016, Румелия, България

    Червено Вино, Мерул Мерло 2016, Румелия, България

    Гроздето за това класно младо вино “ Мерул” Мерло е грижливо подбрано от лозовите масиви на Тракийската низина и чрез умело съчетаване на местните традиции и съвременните технологии създадохме вино с дълбок рубинен цвят,богат аромат на зрели черни плодове , балансиран мек вкус и подобаващо дълъг завършек. Много добро както за консумация в момента, така и за отлежаване. Добър избор на компания за това вино е дребният пернат дивеч (фазани, яребици…), червени печени меса (на фурна, на скара или на барбекю), а ако избирате подходящо сирене заложете на необработените пресовани сирена – Ементал, Комте, Грюер. Насладете им се при температура между 15 и 17°С. Вижте повече

Артикули 1 до 10 от общо 140

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5