Welcome to Bestwine

Промо

Червено вино, Паула Сира 2015, Дона Паула, Аржентина

Regions AR
Vintage 2012
Grapes 100% Сира
Residual Sugar 2.20 гр/л
Acidity Level 5.85гр/л
Alcohol 14 об.%

Лозето Ел Алто се намира в Угартече, в южната част на Луян де Куйо, на 1050 метра надморска височина. Почвите варират от песъчлива глинеста и глинеста, с променливо съдържание на камък. Климатът обикновено представя топли дни и прохладни нощи, със средно температурно колебание от 14 ° C и средногодишен валеж от 250 mm. Лозите дават 12 тона на хектар и се отглеждат в еспалиери, като се използва капково напояване.

Гроздето се бере от средата до края на март. Провежда се студена преферментативна мацерация, за да се запазят първичните аромати. След това мъстта се охлажда и започва традиционната ферментация.

Постферментационната мацерация продължава между 10 и 15 дни. Малолактичната ферментация се провежда след мацерацията.

Дълбоко виолетово червен цвят. Аромати на теменужки, узрели червени и черни плодове, с нотки на черен пипер и подправки. Меки, сладки и кръгли танини. Устойчив завършек.

Наличност: В наличност

Нормална цена: 12,90 лв.

Special Price 8,90 лв.

Dona Paula

Описание на продукта

Детайли

Лозето Ел Алто се намира в Угартече, в южната част на Луян де Куйо, на 1050 метра надморска височина. Почвите варират от песъчлива глинеста и глинеста, с променливо съдържание на камък. Климатът обикновено представя топли дни и прохладни нощи, със средно температурно колебание от 14 ° C и средногодишен валеж от 250 mm. Лозите дават 12 тона на хектар и се отглеждат в еспалиери, като се използва капково напояване. Гроздето се бере от средата до края на март. Провежда се студена преферментативна мацерация, за да се запазят първичните аромати. След това мъстта се охлажда и започва традиционната ферментация. Постферментационната мацерация продължава между 10 и 15 дни. Малолактичната ферментация се провежда след мацерацията. Дълбоко виолетово червен цвят. Аромати на теменужки, узрели червени и черни плодове, с нотки на черен пипер и подправки. Меки, сладки и кръгли танини. Устойчив завършек.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Dona Paula

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.