Welcome to Bestwine

Бяло Вино, Пино Бианко, 2018, Петер Цемер, Италия

Regions IT
Vintage 2018
Grapes Пино Бианко
Residual Sugar
Acidity Level
Alcohol 13,5%

Виното Пино Бианко е селекция от най-добрите лозя на дъното на долината и стръмните склонове в близост до лозарското имение. Лозето се развива при изключителни климатични условия върху камениста, пясъчна и изключително крехка почва. Ниският контролиран добив на хектар и конкретният тероар са отговорни за изключителното качество на виното. Очарователното взаимодействие между традицията и иновациите, човека и околната среда, намира израз във жизнения характер на това вино.
Добив на хектар: 70 hl
Винификация: След беритбата на гроздето, то се пресова леко и се пречиства чрез естественото утаяване. Алкохолната ферментация се провежда с чисти щамове дрожди при контролирана температура от 18 ° C в резервоари от неръждаема стомана. След няколко месеца узряване това елегантно вино постига своето съвършенство.
Характерни свойства: богатият аромат, както и отличната киселинност правят това вино твърдо, богато и особено елегантно.
Цвят: сияйно сламено жълто със зеленикав тон
Букет: елегантен аромат на цветя с типични нотки на зелена ябълка и подправки
Аромат: плодов минерален аромат, плътен със свежа киселинност
Подходящи храни: различни предястия, терине, риба, ракообразни, бели меса и птиче месо
Температура на сервиране: 10 – 12 ° c (50 – 54 ° f)
Потенциал за стареене: 2 – 3 години

Наличност: В наличност

19,90 лв.
Tenute Peter Zemmer, Südtirol Ato Adige, Italy

Описание на продукта

Детайли

Виното Пино Бианко е селекция от най-добрите лозя на дъното на долината и стръмните склонове в близост до лозарското имение. Лозето се развива при изключителни климатични условия върху камениста, пясъчна и изключително крехка почва. Ниският контролиран добив на хектар и конкретният тероар са отговорни за изключителното качество на виното. Очарователното взаимодействие между традицията и иновациите, човека и околната среда, намира израз във жизнения характер на това вино. Добив на хектар: 70 hl Винификация: След беритбата на гроздето, то се пресова леко и се пречиства чрез естественото утаяване. Алкохолната ферментация се провежда с чисти щамове дрожди при контролирана температура от 18 ° C в резервоари от неръждаема стомана. След няколко месеца узряване това елегантно вино постига своето съвършенство. Характерни свойства: богатият аромат, както и отличната киселинност правят това вино твърдо, богато и особено елегантно. Цвят: сияйно сламено жълто със зеленикав тон Букет: елегантен аромат на цветя с типични нотки на зелена ябълка и подправки Аромат: плодов минерален аромат, плътен със свежа киселинност Подходящи храни: различни предястия, терине, риба, ракообразни, бели меса и птиче месо Температура на сервиране: 10 – 12 ° c (50 – 54 ° f) Потенциал за стареене: 2 – 3 години

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Tenute Peter Zemmer, Südtirol Ato Adige, Italy

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.