Welcome to Bestwine

Бели Вина

Артикули 1 до 10 от общо 74

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. Бяло Вино, Ризлинг, 2020, Петер Цемер, Италия

    Бяло Вино, Ризлинг, 2020, Петер Цемер, Италия

    Очарователното взаимодействие между традицията и иновациите, човека и околната среда, намира израз във жизнения характер на това вино. Добив на хектар: 70 hl Винификация: След беритбата на гроздето, то се пресова леко и се пречиства чрез естественото утаяване. Алкохолната ферментация се провежда с чисти щамове дрожди при контролирана температура от 18 ° C в резервоари от неръждаема стомана. След няколко месеца узряване това елегантно вино постига своето съвършенство. Характерни свойства: Богатият аромат, както и отлична киселинност правят това вино твърдо и богато. Цвят: сияйно сламено жълто със зеленикав отенък Букет: елегантен аромат на цветя с типични нотки на узрели плодове (круша, пъпеш) и подправки Аромат: плодов минерален аромат, плътно тяло със свежа киселинност Подходящи храни: различни предястия, терине, риба, ракообразни, бели меса и птиче месо Температура на сервиране: 10 – 12 ° c (50 – 54 ° f) Потенциал за стареене: 2 – 3 години Вижте повече
  2. Бяло Вино, CHEVAL De KATARZYNA Вионие 2018, Катаржина, България

    Бяло Вино, CHEVAL De KATARZYNA Вионие 2018, Катаржина, България

    Вината от серия CHEVAL De KATARZYNA са чистосортови и могат да бъдат определени като типични представители на тероарните вина. Те се характеризират с една неповторимост и носят белези, които ги отличават от всяко друго вино. При тези вина технолозите имат минимална намеса, защото основната им цел е тероарът максимално да се изяви и да остави ясен отпечатък върху развитето на сорта. Например във вкуса може да се усеща кремък, минерали, соли (според почвата и слънцето), специфични аромати на конкретни билки и растения (според мястото) и т.н. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по класическа технология, която включва темперирането му в хладилна камера за 20h до температура 10-12⁰C, сортиране, ронкане, смачкване, настойване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 15-19⁰C. Виното се характеризира с интензивен жълто-зелен цвят. Приятен аромат, съчетаващ праскова и свеж цитрус. Балансиран, мек вкус с изразена плодова свежест. Много добре се съчетава с различни салати, паста, лазаня, пушени риби – пъстърва, бели меса. Подходящата температура за консумация е 12⁰-14⁰C Вижте повече
  3. Бяло Вино, Мерул Шардоне 2017, Румелия, България

    Бяло Вино, Мерул Шардоне 2017, Румелия, България

    Атрактивно бяло вино със сламено жълт цвят и зеленикави отблясъци. Притежава изразителен аромат от екзотични плодове с акценти на грейпфрут, праскова и зелена ябълка. Плътно и заоблено в устата с oтлична сочност и много добре узрял плод. Приятен дълъг финал със спомен за цитруси. Може да се консумира с рибни блюда и предястия. Температура за сервиране 8 -10° С. Храни от най-различни стилове и различни нива на комплексност се съчетават перфектно с това вино. Все пак изключително ароматните храни не се препоръчват. Добър избор е морската храна, като ракообразни, печена на фурна или на скара риба, паста с морски дарове, а от сирената се препоръчват по твърдите и ароматни кози сирена. Вижте повече
  4. Бяло Вино, Мерул Мускат Отонел 2017, Румелия, България

    Бяло Вино, Мерул Мускат Отонел 2017, Румелия, България

    Това бяло вино е произведено от собствени лозя. Притежава златист цвят, нос с акцент на виолетка, акация и роза. Вкусът е балансиран, а завършекът запомнящ се. Да се консумира охладено. Храната съчетаваща се с това вино трябва да е много ароматна, готвена с повече подправки. Например месно къри, пиле сервирано с бял или гъбен сос, печен омар, печена сьомга. От сирената може да се изберат по-твърди (като Комте) или с по-силни аромати (като Мунстер). Вината направени от Мускат трябва да се консумират млади и да се сервират при температура 8-10°С . Вижте повече
  5. Бяло Вино, Катлея Совиньон Блан & Шардоне 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Бяло Вино, Катлея Совиньон Блан & Шардоне 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Охладеното грозде преминава през вибрационна маса за ръчен подбор на чепките. Ронкано гроздето се преглежда на лентова сортировъчна маса и постъпва в 3 куб. м. пневматична "инертис" преса където цели зърната се пресоват до1,2 Bar. Гроздовият сок се бистри и залага за алкохолна ферментация при температура от 12 15o С. Следферментативно отлежаване в нови дъбови бъчви. Избистряне и стабилизация. Дегустационни характеристики: Това вино радва с искрящ лунен цвят с живи зеленикави отблясъци. Виното съчетава свеж и летни аромати на цитруси и екзотични плодове, сочна праскова и цветя . Това богатство ще Ви поглези и във вкуса, където ще откриете още и нотка лимонена свежест. Вижте повече
  6.  Бяло Вино, Монограм Шардоне Barrel Fermented 2018, Вила Юстина

    Бяло Вино, Монограм Шардоне Barrel Fermented 2018, Вила Юстина

    Интензивен златист цвят с топли оттенъци. Изтънчен и комплексен нос с акценти на ядки, масло и сладка ванилия. Плътно тяло с приятна свежест и галеща текстура. Винификация: Прави се първична селекция на гроздето още на лозовия масив, а след това втора селекция на сортиращата маса. Ронканите и смачкани зърна се пресоват в пневматична преса след известно настойване с ципите при ниска температура. Ферментацията се провежда във френски дъбови бъчви с последващо отлежаване в тях за 6 месеца.Виното отлежава в бутилка няколко месеца преди да бъде пуснато на пазара. Храна и вино: Морски дарове: фини богати риби, като калкан, печени черупчести като омар и миди. Месо: телешки пържоли с гъби или пилешки гърди, запечени с вино. Сирене: чедър, камембер или меки сирена с бяла или червена коричка. Награди: Chardonnay du Monde , France – Gold medal for vintage 2016 Chardonnay du Monde , France -Silver medal for vintages 2013 and 2017 Chardonnay du Monde 2015, France –Golden medal for vintage 2012 Chardonnay du Monde 2014, France-Bronz medal for vintage 2011 Víno a Delikatesy 2013, Czech Republic – Golden medal for vintage 2011 Balkans International Wine Competition 2013, Bulgaria– Golden Medal for vintage 2011 Wine Index 2014, Bulgaria– “VIP Collection” for vintage 2012 Wine Index 2013, Bulgaria – “Golden Collection” for vintage 2011 Wine Index 2015, Bulgaria-Golden medal for vintage 2011 Вижте повече
  7. Бяло Вино, Ривърсайд Шардоне 2018, Манастира, България

    Бяло Вино, Ривърсайд Шардоне 2018, Манастира, България

    Виното е с наситен лимонен цвят и интензивен аромат на тропически плодове, праскова и пъпеш. Добре балансирано, плътно, хармонично тяло и елегантен финал. Да се сервира: 10 -12 С. Препоръчителна консумация: плодове, риба, морски дарове и бели меса. Вижте повече
  8. Бяло Вино, Ривърсайд Совиньон Блан 2018, Манастира, България

    Бяло Вино, Ривърсайд Совиньон Блан 2018, Манастира, България

    Виното е с красив лимоненозелен блед цвят. Ароматът е интензивен доминиран от зелена ябълка, лайм, грейпфрут. Вкусът е добре балансиран, с дълъг сортов аромат на финала. Да се сервира: 10 -12 С. Препоръчителна консумация: плодове, риба, морски дарове и бели меса. Вижте повече
  9. Бяло Сухо Пенливо Биовино, БИО Траминер 2017, Едоардо Миролио, България

    Бяло Сухо Пенливо Биовино, БИО Траминер 2017, Едоардо Миролио, България

    Сортов състав: Био Траминер 100% Цвят: Искрящ светло-златист жълт цвят с елегантни перли. Продължителна пенливост с фини малки мехурчета. Аромат: Свеж, цветист аромат с дълъг финал. Типичен нюанс на бадем на фона на маслодайна роза в комбинация със сладки плодове (зряла праскова и цитрус) Вкус: Мек, изключително балансиран, с усещане за горчив бадем в послевкуса, което дава идеално съотношение сладост – горчивина. Отлежаване: 8 месеца върху утайката. ТЕМПЕРАТУРА НА СЕРВИРАНЕ: Добре охладено 8-10 градуса. Съчетание с храни: Подходящо за съчетание с леко опушени сирена (моцарела, гауда, меки сирена), азиатска и индийска кухня. Виното е идеално за комбинация с определени плодове – портокал, ананас, папая, манго, както и за самостоятелна консумация като аперитив.. Вижте повече
  10. Бяло Вино, Совиньон Блан Single Vineyard 2020, Ямантиеви, Ивайловград

    Бяло Вино, Совиньон Блан Single Vineyard 2020, Ямантиеви, Ивайловград

    Кристален, искрящ сламено-златист цвят със зеленикави нюанси. Наситен аромат на тропически плодове - папая, манго и грейпфрут, акценти на пролетни треви и билки. Комплексно, леко до средно плътно тяло, характерната за сорта совиньон блан. Температура на сервиране - добре изстудено! Вижте повече

Артикули 1 до 10 от общо 74

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5