Welcome to Bestwine

Червено вино, Каберне Совиньон 120, Санта Рита, Чили

Regions CL
Vintage 2010
Grapes 100% Каберне Совиньон
Residual Sugar 2.0 g/l
Acidity Level 5.0 g/l (tartaric acid)
Alcohol 13.9 % v/v

Manual harvest during the months of April and May. Grapes are de-stemmed, crushed and macerated in cold for 5 days to achieve its maximum color extraction and to avoid excessive tannin extraction. Fermentation takes place at temperatures between 24 and 28°C depending on each lot and zone. 10% wood was used during the fermentation process to increase color fixation and to stabilize wines. After alcoholic fermentation, 20% of the wine was aged in French oak for 8 months for sweetening and complexity.

Каберне Совиньон 120 е интензивно червено виолетово вино. На носа червените и черни плодове доминират с щрих на подправки, отличителни в този сорт, смесени с аромати на ванилия, карамфил и тютюн. На небцето е добре закръглено, със сладки и елегантни танини, които обезпечават силния, сочен, свеж и продължителен завършек.

Виното притежава интензивен червен цвят. В аромата доминират боровинки и сладки подправки, подсилени от карамел и ванилия. Вкусът е плодов, в комбинация с нежни танини.

Наличност: В наличност

12,90 лв.
Santa Rita

Описание на продукта

Детайли

Виното притежава интензивен червен цвят. В аромата доминират боровинки и сладки подправки, подсилени от карамел и ванилия. Вкусът е плодов, в комбинация с нежни танини, които осигуряват добро тяло и настойчив финал. Отличните качества на вината произведени от Каберне Совиньон са добре известни на целия свят. Те имат хубав цвят и характерни, отличителни, сортови черти, които са много осезаеми когато гроздето е било отглеждано при по-хладни климатични условия. Заради високото им съдържание на танини, тези вина се нуждаят от време за да отлежат добре, като често се купажират с други сортове.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Santa Rita

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.