Траминер
-
Бяло Вино, 4 Сезона Лято – Траминер 2018 , Вила Юстина, България
Искрящ златист цвят и комплексен нос с цветни нюанси. Хармонично тяло с приятен плодов финал. Вино и храна: Подправкова индийска кухня, суши. Seafood: пикантна риба тон, пъстърва, пушена сьомга. Месо: печено пилешко, пуйка, пушени наденици и патешки гърди. Сирене: Бри, гауда, идиазабал, кастелмагно и силен чедар Награди Selections Mondiales des Vins, Канада – Златен медал 2016 IWC Букурещ – Сребърен медал 2016 Concours Mondial de Bruxelles, Белгия – Сребърен медал 2015 година IWC Букурещ – Златен медал 2014 Вижте повече -
Бяло Вино, ЕМ Траминер 2018, Едоардо Миролио, България
Сортов състав: Гевюрцтраминер 100%. Цвят: Сламен, със златист нюанс. Аромат: Интензивен, многопластов, развива се в чашата и придоби- ва сладък характер на зрели плодове, цветя, личи и роза. Вкус: Добре балансиран и хармоничен, с продължителен и приятен послевкус. Много добро съответствие между аромат и вкус. Отлежаване: В съдове от неръждаема стомана. Съчетание с храни: Рибни ястия, бели меса, паста и пица с морски продукти и жълти млади сирена. Вижте повече -
Бяло Биовино, БИО Вионие & Траминер 2019, Едоардо Миролио, България
Сортов състав: Вионие и Гевюрцтраминер Цвят: Сламено-жълт със зеленикави нюанси. Аромат: Нежен плодов нос, с акцент на ароматни билки. Вкус: Плодов, свеж, елегантен и хармоничен. Отлежаване: В съдове от неръждаема стомана. Съчетание с храни: Рибни ястия, бели меса, паста и пица с морски продукти и жълти млади сирена. Вижте повече -
Бяло Вино, Гевюрцтраминер, 2019, Петер Цемер, Италия
Присаден върху бавнорастящ корен и формиран на традиционен Guyot, този Gewürztraminer расте в най-добрите лозарски зони в долината на дъното около центъра на Cortina s.s.d.v. Благоприятното разположение на лозята, идеалното слънчево греене и добрата вентилация на плодовете развиват най-добрите страни на характера на този сорт. Добив на хектар: 65 хл. Винификация: Гроздето се пресова и чепките се отстраняват в пневматичната преса. Преди да се пресова, се извършва 6 - 8 часа студена мацерация, за да се повиши плододаването на виното. След това гроздето се притиска леко и се избистря чрез естественото утаяване. Алкохолната ферментация се провежда с чисти щамове при контролирана температура от 19 ° C Характерни свойства: Несъмнено най-типичното бяло вино от Алто Adige; богато на тяло и аромати. Цвят: интензивно сияйно сламено жълто до златисто жълто Букет: пикантни нотки на сладък мускат и мирис на сушени цветя, карамфил и листенца от рози Аромат: изпълващ устата, пикантен, богат, свеж, с много мека и приятна киселинност Подходящи храни: раци, омари, други ракообразни, пастети и като аперитив Температура на сервиране: 10 – 12 ° c (50 – 54 ° f) Потенциал за стареене: 3 – 5 години Вижте повече -
Бяло Сухо Пенливо Биовино, БИО Траминер 2017, Едоардо Миролио, България
Сортов състав: Био Траминер 100% Цвят: Искрящ светло-златист жълт цвят с елегантни перли. Продължителна пенливост с фини малки мехурчета. Аромат: Свеж, цветист аромат с дълъг финал. Типичен нюанс на бадем на фона на маслодайна роза в комбинация със сладки плодове (зряла праскова и цитрус) Вкус: Мек, изключително балансиран, с усещане за горчив бадем в послевкуса, което дава идеално съотношение сладост – горчивина. Отлежаване: 8 месеца върху утайката. ТЕМПЕРАТУРА НА СЕРВИРАНЕ: Добре охладено 8-10 градуса. Съчетание с храни: Подходящо за съчетание с леко опушени сирена (моцарела, гауда, меки сирена), азиатска и индийска кухня. Виното е идеално за комбинация с определени плодове – портокал, ананас, папая, манго, както и за самостоятелна консумация като аперитив.. Вижте повече -
Бяло Десертно Вино, Боровица Траминер Късен Гроздобер 2016 0.5 l, Боровица, България
Вино плод на дългогодишния ни опит в българския северозапад, отразяващо неговият оригинален характер. С траминер от късен гроздобер и захарно съдържание на гроздето 29.6%, отлежаването се проведе в нови бъчви. Плодовостта, финесът и мекотата се допълват от характерните за това лозе соленовати нотки във вкуса – отражение на произхода му. Аромати: Бели цветя и бадем. Вкус: Плътен, сладък вкус с бадемов нюанс. Температура на сервиране: 10 C Подходящи храни: изящни произведения на сладкарското изкуство. Вижте повече