Welcome to Bestwine

Червено Вино, Пино Ноар, 2018, Петер Цемер, Италия

Regions IT
Vintage 2018
Grapes Пино Ноар
Residual Sugar
Acidity Level
Alcohol 13,5%

Този Пино Ноар процъфтява в култивираните лозя в непосредствена близост до винарната на височина 450 m. Тези хълмове, конгломерат на почви от глинести и креда и много подходящият климат, са идеалната основа за производство на Пино Ноар с най-високо качество.
Добив на хектар: 50 хл.
Винификация: Чепките се отстраняват незабавно и гроздето ферментира при постоянна температура от 26 - 28 ° C за около 7 дни. Трябва да се поддържа контакт с ципите чрез циркулационна помпа и леко налягане отдолу. По този начин постигаме идеални резултати с оцветяването от ципите и подчертаваме плододавостта на виното. След две нежни пресования, 70% от този Пино Ноар отлежава над 12 месеца в големи бъчви от френски дъб, а останалата част отлежава в малки бурета френски дъб (барик), които са на възраст 2-3 години. След блендването виното се бутилира и след това отлежава още 6 месеца в бутилката.
Характерни свойства: напълно хармоничен стил, кадифен, елегантен с изявен плодов характер.
Цвят: рубинено червен до гранатено червено
Букет: типични горски плодове и вишни, зрял и съблазнителен
Аромат: хармоничен, мек, плътен, богат на плодове
Подходящи храни: червени меса, агнешко, птици и дивеч
Температура на сервиране: 16 – 18 ° c (61 – 64 ° f)
Потенциал за стареене: 5 – 6 години

Наличност: В наличност

24,90 лв.
Tenute Peter Zemmer, Südtirol Ato Adige, Italy

* Задължителни полета

Описание на продукта

Детайли

Този Пино Ноар процъфтява в култивираните лозя в непосредствена близост до винарната на височина 450 m. Тези хълмове, конгломерат на почви от глинести и креда и много подходящият климат, са идеалната основа за производство на Пино Ноар с най-високо качество. Добив на хектар: 50 хл. Винификация: Чепките се отстраняват незабавно и гроздето ферментира при постоянна температура от 26 - 28 ° C за около 7 дни. Трябва да се поддържа контакт с ципите чрез циркулационна помпа и леко налягане отдолу. По този начин постигаме идеални резултати с оцветяването от ципите и подчертаваме плододавостта на виното. След две нежни пресования, 70% от този Пино Ноар отлежава над 12 месеца в големи бъчви от френски дъб, а останалата част отлежава в малки бурета френски дъб (барик), които са на възраст 2-3 години. След блендването виното се бутилира и след това отлежава още 6 месеца в бутилката. Характерни свойства: напълно хармоничен стил, кадифен, елегантен с изявен плодов характер. Цвят: рубинено червен до гранатено червено Букет: типични горски плодове и вишни, зрял и съблазнителен Аромат: хармоничен, мек, плътен, богат на плодове Подходящи храни: червени меса, агнешко, птици и дивеч Температура на сервиране: 16 – 18 ° c (61 – 64 ° f) Потенциал за стареене: 5 – 6 години

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Tenute Peter Zemmer, Südtirol Ato Adige, Italy

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.