Welcome to Bestwine

Червено вино, Карменер 2012 Резерва, Санта Рита, Чили

Regions CL
Vintage 2012
Grapes 100% Карменер
Residual Sugar 2.7 гр/л
Acidity Level 5.27 гр/л
Alcohol 13.5% об.%

The crushed grapes underwent a 7-10 day cold soak prior to vinification with selected yeasts. Fermenation began at 28o-30oC (82o-86oF) and was later lowered to 25oC (77oF). Constant pumpovers and variable fermentaiton times ensure good and controlled tannin extraction. Post-fermentation maceration was conducted as determined by tastings.

Интензивно рубинено червено на цвят, с букет, който е доминиран от свежи зрели черни плодове с нотки на шоколад и ванилия. Със средно тяло и силни копринени танини, които придават приятно усещане за сладост, докато то се плъзга по небцето с красив и дълъг послевкус.

Този сорт се отглежда основно в Чили с много висок процент от общите лозови насаждения.

Наличност: В наличност

17,90 лв.
Santa Rita

Описание на продукта

Детайли

Този сорт се отглежда основно в Чили с много висок процент от общите лозови насаждения. Зърната са средни по размер, закръглени, синьо-черни. Консистенцията е месеста и сочна с тревист привкус. От гроздето се приготвят богати, тъмно червени танинови вина с аромат на боровинка, черна слива и пикантни подправки. Подходящ е за купажиране с други сортове. Най-добре е виното да се консумира докато е още младо.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Santa Rita

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.