Welcome to Bestwine

Бяло Вино, LE BLANC Совиньон Блан 2019, Катаржина, България

Regions BG
Vintage 2019
Grapes 100% Совиньон Блан
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol 12 %

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилна камера за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 70% от партидата aлкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 30% от нея, алкохолнта ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м³ и 15м³. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. 100% от купажа съзрява в дъбови бъчви за 10 месеца.

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по класическа технология, която включва темпериране на гроздето в хладилна камера за 20h до температура 10-12˚С, сортиране, ронкане, смачкване, настойване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 14-18˚С. Съзряването се осъществява в съдове от неръждаема стомана.

Виното се характеризира със средно интензивен, искрящ жълто-зелен цвят. В аромата се усеща зелена чушка, цитруси, трева и леко долавящ се нюанс на жълти плодове. Вкусът се отличава с баланс между сладост, свежест и финост, а послевкусът е дълготраен и запомнящ се.

Много добре се съчетва с пресни сирена, свежи салати, рибни ястия и плодови десерти. Подходящата температура за консумация е 12⁰-14⁰C

Потенциал за отлежаване в бутилка – 5 години

Наличност: В наличност

17,60 лв.
Katarzyna

Описание на продукта

Детайли

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по класическа технология, която включва темпериране на гроздето в хладилна камера за 20h до температура 10-12˚С, сортиране, ронкане, смачкване, настойване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 14-18˚С. Съзряването се осъществява в съдове от неръждаема стомана. Виното се характеризира със средно интензивен, искрящ жълто-зелен цвят. В аромата се усеща зелена чушка, цитруси, трева и леко долавящ се нюанс на жълти плодове. Вкусът се отличава с баланс между сладост, свежест и финост, а послевкусът е дълготраен и запомнящ се. Много добре се съчетва с пресни сирена, свежи салати, рибни ястия и плодови десерти. Подходящата температура за консумация е 12⁰-14⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 5 години

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Katarzyna

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.