Страна
-
Червено Вино, KATARZYNA Рубин 2017, Катаржина, България
Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилна камера за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 70% от партидата aлкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 30% от нея, алкохолнта ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м³ и 15м³. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. 100% от купажа съзрява в дъбови бъчви за 10 месеца. Виното се характеризира с наситен тъмно червен цвят с виолетови оттенъци. Концентриран зрял аромат на подправки и черни плодове. Балансиран вкус, съчетаващ в себе си мощ и елегантност. Приятната сладост, дължината и усещането за кадифе в устата, правят това вино запомнящо се. Много добре се съчетава с червени меса, сирена или пикантни ястия. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C. Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години Вижте повече -
Червено Вино, Мерул Мерло 2016, Румелия, България
Гроздето за това класно младо вино “ Мерул” Мерло е грижливо подбрано от лозовите масиви на Тракийската низина и чрез умело съчетаване на местните традиции и съвременните технологии създадохме вино с дълбок рубинен цвят,богат аромат на зрели черни плодове , балансиран мек вкус и подобаващо дълъг завършек. Много добро както за консумация в момента, така и за отлежаване. Добър избор на компания за това вино е дребният пернат дивеч (фазани, яребици…), червени печени меса (на фурна, на скара или на барбекю), а ако избирате подходящо сирене заложете на необработените пресовани сирена – Ементал, Комте, Грюер. Насладете им се при температура между 15 и 17°С. Вижте повече -
Червено Вино, Мерул Сира 2014, Румелия, България
Червено сухо вино с впечатляваща плътност и наситен мастилено виолетов цвят. В комплексния но се откриват зряла череша, печена синя слива, сладки подправки и билки. Хармоничния вкус оставя чуство за сладост, топлина и свежест. Фино вино, подходящо за консумация при температура 16-18 градуса с местни ястия и зрели сирена. Виното се съчетава добре със силно ароматни-вкусови храни, с по-високо ниво на мазнини. Печено на грил или на фурна, ястия със сосове, дивеч, птици, гъби (включително и трюфели) и субпродукти като дробчета, воденички и сърца. От сирената добър избор са Tomme и Cantal. Определено тези вина имат нужда от повече време за да доразвият и омекотят характера си в бутилката. Препоръчва се консумацията им да не е по-рано от четвъртата година от бутилирането им. Най-подходящата температура за консумацията им е между 15 и 18°С. Вижте повече -
Червено Вино, Мерул Мавруд 2015, Румелия, България
Грозде от собствените лозови масиви на Изба Румелия в един от най-добрите тероари за сорт Мавруд. Древният български сорт Мавруд е по специален за енолозите, и за това контролът на суровината за създаването му е изключително стриктен. Интригата при дегустацията на Мавруда започва още с цвета на виното – плътен, рубинен с виолетови отенъци. Многопластов аромат с преобладаващи акценти на лозови мустачки, къпини и дребни черни плодове. Мощно, добре структурирано тяло с фини танини и плодово-пикантен финал. Виното има знаметелен потенциал за отлежаване. Вижте повече -
Червено Вино, Мерул Селекция Мавруд/Мерло/Каберне Совиньон 2015, Румелия, България
Великолепно съчетание на древния български сорт Мавруд с класическите Мерло и Каберне Совиньон. Вино с приятен рубинено – червен цвят, нежен аромат на зрели червени плодове, кадифено тяло и свеж елегантен вкус с подобаващ завършек. Вижте повече -
Червено Вино, Мерул Резерва Селекция Мавруд/Мерло/Каберне Совиньон 2015, Румелия, България
Висококачествено вино, съчетало в себе си предимствата на древния български сорт Мавруд с класическите Мерло и Каберне совиньон, съзряло над 12 месеца във Френски барици и развило комплексен букет от зрял плод, сухи листа, ванилия и тютюн. Вкусът е стегнат и балансиран със зрели танини и топъл финал. Вижте повече -
Червено Вино, Мерул Мавруд Резерва 2014, Румелия, България
Мерул Резерва Мавруд е вино от уникален местен български сорт грозде Мавруд от региона на Панагюрище, Западна Тракия. Гроздето е изцяло от собствени лозови масиви със стриктно контролиран добив. Eлегантно вино от уникалния български сорт Мавруд, съзряло в малки бъчви тип Барик, с рубиненочервен цвят и керемидени отенъци. Ароматът е многопластов с нюанси на препечено, дим, сухи листа, подправки и смола. Вкусовият комплекс е с добра плътност и мекота. Финалът е дълъг със зрели танини и плодове. Вижте повече -
Червено Вино, Мерул Каберне Совиньон Резерва 2015, Румелия, България
Стилно вино, съзряло над 12 месеца в малки дъбови бъчви тип Барик, с наситен гранатов цвят, зрял многопластов аромат с нюанси на касис и боровинка, препечени тонове и карамел, акценти на сушени плодове и подправки. Вкусът е хармоничен с добра плътност и дълъг ароматен финал. Препоръчват се по-комплексни и ароматни храни, като се избяват по-мазните варианти. Червени меса, патешко месо, пуешко месо, както и дивеч са сред най-подходящите за тези вина. Добре се съчетават и ако към ястията има сосове, най-вече гъбени сосове. От сирената най-добре биха се съчетали сирената Кантал (Cantal) и Сеинт-Нектар (Saint-Nectar). Определено виното има нужда от повече време, за да доразвият и омекотят характера си в бутилката. Препоръчва се консумацията да не е по-рано от четвъртата година от бутилирането им. Най-подходящата температура за консумацията им е между 16 и 17°C. Вижте повече -
Червено Вино, Мерул Мерло Резерва 2011, Румелия, България
Високо качествено грозде от собствени лозя с контролиран добив. След микровинифициране, полученото вино отлежава 4 години в нови дъбови бъчви. Отлежаването продължава и в бутилка. Виното е с жив, плътен наситено-рубинен цвят. Отличава се с богат комплексен аромат, в който се долавя сладко от зрели къпини, печени сини сливи, подправки, шоколад и канела. Вкусовата атака мощно експлодира в устата като създава усещане за мекота, обем, трайност и дължина. Чудесен плодов финал, остава чувство за топлина допълнено сот усещане за кадифени танини. Вижте повече -
Червено Вино, Катлея Каберне Фран 2018, Ейнджълс Естейт, България
Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3 000 часапрез годината и над 110 ясни дни. Без пролетни измръзвания и слани. Сравнителновисоките годишни температури и подходящите горски и песъкливо-глинести почвиса изключително благоприятни за червени винени сортове грозде. Винификация: Сортиране на цели гроздови зърна чрез единствения в България оптичен сортировач Delta R2 Vistalys. Студена мацерация при 8ºС в дъбови каци с вместимост 6т. и термоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация в нови френски бъчви. Отлежаване и съхранение 18 месеца в нови френски дъбови бъчви при контролирана температура и относителна влажност на въздуха. Дегустационни характеристики: Cattleya Каберне Фран е с красив цвят на тъмна череша. Ароматът на виното е хармонична комбинация от свежи черни плодове, кафе и сушени подправки. Този Каберне Фран се отличава с мекота и свежест във вкуса, където се преплитат нюанси на черница и тютюн. Потенциал за стареене: До 2025 г. 5 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Вижте повече