Welcome to Bestwine

Мерло

Мерло е най-важният сорт червено грозде за региона на Бордо, а днес е разпространен и в южна Франция. В Италия се отглежда в повече провинции от който и да е друг сорт, въпреки че далеч не надминава по качество и продуктивна площ италианските сортове като Барбера и Санджовезе. В Калифорния насажденията с Мерло нарастват на 4050 хектара. Още щом е представен в Австралия е бил забелязан. Мерло е устойчив на болести сорт, въпреки че изглежда е един от най-чувствителните към соленост сортове. Има средни по размер, три или пет делни листа често назъбени в основата на страничните синуси. Имат разположени нарядко власинки на туфи от долната си страна. Синусът на дръжката е U-образен. Чепките са средни по размер, цилиндрични, понякога крилати, рехави с малки, закръглени плодове. Реколтата обикновено е добра, но при неблагоприятни условия по време на цъфтежа, може да е много бедна. Виното произведено от Мерло има отличителен характер, близък до този на Каберне. Има хубав цвят, но е нежно и зрее по-бързо от вината Каберне. Въпреки че може и да не се купажира, то дава отлични вина в комбинация с Каберне от региона на Бордо.

Артикули 1 до 8 от общо 25

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Артикули 1 до 8 от общо 25

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4