Welcome to Bestwine

Розе, Мерул Розе Каберне Совиньон 2017, Румелия, България

Regions BG
Vintage 2017
Grapes 100% Каберне Совиньон
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol 13.5%Това свежо и деликатно вино е предназначено да се консумира младо. Перфектно се съчетава с предястия, морски дарове, риба, а също така може да се пие и като аператив. Виното е с нежен, плодов аромат, мек вкус и среден интензитет. Алкохолни градуси 13 об. %. Температура за сервиране 10° С.

Сухото розе се получава от червени сортове, но не притежава дълбокия цвят или изсушаващите танини на едно червено вино. Неговият некомплициран, закръглен и много плодов вкус е отличен компаньон на суши (особено на такова със сьомга или риба-тон) и на уасаби. Великолепно се съчетава и със сурови или готвени зеленчуци, миксирани салати, вегетарианска паста и пица, както и с меки и леки сирена.

Наличност: В наличност

10,40 лв.
Rumelia

Описание на продукта

Детайли

Вината от серията „ Мерул” съответно са от сортовете: “Каберне совиньон“, “Мерло” , “Мавруд“, “Сира“, “Шардоне” и “Мускат“. Това са вина типични представители на “новия свят” завладял винопроизводството през последните години. Мацерацията и ферментацията на гроздето протичат във ферментатори отнеръждаема стомана при прецизно контролирана температура. Вината от тази серия се отличават с жив и искрящ цвят, с интензивен аромат в който се откроява аромата на добре узряло грозде с плодови нюанси характерни за сорта и микрорайона. Вкусът на вината е плътен, добре балансиран и хармоничен. Послевкуса е траен с усещане за сорта грозде и финес.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Rumelia

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.