Welcome to Bestwine

Каберне Фран

Артикули 1 до 10 от общо 19

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  1. Червено Вино, СИМБИОЗА Мерло & Мавруд 2016, Братанови, България

    Червено Вино, СИМБИОЗА Мерло & Мавруд 2016, Братанови, България

    Дегустационно описание: Красив тъмнорубинен цвят с виолетови отенъци. Комплексен аромат на черни плодове, какао и ликорис. Сочният вкус с кадифени танини преминава в приятно пикантен финал. Подходяща храна: Средиземноморска кухня, месо на скара със зеленчуци, българско бяло сирене, млади жълти сирена. Сервиране: Охладено при 15 - 17 C, Вижте повече
  2. Червено Вино, Специална Селекция ПРОСПЕРО 2014, Боровица, България

    Червено Вино, Специална Селекция ПРОСПЕРО 2014, Боровица, България

    Ексклузивно Предложение вино с работен етикет, бутилирано от избрани бъчви. Вино, при което ударението не се поставя върху сортовия състав, защото той не означава много, когато се търси вино с характер. Пропорциите между сортовете не само не са важни, но и дългогодишната практика показва, че идентичността на такова вино зависи от жизненността, силата, дълбочината и дължината на ароматно-вкусовите възприятия. Целта ни е, да запазим респекта, физиономията и характера на виното. Едно сложно, уникално вино, многопластово, което е резултат на схващането още на Бенедиктинските монаси, да се правят вина, които да не приличат едно на друго колкото е възможно повече! Вижте повече
  3. Бяло Вино, THE ESTATE Шардоне 2018, Катаржина, България

    Бяло Вино, THE ESTATE Шардоне 2018, Катаржина, България

    Серията THE ESTATE са вина, които се отличават с идентиността на тероара и разкриват напълно качеството на гроздето. За това вино е използвано Chardonnay, подбрано от точно определено място в нашия лозов масив, парцел № 45, който е изобразен и на картата в самия етикет. ГГроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по класическа технология, която включва темпериране на гроздето в хладилна камера за 20h до температура 10-12˚С, сортиране, ронкане, смачкване, настойване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 15-19˚С. В тази схема се включва алкохолна ферментация и съзряване във френски дъбови бъчви. 100% от партидата, отлежава във френски дъбови бъчви за период от 8 месеца. Виното се характеризира с интензивен жълто-зелен цвят. Концентриран и хармоничен аромат на бели и тропически плодове, ядки, ванилия и препечен хляб. Балансиран и елегантен вкус, характеризиращ се със синхрон между сладост, киселини и обем. Вкусовият аромат кореспондира напълно с ароматния профил, което е характерно за едно първокласно вино. Гроздовият послевкус допълва и завършва цялостното положително впечатление. Много добре се съчетва с отлежали сирена, бели меса, рибни ястия, топли салати. Подходящата температура за консумация е 12⁰-14⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 5 години Вижте повече
  4. Бяло Вино, KATARZYNA Шардоне 2019, Катаржина, България

    Бяло Вино, KATARZYNA Шардоне 2019, Катаржина, България

    Лимитирано производство от 5000 бутилки. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по класическа технология, която включва темпериране на гроздето в хладилна камера за 20h до температура 10-12˚С, сортиране, ронкане, смачкване, настойване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 15-19˚С. В тази схема се включва алкохолна ферментация и съзряване във френски дъбови бъчви. 100% от партидата, отлежава във френски дъбови бъчви за период от 8 месеца.мана. Виното се характеризира с интензивен жълто-зелен цвят. Концентриран и хармоничен аромат на тропически плодове, ядки и препечен хляб. Балансиран и елегантен вкус, характеризиращ се с умерена свежест. Вкусовият аромат кореспондира напълно с ароматния профил. Финалът на виното оставя дълготраен послевкус. Много добре се съчетава с отлежали сирена, бели меса, рибни ястия, топли салати. Подходящата температура за консумация е 12⁰-14⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 7 години Вижте повече
  5. Бяло Вино, LE BLANC Совиньон Блан 2019, Катаржина, България

    Бяло Вино, LE BLANC Совиньон Блан 2019, Катаржина, България

    Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилна камера за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 70% от партидата aлкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 30% от нея, алкохолнта ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м³ и 15м³. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. 100% от купажа съзрява в дъбови бъчви за 10 месеца. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по класическа технология, която включва темпериране на гроздето в хладилна камера за 20h до температура 10-12˚С, сортиране, ронкане, смачкване, настойване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 14-18˚С. Съзряването се осъществява в съдове от неръждаема стомана. Виното се характеризира със средно интензивен, искрящ жълто-зелен цвят. В аромата се усеща зелена чушка, цитруси, трева и леко долавящ се нюанс на жълти плодове. Вкусът се отличава с баланс между сладост, свежест и финост, а послевкусът е дълготраен и запомнящ се. Много добре се съчетва с пресни сирена, свежи салати, рибни ястия и плодови десерти. Подходящата температура за консумация е 12⁰-14⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 5 години Вижте повече
  6. Червено Биовино, CALLISTO BIO Каберне Совиньон & Каберне Фран 2018, Катаржина, България

    Червено Биовино, CALLISTO BIO Каберне Совиньон & Каберне Фран 2018, Катаржина, България

    От 2012 година част от лозовите насаждения на KATARZYNA ESTATE се отглеждат биологично. Лозовият масив е на площ от 850 дка и се намира на около 15 км от избата в землището на с. Белица. Полагат се специални грижи за поддържане и повишаване на почвеното плодородие и за опазване на природата чиста. Katarzyna Estate е сертифицирана за преработка на биологично грозде и производство на биологично вино. При винификацията на на био грозде, най-важното е да няма пресичане с потока на конвенционалното грозде. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. Aлкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. Яблъчно млечно-кисела ферментация за 30% от партидата протича във френски дъбови бъчви от по 225л, за останалата част от партидата – в съдове от неръждаема стомана. Купажът съзрява във френски дъбови бъчви за 8 месеца. Виното се характеризира с интензивен червен цвят с виолетови оттенъци. Концентриран и хармоничен аромат на подправки, зряла червена чушка и фини нюанси на френски дъб. Във вкуса виното се характеризира с обем, финес, закръглени танини, сочност и изразена дължина. Изцяло натуралният характер на виното се допълва от дългият и запомнящ се финал. Много добре се съчетва с говеждо месо и паста. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 5 години Вижте повече
  7. Червено Вино, СЕДЕМ СОРТА 2017, Катаржина, България

    Червено Вино, СЕДЕМ СОРТА 2017, Катаржина, България

    Специфичното при това вино, е че различните сортове грозде се подбират от разнородни части на нашия масив, съответно се срещат голям брой разновидности на канелено горските почви и сравнително голям диапазон в надморската височина 120-160m. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 40% от партидата алкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 60% от нея алкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. 100% от купажа съзрява във френски дъбови бъчви за 8-10 месеца. Виното се характеризира с пленяващ пурпурен цвят. Изразен аромат на зрели червени и черни плодове, елегантна дървесина и сухи подправки. Тялото е хармонично, богато с многопластов вкусов аромат и запомнящ се послевкус. Много добре се съчетава с отлежали сирена, паста и деликатесни ястия. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 10 години Вижте повече
  8. Розе, LES NUITS BLANCHES Каберне Фран & Сира 2019, Катаржина, България

    Розе, LES NUITS BLANCHES Каберне Фран & Сира 2019, Катаржина, България

    Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по технология, която включва темперирането му в хладилна камера за 20h до температура 10-12⁰C, сортиране, ронкане, смачкване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 15-19⁰C Виното се характеризира със светло розов цвят на сьомга. Дискретен аромат, напомнящ червени горски плодове и ванилия. Сочен вкусов аромат, с хармонично тяло и освежаващ финал. Много добре се съчетва с плодове, миди, салати с цитрусови плодове и свежи десерти. Подходящата температура за консумация е 14⁰-16⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 5 години Вижте повече
  9. Червено Вино, Катлея Каберне Фран 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Червено Вино, Катлея Каберне Фран 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3 000 часапрез годината и над 110 ясни дни. Без пролетни измръзвания и слани. Сравнителновисоките годишни температури и подходящите горски и песъкливо-глинести почвиса изключително благоприятни за червени винени сортове грозде. Винификация: Сортиране на цели гроздови зърна чрез единствения в България оптичен сортировач Delta R2 Vistalys. Студена мацерация при 8ºС в дъбови каци с вместимост 6т. и термоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация в нови френски бъчви. Отлежаване и съхранение 18 месеца в нови френски дъбови бъчви при контролирана температура и относителна влажност на въздуха. Дегустационни характеристики: Cattleya Каберне Фран е с красив цвят на тъмна череша. Ароматът на виното е хармонична комбинация от свежи черни плодове, кафе и сушени подправки. Този Каберне Фран се отличава с мекота и свежест във вкуса, където се преплитат нюанси на черница и тютюн. Потенциал за стареене: До 2025 г. 5 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Вижте повече
  10. Червено Вино, Денеб Каберне Фран 2017, Ейнджълс Естейт, България

    Червено Вино, Денеб Каберне Фран 2017, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3 000 часапрез годината и над 110 ясни дни. Без пролетни измръзвания и слани. Сравнителновисоките годишни температури и подходящите горски и песъкливо-глинести почвиса изключително благоприятни за червени винени сортове грозде. Винификация: Сортиране на цели гроздови зърна чрез единствения в България оптичен сортировач Delta R2 Vistalys. Студена мацерация при 8ºС в дъбови каци с вместимост 6т. и термоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация в нови френски бъчви. Отлежаване и съхранение 18 месеца в нови френски дъбови бъчви при контролирана температура и относителна влажност на въздуха. Време на отлежаване в бъчви: 18 месеца Вид бъчви: 225 л. Дегустационни характеристики: С кадифен тъмночервен цвят Каберне Фран Deneb обещава класа. Виното носи характерните аромати на мента и подправки, обгърнати от топли нюанси на зрели горски плодове. Вкусът на Deneb Каберне Фран е зрял, благороден и балансиран. Небцето е погалено от копринени танини, обгръщащи интензивни вкусови нюанси на сочни зрели плодове и черен шоколад. Зарята от вкусове продължава в един запомнящ се финал. Потенциал за стареене: До 2028 г. 8 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Вижте повече

Артикули 1 до 10 от общо 19

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2