Welcome to Bestwine

Карменер

Карменер (Carmenère) е червен винен сорт грозде, произхождащ от Франция. Този сорт се отглежда основно в Чили с много висок процент от общите лозови насаждения, а там е бил донесен от Бордо (Франция) през ХІХ-ти век. Ограничени площи има в района на Медок (Франция), както и в Калифорния и Италия. Гроздовете са малки или средни, цилиндрично-конични, крилати. Зърната са средни по размер, закръглени, синьо-черни. Консистенцията е месеста и сочна с тревист привкус. От гроздето се приготвят богати, тъмно червени танинови вина с аромат на боровинка, черна слива и пикантни подправки. Подходящ е за купажиране с други сортове. Най-добре е виното да се консумира докато е още младо.

3 Продукт(а)

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

  1. Червено Вино, 120 Карменер 2015, Санта Рита, Чили Промо

    Червено Вино, 120 Карменер 2015, Санта Рита, Чили

    Регион: Central Valley Този сорт се отглежда основно в Чили с много висок процент от общите лозови насаждения. Зърната са средни по размер, закръглени, синьо-черни. Консистенцията е месеста и сочна с тревист привкус. От гроздето се приготвят богати, тъмно червени танинови вина с аромат на боровинка, черна слива и пикантни подправки. Подходящ е за купажиране с други сортове. Най-добре е виното да се консумира докато е още младо. Карменер 120 илюстрира типичните чилийски вина, доминирани от аромата на черни и червени плодове и подправки. Неговите копринени, дълбоки танини го правят много лесно за пиене и универсално за съчетаване с широко разнообразие от храни. Вижте повече

    Нормална цена: 12,90 лв.

    Special Price 9,90 лв.

  2. Червено Вино, Triple C 2011, Санта Рита, Чили

    Червено Вино, Triple C 2011, Санта Рита, Чили

    Регион: Maipo Valley Лозето Каберне Фран е разположено в Alto Jahuel, това лозе е засадено върху коллувиална глинеста почва с дълбочина 0,8-1,0 м, с чакълест подпочвен слой, който осигурява отличен дренаж. Реколтира се през края на април. Лозето Каберне Совиньон се намира в същия имот, в близост до Каберне Фран. Управлението му е много подобно, добивът му е по-малък от 5000 кг / дка, а състоянието на хидрострес е по-тежко, за да се получи добро узряване. Реколтира се също през края на април. 70-годишните лозя на Карменер са разположени на южен склон по средата на хълмовете на долината на Апалта. Тези лозя са засадени при 5500 растения / ха. без напояване, където водата се получава само през зимните дъждове (средно 700 mm / година) и естествения воден басейн. Лошите, гранитни почви гарантират отлично оттичане на дъждовна вода, което от своя страна улеснява контрола върху енергията и правилното производство на плодове. Прибира се втората седмица на май. 100% от това вино е отлежало в нови бъчви от френски дъб средно за 17 месеца. Това изключително вино има интензивен, наситено рубиненочервен цвят. Добре разит букет с богата комбинация от касис и флорален нюанс, свързан с деликатни тонове на графит, катран, шоколад и ванилия. Елегантно и добре структурирано, това вино е отлично балансирано с потенциал за стареене в бутилка. Вижте повече
  3. Розе, CONTEMPLATIONS Малбек & Карменер, Катаржина, България

    Розе, CONTEMPLATIONS Малбек & Карменер, Катаржина, България

    Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по технология, която включва темперирането му в хладилна камера за 20h до температура 10-12⁰C, сортиране, ронкане, смачкване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 14-17⁰C Виното се характеризира с много светъл луково-розов цвят приковаващ вниманието. Фин, комплексен аромат, съчетаващ нюанси на грейпфрут, мъх от зелена праскова и плетеница от цитрусови аромати. Елегантен и балансиран вкус, вплитащ в себе си мекота, ефирност, свежест и силно изразен вкусов аромат. Много добре се съчетва със скариди, миди, салати с цитрусови плодове или свежи десерти. Подходящата температура за консумация е 14⁰-16⁰C Вижте повече

3 Продукт(а)

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък