Welcome to Bestwine

Сира

Този сорт идва от региона на Ермитажа в местността на долината на река Рона, където е познат под името Сира. Насажденията със Сира във Франция са нараснали изключително много от 2700 хектара през 1968 година до 27 000 хектара през 1988, като най-вече се използва, за да придаде характер на вината произвеждани основно от Каринян или Гренаж. В Австралия е имало засадени около 6000 хектара от Сира до 1992 година. Съвсем слабо се отглежда в Тоскана в Италия и има около 1000 хектара в Аржентина. Има около 500 хектара истинска Сира в Южна Африка. Сира е устойчив на болести сорт, който расте стелейки се. Има средни по размер петделни листа, доста груби и релефни с оформени на туфи влакънца от долната си страна. Чепките се отличават с дължината си, цилиндричната форма и дългите дръжки доста са рехави, с малки до средно големи овални плодове, които много бързо увяхват след като узреят, което прави трудно механическото събиране на реколтата. В Австралия Сира се е показал като много непостоянен сорт. Отглежда се във всички лозарски региони и се използва за направата на всякакви видове вина. Много често за направата на вино се използва самостоятелно, но се получават и добри купажи с други червени сортове

Артикули 1 до 10 от общо 29

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  1. Червено вино, Паула Сира 2015, Дона Паула, Аржентина Промо

    Червено вино, Паула Сира 2015, Дона Паула, Аржентина

    Лозето Ел Алто се намира в Угартече, в южната част на Луян де Куйо, на 1050 метра надморска височина. Почвите варират от песъчлива глинеста и глинеста, с променливо съдържание на камък. Климатът обикновено представя топли дни и прохладни нощи, със средно температурно колебание от 14 ° C и средногодишен валеж от 250 mm. Лозите дават 12 тона на хектар и се отглеждат в еспалиери, като се използва капково напояване. Гроздето се бере от средата до края на март. Провежда се студена преферментативна мацерация, за да се запазят първичните аромати. След това мъстта се охлажда и започва традиционната ферментация. Постферментационната мацерация продължава между 10 и 15 дни. Малолактичната ферментация се провежда след мацерацията. Дълбоко виолетово червен цвят. Аромати на теменужки, узрели червени и черни плодове, с нотки на черен пипер и подправки. Меки, сладки и кръгли танини. Устойчив завършек. Вижте повече

    Нормална цена: 12,90 лв.

    Special Price 8,90 лв.

  2. Червено Вино, Сира Резерва 2018, Ямантиеви, Ивайловград

    Червено Вино, Сира Резерва 2018, Ямантиеви, Ивайловград

    Наситен плътен цвят с приятни нюанси. Хармоничен вкус с усещане за сочност и свежест. Отличава се с обогатен аромат на благороден дъб. Мек и елегантен финал. Вижте повече
  3. Розе, LES NUITS BLANCHES Каберне Фран & Сира 2019, Катаржина, България

    Розе, LES NUITS BLANCHES Каберне Фран & Сира 2019, Катаржина, България

    Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по технология, която включва темперирането му в хладилна камера за 20h до температура 10-12⁰C, сортиране, ронкане, смачкване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 15-19⁰C Виното се характеризира със светло розов цвят на сьомга. Дискретен аромат, напомнящ червени горски плодове и ванилия. Сочен вкусов аромат, с хармонично тяло и освежаващ финал. Много добре се съчетва с плодове, миди, салати с цитрусови плодове и свежи десерти. Подходящата температура за консумация е 14⁰-16⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 5 години Вижте повече
  4. Розе, МЕЗЕК Мерло/Малбек/Сира 2019, Катаржина, България

    Розе, МЕЗЕК Мерло/Малбек/Сира 2019, Катаржина, България

    Чрез вината от серия MEZZEK, технолозите ни правят един нов прочит на сортовете като подчертават още повече техните индивидуални характеристики. Голямото предимство на избата е, че екипът работи и разполага с много и най-вече различни като качества и специфика площи в лозовите ни масиви, което дава възможност да се направи селектиран подбор на най-доброто грозде от съответния сорт. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по технология, която включва темперирането му в хладилна камера за 20h до температура 10-12⁰C, сортиране, ронкане, смачкване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 14-17⁰C Виното се характеризира с нежен цвят на сьомга с лек розов отенък. Аромат на тропически и цитрусови плодове. Вкусът на виното е балансиран, елегантен, с плодов вкусов аромат, приятна свежест и запомнящ се финал. Много добре се съчетва със свежи салати, с плодове, пресни сирена, морски риби и плодови десерти. Подходящата температура за консумация е 14⁰-16⁰C Вижте повече
  5. Червено Вино, CHOPIN BALLADE   Каберне Совиньон & Сира 2015, Катаржина, България

    Червено Вино, CHOPIN BALLADE Каберне Совиньон & Сира 2015, Катаржина, България

    Гроздето, което подбираме за това вино е много различно. Сортът Cabernet Sauvignon се намира в най-ниската точка на нашия масив, a сортът Syrah в най-високата. Интересното е, че почвата и на двете места е една и съща – средно излужена канелена горска. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилна камера за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 100% от партидата aлкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. Съзряване на виното в бутилка за 12-24 месеца. Виното се характеризира с наситен червен цвят с виолетов оттенък. Комплексен нос на зрели черни плодове, дребни горски плодове, подправки, шоколад и елегантен френски дъб. Заоблено, мощно тяло със зрели танини и дълъг, пикантен финал със спомен за мекота и сладост. Много добре се съчетава с ястия от дивечово месо, деликатесни ястия и шоколадови десерти. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години Вижте повече
  6. Червено Биовино, KATARZYNA BIO Мерло & Сира 2016, Катаржина, България

    Червено Биовино, KATARZYNA BIO Мерло & Сира 2016, Катаржина, България

    Katarzyna Estate е сертифицирана за преработка на биологично грозде и производство на биологично вино. При винификацията на на био грозде, най-важното е да няма пресичане с потока на конвенционалното грозде. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. Алкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225 л. Виното се характеризира с интензивен червен цвят с виолетови оттенъци. Концентриран и хармоничен аромат на зрели червени плодове, подправки, фини нюанси на класен френски дъб. Във вкуса виното се характеризира с обем, финес, закръглени танини, сочност и изразен вкусов аромат. Изцяло натуралният характер на виното се допълва от дългия и запомнящ се финал. Много добре се съчетава с червени меса, паста, топли предястия с пилешко месо. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C 100% от купажа съзрява във френски дъбови бъчви за 9 месеца. Потенциал за отлежаване в бутилка – 10 години Вижте повече
  7. Червено Вино, СЕДЕМ СОРТА 2017, Катаржина, България

    Червено Вино, СЕДЕМ СОРТА 2017, Катаржина, България

    Специфичното при това вино, е че различните сортове грозде се подбират от разнородни части на нашия масив, съответно се срещат голям брой разновидности на канелено горските почви и сравнително голям диапазон в надморската височина 120-160m. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 40% от партидата алкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 60% от нея алкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. 100% от купажа съзрява във френски дъбови бъчви за 8-10 месеца. Виното се характеризира с пленяващ пурпурен цвят. Изразен аромат на зрели червени и черни плодове, елегантна дървесина и сухи подправки. Тялото е хармонично, богато с многопластов вкусов аромат и запомнящ се послевкус. Много добре се съчетава с отлежали сирена, паста и деликатесни ястия. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 10 години Вижте повече
  8. Червено Биовино, CALLISTO BIO Мерло & Сира 2018, Катаржина, България

    Червено Биовино, CALLISTO BIO Мерло & Сира 2018, Катаржина, България

    От 2012 година част от лозовите насаждения на KATARZYNA ESTATE се отглеждат биологично. Лозовият масив е на площ от 850 дка и се намира на около 15 км от избата в землището на с. Белица. Полагат се специални грижи за поддържане и повишаване на почвеното плодородие и за опазване на природата чиста. Katarzyna Estate е сертифицирана за преработка на биологично грозде и производство на биологично вино. При винификацията на на био грозде, най-важното е да няма пресичане с потока на конвенционалното грозде. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. Aлкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. Яблъчно млечно-кисела ферментация за 30% от партидата протича във френски дъбови бъчви от по 225л, за останалата част от партидата – в съдове от неръждаема стомана. Купажът съзрява във френски дъбови бъчви за 8 месеца. Виното се характеризира с интензивен червен цвят с виолетови оттенъци. Концентриран и хармоничен аромат на зрели червени плодове, подправки и фини нюанси на френски дъб. Във вкуса виното е обемно, със закръглени танини, сочност и изразен вкусов аромат. Изцяло натуралният характер на виното се допълва от дългият и запомнящ се финал. Много добре се съчетва с червени меса, паста, топли предястия и пилешко месо. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 5 години Вижте повече
  9. Червено Вино, CHEVAL De KATARZYNA Сира 2018, Катаржина, България

    Червено Вино, CHEVAL De KATARZYNA Сира 2018, Катаржина, България

    Вината от серия CHEVAL De KATARZYNA са чистосортови и могат да бъдат определени като типични представители на тероарните вина. Те се характеризират с една неповторимост и носят белези, които ги отличават от всяко друго вино. При тези вина технолозите имат минимална намеса, защото основната им цел е тероарът максимално да се изяви и да остави ясен отпечатък върху развитето на сорта. Например във вкуса може да се усеща кремък, минерали, соли (според почвата и слънцето), специфични аромати на конкретни билки и растения (според мястото) и т.н. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. Aлкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. Виното отлежава във френски дъбови бъчви за 6 месеца. Виното се характеризира с плътен рубинено – червен цвят. Концентриран аромат на подправки, черни зрели плодове, кожа и ванилия. Вкусово виното е с приятен баланс между обем, сладост, мекота, сочност и дължина Много добре се съчетава с пикантни ястия, печени червени меса или паста. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 5 години Вижте повече
  10. Червено Вино, Специална Селекция ПРОСПЕРО 2014, Боровица, България

    Червено Вино, Специална Селекция ПРОСПЕРО 2014, Боровица, България

    Ексклузивно Предложение вино с работен етикет, бутилирано от избрани бъчви. Вино, при което ударението не се поставя върху сортовия състав, защото той не означава много, когато се търси вино с характер. Пропорциите между сортовете не само не са важни, но и дългогодишната практика показва, че идентичността на такова вино зависи от жизненността, силата, дълбочината и дължината на ароматно-вкусовите възприятия. Целта ни е, да запазим респекта, физиономията и характера на виното. Едно сложно, уникално вино, многопластово, което е резултат на схващането още на Бенедиктинските монаси, да се правят вина, които да не приличат едно на друго колкото е възможно повече! Вижте повече

Артикули 1 до 10 от общо 29

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3