Welcome to Bestwine

България

Артикули 1 до 10 от общо 208

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. Червено Биовино, CALLISTO BIO Каберне Совиньон & Каберне Фран 2018, Катаржина, България

    Червено Биовино, CALLISTO BIO Каберне Совиньон & Каберне Фран 2018, Катаржина, България

    От 2012 година част от лозовите насаждения на KATARZYNA ESTATE се отглеждат биологично. Лозовият масив е на площ от 850 дка и се намира на около 15 км от избата в землището на с. Белица. Полагат се специални грижи за поддържане и повишаване на почвеното плодородие и за опазване на природата чиста. Katarzyna Estate е сертифицирана за преработка на биологично грозде и производство на биологично вино. При винификацията на на био грозде, най-важното е да няма пресичане с потока на конвенционалното грозде. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. Aлкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. Яблъчно млечно-кисела ферментация за 30% от партидата протича във френски дъбови бъчви от по 225л, за останалата част от партидата – в съдове от неръждаема стомана. Купажът съзрява във френски дъбови бъчви за 8 месеца. Виното се характеризира с интензивен червен цвят с виолетови оттенъци. Концентриран и хармоничен аромат на подправки, зряла червена чушка и фини нюанси на френски дъб. Във вкуса виното се характеризира с обем, финес, закръглени танини, сочност и изразена дължина. Изцяло натуралният характер на виното се допълва от дългият и запомнящ се финал. Много добре се съчетва с говеждо месо и паста. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 5 години Вижте повече
  2. Червено Вино, KATARZYNA RESERVE Каберне Совиньон & Мерло 2012, Катаржина, България

    Червено Вино, KATARZYNA RESERVE Каберне Совиньон & Мерло 2012, Катаржина, България

    Гроздето, което подбираме за това вино е много различно. Сортът Cabernet Sauvignon се намира в най-ниската точка на нашия масив, a сортът Syrah в най-високата. Интересното е, че почвата и на двете места е една и съща – средно излужена канелена горска. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилна камера за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 100% от партидата aлкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. Съзряване на виното в бутилка за 12-24 месеца. Виното се характеризира с наситен червен цвят с виолетов оттенък. Комплексен нос на зрели черни плодове, дребни горски плодове, подправки, шоколад и елегантен френски дъб. Заоблено, мощно тяло със зрели танини и дълъг, пикантен финал със спомен за мекота и сладост. Много добре се съчетава с ястия от дивечово месо, деликатесни ястия и шоколадови десерти. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години Вижте повече
  3. Червено Вино, CHOPIN BALLADE   Каберне Совиньон & Сира 2015, Катаржина, България

    Червено Вино, CHOPIN BALLADE Каберне Совиньон & Сира 2015, Катаржина, България

    Гроздето, което подбираме за това вино е много различно. Сортът Cabernet Sauvignon се намира в най-ниската точка на нашия масив, a сортът Syrah в най-високата. Интересното е, че почвата и на двете места е една и съща – средно излужена канелена горска. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилна камера за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 100% от партидата aлкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. Съзряване на виното в бутилка за 12-24 месеца. Виното се характеризира с наситен червен цвят с виолетов оттенък. Комплексен нос на зрели черни плодове, дребни горски плодове, подправки, шоколад и елегантен френски дъб. Заоблено, мощно тяло със зрели танини и дълъг, пикантен финал със спомен за мекота и сладост. Много добре се съчетава с ястия от дивечово месо, деликатесни ястия и шоколадови десерти. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години Вижте повече
  4. Розе, CONTEMPLATIONS Малбек & Карменер, Катаржина, България

    Розе, CONTEMPLATIONS Малбек & Карменер, Катаржина, България

    Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по технология, която включва темперирането му в хладилна камера за 20h до температура 10-12⁰C, сортиране, ронкане, смачкване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 14-17⁰C Виното се характеризира с много светъл луково-розов цвят приковаващ вниманието. Фин, комплексен аромат, съчетаващ нюанси на грейпфрут, мъх от зелена праскова и плетеница от цитрусови аромати. Елегантен и балансиран вкус, вплитащ в себе си мекота, ефирност, свежест и силно изразен вкусов аромат. Много добре се съчетва със скариди, миди, салати с цитрусови плодове или свежи десерти. Подходящата температура за консумация е 14⁰-16⁰C Вижте повече
  5. Розе, МЕЗЕК Мерло/Малбек/Сира 2019, Катаржина, България

    Розе, МЕЗЕК Мерло/Малбек/Сира 2019, Катаржина, България

    Чрез вината от серия MEZZEK, технолозите ни правят един нов прочит на сортовете като подчертават още повече техните индивидуални характеристики. Голямото предимство на избата е, че екипът работи и разполага с много и най-вече различни като качества и специфика площи в лозовите ни масиви, което дава възможност да се направи селектиран подбор на най-доброто грозде от съответния сорт. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по технология, която включва темперирането му в хладилна камера за 20h до температура 10-12⁰C, сортиране, ронкане, смачкване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 14-17⁰C Виното се характеризира с нежен цвят на сьомга с лек розов отенък. Аромат на тропически и цитрусови плодове. Вкусът на виното е балансиран, елегантен, с плодов вкусов аромат, приятна свежест и запомнящ се финал. Много добре се съчетва със свежи салати, с плодове, пресни сирена, морски риби и плодови десерти. Подходящата температура за консумация е 14⁰-16⁰C Вижте повече
  6. Розе, CHEVAL De KATARZYNA Каберне Совиньон 2019, Катаржина, България

    Розе, CHEVAL De KATARZYNA Каберне Совиньон 2019, Катаржина, България

    Вината от серия CHEVAL De KATARZYNA са чистосортови и могат да бъдат определени като типични представители на тероарните вина. Те се характеризират с една неповторимост и носят белези, които ги отличават от всяко друго вино. При тези вина технолозите имат минимална намеса, защото основната им цел е тероарът максимално да се изяви и да остави ясен отпечатък върху развитето на сорта. Например във вкуса може да се усеща кремък, минерали, соли (според почвата и слънцето), специфични аромати на конкретни билки и растения (според мястото) и т.н. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по технология, която включва темперирането му в хладилна камера за 20h до температура 10-12⁰C, сортиране, ронкане, смачкване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 14-17⁰C Виното се характеризира с нежен цвят на сьомга с розов отенък. Аромат на ванилия и цитрусови плодове. Вкусът на виното е балансиран, фин, с плодов вкусов аромат, умерена свежест и запомнящ се финал. Много добре се съчетава със свежи салати, с плодове, пресни сирена, морски риби и плодови десерти. Подходящата температура за консумация е 14⁰-16⁰C Вижте повече
  7. Розе Биовино, CALLISTO BIO Малбек 2019, Катаржина, България

    Розе Биовино, CALLISTO BIO Малбек 2019, Катаржина, България

    От 2012 година част от лозовите насаждения на KATARZYNA ESTATE се отглеждат биологично. Лозовият масив е на площ от 850 дка и се намира на около 15 км от избата в землището на с. Белица. Полагат се специални грижи за поддържане и повишаване на почвеното плодородие и за опазване на природата чиста. При биологичното производство на грозде се изключва употребата на изкуствени торове, синтетични пестициди, растежни регулатори и антибиотици. Използват се естествени винени дрожди, а не обичайните селектирани от човека високоефективни щамове. Полагат се специални грижи за поддържане и повишаване на почвеното плодородие – използва се оборски тор, прилага се зелено торене, биоторове и др. за активиране на почвените организми. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по технология, която включва темперирането му в хладилна камера за 20h до температура 10-12⁰C, сортиране, ронкане, смачкване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 14-17⁰C Виното се характеризира с фин светлорозов цвят с виолетови нюанси. Аромат на ванилия и червени плодове. Вкусът на виното е балансиран, с плодов аромат, умерена свежест и запомнящ се финал. Много добре се съчетва със свежи салати, с плодове, пресни сирена, морски риби и плодови десерти. Подходящата температура за консумация е 14⁰-16⁰C Вижте повече
  8. Розе, LA VIE EN Гренаш 2019, Катаржина, България

    Розе, LA VIE EN Гренаш 2019, Катаржина, България

    Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по технология, която включва темперирането му в хладилна камера за 20h до температура 10-12⁰C, сортиране, ронкане, смачкване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 15-19⁰C Виното се характеризира с цвят на сьомга, с приятен розов нюанс. Хармоничен и нежен аромат, съчетаващ в себе си нотки на зелена ябълка, ванилия, плодове и подправки. Вкусът е елегантен с приятна свежест и сладост и балансиран финал. Много добре се съчетва със свежи салати, морски дарове или десерти. Подходящата температура за консумация е 14⁰-16⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 5 години Вижте повече
  9. Розе, LES NUITS BLANCHES Каберне Фран & Сира 2019, Катаржина, България

    Розе, LES NUITS BLANCHES Каберне Фран & Сира 2019, Катаржина, България

    Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по технология, която включва темперирането му в хладилна камера за 20h до температура 10-12⁰C, сортиране, ронкане, смачкване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 15-19⁰C Виното се характеризира със светло розов цвят на сьомга. Дискретен аромат, напомнящ червени горски плодове и ванилия. Сочен вкусов аромат, с хармонично тяло и освежаващ финал. Много добре се съчетва с плодове, миди, салати с цитрусови плодове и свежи десерти. Подходящата температура за консумация е 14⁰-16⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 5 години Вижте повече
  10. Бяло Вино, Мерул Шардоне 2017, Румелия, България

    Бяло Вино, Мерул Шардоне 2017, Румелия, България

    Атрактивно бяло вино със сламено жълт цвят и зеленикави отблясъци. Притежава изразителен аромат от екзотични плодове с акценти на грейпфрут, праскова и зелена ябълка. Плътно и заоблено в устата с oтлична сочност и много добре узрял плод. Приятен дълъг финал със спомен за цитруси. Може да се консумира с рибни блюда и предястия. Температура за сервиране 8 -10° С. Храни от най-различни стилове и различни нива на комплексност се съчетават перфектно с това вино. Все пак изключително ароматните храни не се препоръчват. Добър избор е морската храна, като ракообразни, печена на фурна или на скара риба, паста с морски дарове, а от сирената се препоръчват по твърдите и ароматни кози сирена. Вижте повече

Артикули 1 до 10 от общо 208

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5