Welcome to Bestwine

Примитиво

5 Продукт(а)

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

  1. Червено вино, Папале Линеа Оро Примитиво от Мандурия, 2016, Варвалионе, Италия

    Червено вино, Папале Линеа Оро Примитиво от Мандурия, 2016, Варвалионе, Италия

    Вино на годината за Италия! 98 точки от Лука Марони! Denominazione di Origine Protetta Елитарно вино от свободноформирани стари лозя сорт Примитиво, произхождащ от много стар винен сорт, в древността разпространен по Йонийското гръцко крайбрежие и Финикия, интродуциран в Апулия от монасите на Бенедиктинския орден и по настоящем отглеждан върху уникалния тероар на региона на Мандурия, южно от Таранто. Гроздето събрало в себе си слънцето на Южна Италия и полъха на Адриатика и Средиземноморието се реколтира ръчно в малки, специално произведени за серията "Линеа Оро" дървени касетки с контролиран добив от 600 кг/дка. Винификацията протича, чрез температурно-контролирана мацерация на 26°-28°C. След малолактичната ферментация виното се рафинира, най-малко 10 месеца в дъбови бурета тип американски и френски барел. Вино с дълбок, интензивен, червен цвят. Наситен плодов аромат с нюанси на червени горски плодове, боровинка, малина, полски цветя и сладник. Елегантен, хармоничен и балансиран вкус с потъващ във времето послевкус.. Вижте повече
  2. Червено вино, 1921 Примитиво от Мандурия, 2011, Варвалионе, Италия

    Червено вино, 1921 Примитиво от Мандурия, 2011, Варвалионе, Италия

    Denominazione di Origine Protetta Специална, лимитирана серия вино от свободноформирани стари лозя сорт Примитиво, отглеждани върху уникалния тероар на региона на Мандурия, южно от Таранто. Гроздето се реколтира ръчно в малки, дървени касетки с контролиран добив от 600 кг/дка. Винификацията протича, чрез температурно-контролирана мацерация на 26°C. След алкохолната ферментация виното допълнително "лежи върху собствена ферментирала мъст". Отлежава най-малко 18 месеца в големи дъбови бурета тип френски барел. За още 9 месеца, виното преминава през процес на хармонизиране в малки съдове от неръждаема стомана. Вино с интензивен, червен цвят с гранатови оттенъци. Наситен аромат на зрели червени плодове, сушени смокини, черни череши консервирани в алкохол и финни ванилови нюанси, произтичащи от отлежаването в дъб. Плътно, перфектно структурирано тяло с елегантен, балансиран, плодов вкус със запомнящ се послевкус, дефиниран от хармонията на карамфил и пипер. Вижте повече
  3. Червено вино, 12 и 1/2 Примитиво от Саленто, 2018, Варвалионе, Италия

    Червено вино, 12 и 1/2 Примитиво от Саленто, 2018, Варвалионе, Италия

    IGP Indicazione Geografica Protetta Вино от свободноформирани стари лозя сорт Примитиво, култивиран в Апулия от монаси на Бенедиктинския орден през късното Средновековие и отглеждан днес в региона южно от Таранто. Гроздето се реколтира ръчно в дървени касетки с контролиран добив от 800-900 кг/дка. Температурно - контролираната винификация протича при 24°-28°C. След ферментацията, виното отлежава от 3 до 6 месеца в малки дъбови бурета тип американски барик. Виното демонстрира елегантен, дълбок, червен цвят. Хармонично - интензивен аромат на синя слива и черна череша с изящна плодовост и намек за ванилия и кокос. Балансирано, заоблено тяло с дефинирано от узряването на гроздето повишено таниново присъствие. Сплав от вкусове на презентираните от аромата плодове и потъващ във времето, продължителен ванилов послевкус. Вижте повече
  4. Червено Биовино, 12 и 1/2 Органик Примитиво от Саленто 2018, Варвалионе, Италия Промо

    Червено Биовино, 12 и 1/2 Органик Примитиво от Саленто 2018, Варвалионе, Италия

    Indicazione Geografica Protetta Биовино Винификация с мацерация при контролирана температура от 24 ° - 26 ° С. След MLF, кратко стареене във френски бъчви. Цвят: Интензивно червено с виолетови отражения, напомнящи свежи червени плодове. Букет: Плодовите нотки на касис и къпина елегантно се сливт с пикантните нотки на индийско орехче, женско биле, шоколад и ванилия. Вкус Нниското съдържание на алкохол се поддържа от киселинна структура, която придава баланс и дължина, оставяйки нотки на плодове и кокос върху небцето. Награди: Premium Concours Mondial Bruxelles 2019 Silver Вижте повече

    Нормална цена: 17,90 лв.

    Special Price 14,30 лв.

  5. Червено Вино, Чика Примитиво от Мандурия – Натурално Десертно 2017, Варвалионе, Италия

    Червено Вино, Чика Примитиво от Мандурия – Натурално Десертно 2017, Варвалионе, Италия

    Denominazione di Origine Controllata e Garantita Производство: Гроздето идва от 50-годишни свободно стоящи лози в чашовидна формировка, чийто най-висок добив не надвишава 500 кг. на декар. Винификация с мацерация при контролирана температура максимум 26 ° C. Ферментационният цикъл спира спонтанно при около 15 алкохолни градуса. Отлежаване в 10 хл бъчви за най-малко 8 месеца. Цвят: Брилянтно червен. Букет: Доминиращият му букет напомня на череша, зряла слива, касис и приятни ароматни нотки. Вкус: Вино с отлична структура, разкошно, пълно с устойчиви нотки, които оставят дълъг вкусен спомен. Той перфектно съвпада с бадемови сладкиши, както и с отлежало сирене. Вижте повече

5 Продукт(а)

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък