Чрез вината от серия MEZZEK, технолозите ни правят един нов прочит на сортовете като подчертават още повече техните индивидуални характеристики. Голямото предимство на избата е, че екипът работи и разполага с много и най-вече различни като качества и специфика площи в лозовите ни масиви, което дава възможност да се направи селектиран подбор на най-доброто грозде от съответния сорт.
Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по технология, която включва темперирането му в хладилна камера за 20h до температура 10-12⁰C, сортиране, ронкане, смачкване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 14-17⁰C
Виното се характеризира с нежен цвят на сьомга с лек розов отенък. Аромат на тропически и цитрусови плодове. Вкусът на виното е балансиран, елегантен, с плодов вкусов аромат, приятна свежест и запомнящ се финал.
Много добре се съчетва със свежи салати, с плодове, пресни сирена, морски риби и плодови десерти. Подходящата температура за консумация е 14⁰-16⁰C