Katarzyna Estate е сертифицирана за преработка на биологично грозде и производство на биологично вино. При винификацията на на био грозде, най-важното е да няма пресичане с потока на конвенционалното грозде. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. Алкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225 л.
Виното се характеризира с интензивен червен цвят с виолетови оттенъци. Концентриран и хармоничен аромат на зрели червени плодове, подправки, фини нюанси на класен френски дъб. Във вкуса виното се характеризира с обем, финес, закръглени танини, сочност и изразен вкусов аромат. Изцяло натуралният характер на виното се допълва от дългия и запомнящ се финал.
Много добре се съчетава с червени меса, паста, топли предястия с пилешко месо. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C
100% от купажа съзрява във френски дъбови бъчви за 9 месеца.
Потенциал за отлежаване в бутилка – 10 години