Welcome to Bestwine

Червено Вино, Пино Ноар Резерва, 2018, Петер Цемер, Италия

Regions IT
Vintage 2018
Grapes 100% Pinot Noir
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol -

Denominazione di Origine Protetta
Виното Пино Ноар Резерва процъфтява на забележителната надморска височина от 1.030 метра в непосредствена близост до фермата Koflhof в Алдино, в низините на Алто Адидже. Перфектното южно положение на лозето върху порфира и доломитовия варовик, идеалната слънчева радиация, както и ежедневният вятър „Ора” от юг гарантират оптималните условия за узряване на гроздето. Тези фактори осигуряват създаването на вина, съчетаващи елегантност и хармония.
Винификация: Чепките се отстраняват незабавно и гроздето ферментира при постоянна температура от 26 - 28 ° C за около 7 дни. Поддържа се контакт с цитите на зърната чрез циркулационна помпа и леко налягане отдолу. По този начин се постигат идеални резултати с оцветяването и подчертаване на плодовостта на виното. След две нежни пресования този Пино Ноар Резерва отлежала над 12 месеца в бъчви от френски дъб. Виното се бутилира и след това отлежава още 6 месеца в бутилката.
Характерни свойства: кръгло и балансирано тяло, мек, елегантен плодов характер.
Цвят: интензивен и блестящ рубинено червен
Букет: богат, с фини нотки на горски плодове и вишни, съблазнителен.
Аромат: Компактен, елегантен с богати плодове от горски плодове
Температура на сервиране : 16 - 18 ° C
Потенциал за стареене: най-малко 10 години

Наличност: В наличност

62,90 лв.
Tenute Peter Zemmer, Südtirol Ato Adige, Italy

Описание на продукта

Детайли

Denominazione di Origine Protetta Виното Пино Ноар Резерва процъфтява на забележителната надморска височина от 1.030 метра в непосредствена близост до фермата Koflhof в Алдино, в низините на Алто Адидже. Перфектното южно положение на лозето върху порфира и доломитовия варовик, идеалната слънчева радиация, както и ежедневният вятър „Ора” от юг гарантират оптималните условия за узряване на гроздето. Тези фактори осигуряват създаването на вина, съчетаващи елегантност и хармония. Винификация: Чепките се отстраняват незабавно и гроздето ферментира при постоянна температура от 26 - 28 ° C за около 7 дни. Поддържа се контакт с цитите на зърната чрез циркулационна помпа и леко налягане отдолу. По този начин се постигат идеални резултати с оцветяването и подчертаване на плодовостта на виното. След две нежни пресования този Пино Ноар Резерва отлежала над 12 месеца в бъчви от френски дъб. Виното се бутилира и след това отлежава още 6 месеца в бутилката. Характерни свойства: кръгло и балансирано тяло, мек, елегантен плодов характер. Цвят: интензивен и блестящ рубинено червен Букет: богат, с фини нотки на горски плодове и вишни, съблазнителен. Аромат: Компактен, елегантен с богати плодове от горски плодове Температура на сервиране : 16 - 18 ° C Потенциал за стареене: най-малко 10 години

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Tenute Peter Zemmer, Südtirol Ato Adige, Italy

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.