Welcome to Bestwine

Розе

Артикули 1 до 10 от общо 31

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  1. Полусладко Вино Розе Чайка, Ямантиеви, Ивайловград

    Полусладко Вино Розе Чайка, Ямантиеви, Ивайловград

    Това вино притежава нежни аромати на червени плодове, като малини, череши и ягоди, смесени с флорални нотки. Вижте повече
  2. Розе Биовино, CALLISTO BIO Малбек 2019, Катаржина, България

    Розе Биовино, CALLISTO BIO Малбек 2019, Катаржина, България

    От 2012 година част от лозовите насаждения на KATARZYNA ESTATE се отглеждат биологично. Лозовият масив е на площ от 850 дка и се намира на около 15 км от избата в землището на с. Белица. Полагат се специални грижи за поддържане и повишаване на почвеното плодородие и за опазване на природата чиста. При биологичното производство на грозде се изключва употребата на изкуствени торове, синтетични пестициди, растежни регулатори и антибиотици. Използват се естествени винени дрожди, а не обичайните селектирани от човека високоефективни щамове. Полагат се специални грижи за поддържане и повишаване на почвеното плодородие – използва се оборски тор, прилага се зелено торене, биоторове и др. за активиране на почвените организми. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по технология, която включва темперирането му в хладилна камера за 20h до температура 10-12⁰C, сортиране, ронкане, смачкване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 14-17⁰C Виното се характеризира с фин светлорозов цвят с виолетови нюанси. Аромат на ванилия и червени плодове. Вкусът на виното е балансиран, с плодов аромат, умерена свежест и запомнящ се финал. Много добре се съчетва със свежи салати, с плодове, пресни сирена, морски риби и плодови десерти. Подходящата температура за консумация е 14⁰-16⁰C Вижте повече
  3. Розе, CHEVAL De KATARZYNA Каберне Совиньон 2019, Катаржина, България

    Розе, CHEVAL De KATARZYNA Каберне Совиньон 2019, Катаржина, България

    Вината от серия CHEVAL De KATARZYNA са чистосортови и могат да бъдат определени като типични представители на тероарните вина. Те се характеризират с една неповторимост и носят белези, които ги отличават от всяко друго вино. При тези вина технолозите имат минимална намеса, защото основната им цел е тероарът максимално да се изяви и да остави ясен отпечатък върху развитето на сорта. Например във вкуса може да се усеща кремък, минерали, соли (според почвата и слънцето), специфични аромати на конкретни билки и растения (според мястото) и т.н. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по технология, която включва темперирането му в хладилна камера за 20h до температура 10-12⁰C, сортиране, ронкане, смачкване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 14-17⁰C Виното се характеризира с нежен цвят на сьомга с розов отенък. Аромат на ванилия и цитрусови плодове. Вкусът на виното е балансиран, фин, с плодов вкусов аромат, умерена свежест и запомнящ се финал. Много добре се съчетава със свежи салати, с плодове, пресни сирена, морски риби и плодови десерти. Подходящата температура за консумация е 14⁰-16⁰C Вижте повече
  4. Розе, МЕЗЕК Мерло/Малбек/Сира 2019, Катаржина, България

    Розе, МЕЗЕК Мерло/Малбек/Сира 2019, Катаржина, България

    Чрез вината от серия MEZZEK, технолозите ни правят един нов прочит на сортовете като подчертават още повече техните индивидуални характеристики. Голямото предимство на избата е, че екипът работи и разполага с много и най-вече различни като качества и специфика площи в лозовите ни масиви, което дава възможност да се направи селектиран подбор на най-доброто грозде от съответния сорт. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по технология, която включва темперирането му в хладилна камера за 20h до температура 10-12⁰C, сортиране, ронкане, смачкване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 14-17⁰C Виното се характеризира с нежен цвят на сьомга с лек розов отенък. Аромат на тропически и цитрусови плодове. Вкусът на виното е балансиран, елегантен, с плодов вкусов аромат, приятна свежест и запомнящ се финал. Много добре се съчетва със свежи салати, с плодове, пресни сирена, морски риби и плодови десерти. Подходящата температура за консумация е 14⁰-16⁰C Вижте повече
  5. Розе, CONTEMPLATIONS Малбек & Карменер, Катаржина, България

    Розе, CONTEMPLATIONS Малбек & Карменер, Катаржина, България

    Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по технология, която включва темперирането му в хладилна камера за 20h до температура 10-12⁰C, сортиране, ронкане, смачкване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 14-17⁰C Виното се характеризира с много светъл луково-розов цвят приковаващ вниманието. Фин, комплексен аромат, съчетаващ нюанси на грейпфрут, мъх от зелена праскова и плетеница от цитрусови аромати. Елегантен и балансиран вкус, вплитащ в себе си мекота, ефирност, свежест и силно изразен вкусов аромат. Много добре се съчетва със скариди, миди, салати с цитрусови плодове или свежи десерти. Подходящата температура за консумация е 14⁰-16⁰C Вижте повече
  6. Розе, Грейт Тероарс Блъш Пино Ноар  2018, Боровица, България

    Розе, Грейт Тероарс Блъш Пино Ноар 2018, Боровица, България

    Винарска изба Боровица разполага с няколко клона на сорта Пино ноар и в зависимост от реколтата в съответната година се взима рашение за производство на BLUSH (pale rose). Трите различни клона на Пино ноар са съответно за Блан де ноар, Блъш и Розе. Блъш е стъпка при използването на пресата и в зависимост от показателите и баланса на важните параметри на гроздето. Цвят: Бледо розово. Аромати: Малини, ягоди и бели цветя.. Вкус: Хармония от малина и ягода. Температура на сервиране: 13 C Подходящи храни: риба, морски дарове, паста, сирена. Вижте повече
  7. Розе, Боровица Роуз Гардън Пино Ноар  2018, Боровица, България

    Розе, Боровица Роуз Гардън Пино Ноар 2018, Боровица, България

    Това класическо розе се прави във Винарска изба Боровица от самото начало по класическата технология за розе от Пино ноар, от младите насаждения под скалите. Елегантноста и красотата на розето, което има достойно място сред многообразието на вината, се дължи на разнообразието на сорта Пино ноар – краля на червените сортове. Рандеманът обикновено е под 40% и ферментацията се провежда бавно . Това вино има интернационално звучене и то допринася за да помогне на своите себеподобни с български произход. Цвят: Наситено розово. Аромати: Малини, ягоди и бели цветя.. Вкус: Хармония от малина и ягода. Температура на сервиране: 13 C Подходящи храни: риба, морски дарове, сирена. Вижте повече
  8. Розе, Боровица Роуз Гардън Пино Ноар  2018, Боровица, България

    Розе, Боровица Роуз Гардън Пино Ноар 2018, Боровица, България

    Ексклузивно Предложение вино с работен етикет, бутилирано от избрани бъчви. Това вино се прави във Винарска изба Боровица от лозя със смесени насаждения. Преди около 50 години лозята са засаждани с различни сортове грозде на едно място. Това се случва в различни години, в зависимост от това, дали се купува грозде от тези лозя. Вижте повече
  9. Розе, Специална Селекция Розе Букет 2018, Боровица, България

    Розе, Специална Селекция Розе Букет 2018, Боровица, България

    Ексклузивно Предложение вино с работен етикет, бутилирано от избрани бъчви. Розе Букет се произвежда от сорта Букет - кръстоска между Пино Ноар и Мавруд, ние предлагаме на ценителите на виното да открият красотата и великолепието на това розе. Производството му се извършва с преса до получаване на мъст около 50% рандеман и ферментация на мъстта като бяло вино, без използване на шоково охлаждане. Вижте повече
  10. Розе, Специална Селекция Ориндж Гардън 2017, Боровица, България

    Розе, Специална Селекция Ориндж Гардън 2017, Боровица, България

    Ексклузивно Предложение вино с работен етикет, бутилирано от избрани бъчви. Вино, получено от сорта Шардоне, отгледано върху богата на варовик и наноси почва на 6 милиона години, произведено по случайност през 2008 година за първи път. Изба Боровица вече 10 години произвежда този нов стил вино – ОРАНЖЕВО ! Създадено по познатата технология, като времето за настойване е невероятно кратко, поради бързото получаване на необходимия цвят. Комбинацията на избрания клон Шардоне и тероар е причина за едно от най-нежните оранжеви вина, заради по- малкото съдържание на феноли и други вещества, екстрахирани при класическия технологичен режим. Новите аромати на този нов стил вино, а именно – хвойна, нарцис, натъртена ябълка и дългото ехо в послевкуса, правят това вино разбираемо за съвременния начин на живот. Вижте повече

Артикули 1 до 10 от общо 31

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4