Welcome to Bestwine

Червено вино, 12 и 1/2 Примитиво от Саленто, Варвалионе, Италия

Regions IT
Vintage 2019
Grapes 100% Primitivo
Residual Sugar
Acidity Level
Alcohol 12.5% Vol.

IGP Indicazione Geografica Protetta
Вино от свободноформирани стари лозя сорт Примитиво, култивиран в Апулия от монаси на Бенедиктинския орден през късното Средновековие и отглеждан днес в региона южно от Таранто. Гроздето се реколтира ръчно в дървени касетки с контролиран добив от 800-900 кг/дка. Температурно - контролираната винификация протича при 24°-28°C. След ферментацията, виното отлежава от 3 до 6 месеца в малки дъбови бурета тип американски барик.
Виното демонстрира елегантен, дълбок, червен цвят.
Хармонично - интензивен аромат на синя слива и черна череша с изящна плодовост и намек за ванилия и кокос.
Балансирано, заоблено тяло с дефинирано от узряването на гроздето повишено таниново присъствие. Сплав от вкусове на презентираните от аромата плодове и потъващ във времето, продължителен ванилов послевкус.

Наличност: В наличност

19,90 лв.
Varvaglione

Описание на продукта

Детайли

IGP Indicazione Geografica Protetta Вино от свободноформирани стари лозя сорт Примитиво, култивиран в Апулия от монаси на Бенедиктинския орден през късното Средновековие и отглеждан днес в региона южно от Таранто. Гроздето се реколтира ръчно в дървени касетки с контролиран добив от 800-900 кг/дка. Температурно - контролираната винификация протича при 24°-28°C. След ферментацията, виното отлежава от 3 до 6 месеца в малки дъбови бурета тип американски барик. Виното демонстрира елегантен, дълбок, червен цвят. Хармонично - интензивен аромат на синя слива и черна череша с изящна плодовост и намек за ванилия и кокос. Балансирано, заоблено тяло с дефинирано от узряването на гроздето повишено таниново присъствие. Сплав от вкусове на презентираните от аромата плодове и потъващ във времето, продължителен ванилов послевкус.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Varvaglione

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.