Welcome to Bestwine

Пино Ноар

Пино Ноар е сорт използван за направата на най-добрите червени вина на Бургундия и е един от основните сортове в Шампан. Той е един от малкото червени сортове, които зреят достатъчно рано, за да се развиват успешно и в най-студените климатични региони като тези в Германия и Швейцария. На практика този сорт се отглежда във всяка занимаваща се с лозарство страна, обикновено не екстензивно и само в по-студените местности като тези в северна Италия и крайбрежието на Калифорния. Пино Ноар е много стар и известен сорт. В Австралия има идентифицирани 30 различни клона с осезаеми различия в растежа и развитието, формата на чепката и много други белези. Пино Ноар не е много устойчив на болести сорт и му трябват няколко години, за да достигнат лозите необходимите размери и да започнат да дават добра продукция. Листата варират от малки до средно големи, обикновено почти цялостни, но понякога са петделни, когато са върху лакомец или безплодна лозичка. Те са груби, склонни са да се навиват навън, чак до средната жила и имат съвсем малко власинки на туфи от долната си страна. Чепките са малки, цилиндрични и крилати, и понеже са много сбити малките къси и овални плодове често са с неправилна форма. Цветът на вината произведени от Пино Ноар не е наситен, плодовете отгледани в по-топлите региони дават вина бедни както на цвят, така и на вкус. Въпреки това, от отглежданите в по-хладни условия лозя се произвеждат вина с характерен сортов вкус, който е високо ценен.

Артикули 1 до 10 от общо 13

Задай във възходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  1. Червено вино, Пино Ноар 2010, Ямантиеви

    Червено вино, Пино Ноар 2010, Ямантиеви

    Там, където планината на митичния Орфей - Родопи, спуска източните си сколонове и отстъпва на равната Тракия... Там където реките Марица и Арда събират долините и водите си и бързат към Егейско море... Добре дошли в Ивайловград, България! Вижте повече
  2. Едоардо Миролио, Брют Розе, България

    Едоардо Миролио, Брют Розе, България

    Сортов състав: Пино Ноар 100%. Цвят: Прелестен бледо розов цвят с фини перли в непрекъснат поток. Аромат: Отличава се с финес, елегантност и цветисти нотки (на дива роза). Вкус: В устата ефервесцентността създава усещане за сочност и свежест. Вкусът е отлично балансиран, благодарение на добрия дозаж и абсолютно точното ниво на киселините. Едно очарователно вино с продължителен послевкус. Отлежаване: Минимум 24 месеца с дрождите. Съчетание с храни: Консумира се като “welcome drink”, със сурови морски деликатеси, интензивни зрели сирена /пaрмиджано/ или самостоятелно. Вижте повече
  3. Едоардо Миролио, Пино Неро Резерва, България

    Едоардо Миролио, Пино Неро Резерва, България

    Сортов състав: Пино Ноар 100%. Цвят: Прозрачен керемидено-червен цвят с развитие. Аромат: Богат, многопластов аромат на червени плодове-зрели череши, ягоди, сушени листа и дим,натурален шоколад с лек мус- кусен нюанс. Вкус: Приятна сладост, меки танини, хармонично добре балансирано. Отлежаване: 18-24 месеца в барици от френски дъб (225 л) и после 12 месеца в бутилката. Съчетание с храни: Подходящо за печени меса с гарнитура от печени гъби манатарки, барбекю, добре препечено агнешкo с печени на жар картофи и сос с карамелов вкус, изискани ястия с червени меса, дивеч и добре съзряли бели и жълти сирена. Вижте повече
  4. Едоардо Миролио, Пино Неро, България

    Едоардо Миролио, Пино Неро, България

    Сортов състав: Пино Неро 100%. Цвят: Червен с керемиденокафеви нотки. Аромат: Неповторим аромат на черни череши и вишни, кафе, дим, подправки. Вкус: Комплексен елегантен екстракт от череши, допълнен от нотки на дъб и пушек. Плътен ванилов крем, сладки танини и дълъг после- вкус характеризират това уникално вино. Отлежаване: 12-15 месеца в барици от френски дъб и 3-6 месеца в бутилката. Съчетание с храни: Бели и тъмни меса, дивеч, паста и пица, млади сирена. Вижте повече
  5. Едоардо Миролио, Розе дьо Ноар, България

    Едоардо Миролио, Розе дьо Ноар, България

    Сортов състав: Пино Ноар. 100%. Цвят: Розов, с нюанс на лучена люспа, нежен и искрящ. Аромат: Ароматът е много фин, пикантен, плътен и плодов. Долавят се аромати на ягода, съпътствани от тонове на червена череша и сухи листа. Вкус: Ефирен и елегантен, с много добре балансирани киселини. Отлежаване: В съдове от неръждаема стомана. Съчетание с храни: Рибни ястия, бели и фини тъмни меса, паста и пица с морски продукти, бели и жълти млади сирена. Вижте повече
  6. Едоардо Миролио, Блан дьо Ноар, България

    Едоардо Миролио, Блан дьо Ноар, България

    AWARDS: Vintage 2010 Decanter World Wine Awards 2011 - Bronze Medal Сортов състав: Пино Ноар 100%. Цвят: Сламен, със зеленикави нюанси. Аромат: Свеж, деликатен аромат на ябълка и ягода, подплатен с фини нотки на пушек. Вкус: Нежни нотки на крем и комплексна плътност, съчетана с мас- лени нюанси и хармоничен послевкус. Вино с индивидуален харак- тер. Отлежаване: В съдове от неръждаема стомана. Съчетание с храни: Рибни ястия и бели меса, панирани зеленчуци и жълти сирена. Вижте повече
  7. Червено вино, Специална резерва, Вила Юстина

    Червено вино, Специална резерва, Вила Юстина

    Наситения рубинен цвят с гранатови оттенъци, комплексния нос с къпини, зрели череши и касис, плътното тяло с кадифени танини и дългия пикантен финал са само началото на тайнството. Останалото е много любов и търпение от нашия енолог – Васил Стоянов, който лично е подписал всяка бутилка. Вижте повече
  8. Червено вино, Руж, Вила Юстина

    Червено вино, Руж, Вила Юстина

    Красив тъмнорубинен цвят с гранатови оттенъци. Комплексен нос с меки акценти на горски плодове, подправки и землисти нотки. Плътно тяло с плодов характер и деликатен пикантен финал.

    НАГРАДИ

    Златен медал за 2013 година - Mundus Vini, Германия

    Бронзов медал за 2013 година - FHT, Тайланд

    Бронзов медал от Decanter World Wine Awards, Великобритания за 2014 година.

     

    Gold Medal 2013 - Mundus Vini, Germany

    Bronze Medal 2013 - FHT, Thailand

    Bronze medal from Decanter World Wine Awards, United Kingdom for 2014.

    Вижте повече
  9. Червенo вино, 4 Сезона Есен – Пино Ноар , Вила Юстина

    Червенo вино, 4 Сезона Есен – Пино Ноар , Вила Юстина

    Искрящ рубинен цвят и интензивен нос с вишна и подправки. Сочно тяло с нежни танини и елегантен финал. Вижте повече
  10. Червено вино, Киви Кюве Пино Ноар 2013, Франция

    Червено вино, Киви Кюве Пино Ноар 2013, Франция

    The complexity of the nose on fruity and spicy notes is well expressed with a good intensity. In the mouth, roundness, freshness, elegant structure and a long finish are the elements of this pleasing and elegant wine. Вижте повече

Артикули 1 до 10 от общо 13

Задай във възходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2