Welcome to Bestwine

Бели Вина

Артикули 1 до 10 от общо 79

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. Бяло Вино, Хотово Шардоне 2019, Либера Естейт, България

    Бяло Вино, Хотово Шардоне 2019, Либера Естейт, България

    Хотово е премиум бранда на Либера Естейт. За създаването на тези вина използвахме най-добрите грозда от масивите ни в едноименното село в Долината на Струма. Вината с марка Хотово са в лимитирани серии, за които използвахме първо зареждане френски бъчви, които да подчертаят облика на божествената напитка от този винарски край. Всяка бутилка е подписана от нашия консултант Живко Енчев, Сомелиер на годината 2017, за да гарантира произхода и качеството на виното. Не изневерихме и на стилът си да прилагаме и работим с местните сортове, та дори и да съчетаем цели три от тях в едно вино – Мелник бленд. Отлежаване в бъчви – 4 месеца. Вижте повече
  2. Бяло Вино, Мерул Мускат Отонел 2017, Румелия, България

    Бяло Вино, Мерул Мускат Отонел 2017, Румелия, България

    Това бяло вино е произведено от собствени лозя. Притежава златист цвят, нос с акцент на виолетка, акация и роза. Вкусът е балансиран, а завършекът запомнящ се. Да се консумира охладено. Храната съчетаваща се с това вино трябва да е много ароматна, готвена с повече подправки. Например месно къри, пиле сервирано с бял или гъбен сос, печен омар, печена сьомга. От сирената може да се изберат по-твърди (като Комте) или с по-силни аромати (като Мунстер). Вината направени от Мускат трябва да се консумират млади и да се сервират при температура 8-10°С . Вижте повече
  3. Бяло Вино, Катлея Совиньон Блан & Шардоне 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Бяло Вино, Катлея Совиньон Блан & Шардоне 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Охладеното грозде преминава през вибрационна маса за ръчен подбор на чепките. Ронкано гроздето се преглежда на лентова сортировъчна маса и постъпва в 3 куб. м. пневматична "инертис" преса където цели зърната се пресоват до1,2 Bar. Гроздовият сок се бистри и залага за алкохолна ферментация при температура от 12 15o С. Следферментативно отлежаване в нови дъбови бъчви. Избистряне и стабилизация. Дегустационни характеристики: Това вино радва с искрящ лунен цвят с живи зеленикави отблясъци. Виното съчетава свеж и летни аромати на цитруси и екзотични плодове, сочна праскова и цветя . Това богатство ще Ви поглези и във вкуса, където ще откриете още и нотка лимонена свежест. Вижте повече
  4.  Бяло Вино, Монограм Шардоне Barrel Fermented 2018, Вила Юстина

    Бяло Вино, Монограм Шардоне Barrel Fermented 2018, Вила Юстина

    Интензивен златист цвят с топли оттенъци. Изтънчен и комплексен нос с акценти на ядки, масло и сладка ванилия. Плътно тяло с приятна свежест и галеща текстура. Винификация: Прави се първична селекция на гроздето още на лозовия масив, а след това втора селекция на сортиращата маса. Ронканите и смачкани зърна се пресоват в пневматична преса след известно настойване с ципите при ниска температура. Ферментацията се провежда във френски дъбови бъчви с последващо отлежаване в тях за 6 месеца.Виното отлежава в бутилка няколко месеца преди да бъде пуснато на пазара. Храна и вино: Морски дарове: фини богати риби, като калкан, печени черупчести като омар и миди. Месо: телешки пържоли с гъби или пилешки гърди, запечени с вино. Сирене: чедър, камембер или меки сирена с бяла или червена коричка. Награди: Chardonnay du Monde , France – Gold medal for vintage 2016 Chardonnay du Monde , France -Silver medal for vintages 2013 and 2017 Chardonnay du Monde 2015, France –Golden medal for vintage 2012 Chardonnay du Monde 2014, France-Bronz medal for vintage 2011 Víno a Delikatesy 2013, Czech Republic – Golden medal for vintage 2011 Balkans International Wine Competition 2013, Bulgaria– Golden Medal for vintage 2011 Wine Index 2014, Bulgaria– “VIP Collection” for vintage 2012 Wine Index 2013, Bulgaria – “Golden Collection” for vintage 2011 Wine Index 2015, Bulgaria-Golden medal for vintage 2011 Вижте повече
  5. Бяло Вино, Ривърсайд Шардоне 2018, Манастира, България

    Бяло Вино, Ривърсайд Шардоне 2018, Манастира, България

    Виното е с наситен лимонен цвят и интензивен аромат на тропически плодове, праскова и пъпеш. Добре балансирано, плътно, хармонично тяло и елегантен финал. Да се сервира: 10 -12 С. Препоръчителна консумация: плодове, риба, морски дарове и бели меса. Вижте повече
  6. Бяло Вино, Ривърсайд Совиньон Блан 2018, Манастира, България

    Бяло Вино, Ривърсайд Совиньон Блан 2018, Манастира, България

    Виното е с красив лимоненозелен блед цвят. Ароматът е интензивен доминиран от зелена ябълка, лайм, грейпфрут. Вкусът е добре балансиран, с дълъг сортов аромат на финала. Да се сервира: 10 -12 С. Препоръчителна консумация: плодове, риба, морски дарове и бели меса. Вижте повече
  7. Бяло Сухо Пенливо Биовино, БИО Траминер 2017, Едоардо Миролио, България

    Бяло Сухо Пенливо Биовино, БИО Траминер 2017, Едоардо Миролио, България

    Сортов състав: Био Траминер 100% Цвят: Искрящ светло-златист жълт цвят с елегантни перли. Продължителна пенливост с фини малки мехурчета. Аромат: Свеж, цветист аромат с дълъг финал. Типичен нюанс на бадем на фона на маслодайна роза в комбинация със сладки плодове (зряла праскова и цитрус) Вкус: Мек, изключително балансиран, с усещане за горчив бадем в послевкуса, което дава идеално съотношение сладост – горчивина. Отлежаване: 8 месеца върху утайката. ТЕМПЕРАТУРА НА СЕРВИРАНЕ: Добре охладено 8-10 градуса. Съчетание с храни: Подходящо за съчетание с леко опушени сирена (моцарела, гауда, меки сирена), азиатска и индийска кухня. Виното е идеално за комбинация с определени плодове – портокал, ананас, папая, манго, както и за самостоятелна консумация като аперитив.. Вижте повече
  8. Бяло Вино, Совиньон Блан Single Vineyard 2017, Ямантиеви, Ивайловград

    Бяло Вино, Совиньон Блан Single Vineyard 2017, Ямантиеви, Ивайловград

    Кристален, искрящ сламено-златист цвят със зеленикави нюанси. Наситен аромат на тропически плодове - папая, манго и грейпфрут, акценти на пролетни треви и билки. Комплексно, леко до средно плътно тяло, характерната за сорта совиньон блан. Температура на сервиране - добре изстудено! Вижте повече
  9. Бяло Вино, Секретна Резерва Бял бленд 2016, Санта Рита, Чили

    Бяло Вино, Секретна Резерва Бял бленд 2016, Санта Рита, Чили

    РЕГИОН: Долината Казабланка КЛИМАТ И ПОЧВА: Климатът във винените райони на Чили е средиземноморски със значителни колебания между дневните високи и ниски температури. Влажността е средно 55–60% и максималните температурите през лятото са над 30ºC. Близостта на долината Казабланка до Тихия океан я дарява с идеални условия за сорта Ризлинг и за производството на висококачествени вина. Viognier развива най-добрия си потенциал при по-топли условия в крайбрежна зона на долината Колчагуа. Селекция лозя, засадени върху глинести глинести почвите сред крайбрежните планини осигурява отличен дренаж и поражда Secret Reserve White blend ВИНИФИКАЦИЯ Ризлинг и Совиньон Блан се реколтират в края на март и се пресоват отделно. Чистата мъст ферментира при ниски температури в продължение на 20-25 дни и след това се държи върху утайките си още 15 дни. Вионер и Шардоне се берат ръчно напълно узрели в началото на април. Те се винифицират традиционно без да отделя мъстта и ферментират при умерени температури в продължение на 15 дни. Те също отлежават върху утайките си и накрая се определят процентите за окончателната смес на четирите сорта. АНОТАЦИОНЕН КОМЕНТАР Secret Reserve White blend е смес, която съчетава дълбочината, минералността и свежестта на Ризлинг от Долината на Казабланка със сладостта, закръглеността и зрелостта на Вионие от Долината на Колчагуа, структурата на Шардоне и билковите нотки на Совиньон Блан във вино, което предлага алтернатива на тези, които търсят изящна комплексност на аромати и текстури. Виното е идеало, придружено от бели меса, тестени изделия с меки сосове, тлъста риба, миди и морски дарове. Вижте повече
  10. Бяло Вино, Таллеро Просеко Сухо Пенливо Вино 2018, Тревизо, Италия 0.200 л. Промо

    Бяло Вино, Таллеро Просеко Сухо Пенливо Вино 2018, Тревизо, Италия 0.200 л.

    Denominazione di Origine Protetta DOP Гроздето за Tallero Prosecco Spumante расте в лозята на Тревизо, северно от град Венеция. Базовите вина са ферментирали на хладно при контролирана температура, за да се екпресира максимума от плодовите характеристики на сорта Глера. Тогава се стартира втората ферментация, което придава на Tallero Spumante финната, привидно безкрайна аерация. Регион: Тревизо, Венето, 200-245 м. надморска височина Букет: Елегантен и съблазнителен, с нежни аромати от ябълки, грозде, праскови и цитрусови цветчета. Вкус: Елегантен и съблазнителен за небцето, с гъвкаво тяло и нежен баланс на плодове и финес. Сервира се като аперитив или препоръчително с канапе, морски дарове, салати, сушени меса. Вижте повече

    Нормална цена: 4,90 лв.

    Special Price 2,99 лв.

Артикули 1 до 10 от общо 79

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5