Welcome to Bestwine

Червено Вино, KATARZYNA RESERVE Каберне Совиньон & Мерло 2012, Катаржина, България

Regions BG
Vintage 2012
Grapes Каберне Совиньон 70% Сира 30%
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol 14.5 %

Гроздето, което подбираме за това вино е много различно. Сортът Cabernet Sauvignon се намира в най-ниската точка на нашия масив, a сортът Syrah в най-високата. Интересното е, че почвата и на двете места е една и съща – средно излужена канелена горска.

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилна камера за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 100% от партидата aлкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. Съзряване на виното в бутилка за 12-24 месеца.

Виното се характеризира с наситен червен цвят с виолетов оттенък. Комплексен нос на зрели черни плодове, дребни горски плодове, подправки, шоколад и елегантен френски дъб. Заоблено, мощно тяло със зрели танини и дълъг, пикантен финал със спомен за мекота и сладост.

Много добре се съчетава с ястия от дивечово месо, деликатесни ястия и шоколадови десерти. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C

Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години

Наличност: В наличност

120,80 лв.
Katarzyna

Описание на продукта

Детайли

Гроздето, което подбираме за това вино е много различно. Сортът Cabernet Sauvignon се намира в най-ниската точка на нашия масив, a сортът Syrah в най-високата. Интересното е, че почвата и на двете места е една и съща – средно излужена канелена горска. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилна камера за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 100% от партидата aлкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. Съзряване на виното в бутилка за 12-24 месеца. Виното се характеризира с наситен червен цвят с виолетов оттенък. Комплексен нос на зрели черни плодове, дребни горски плодове, подправки, шоколад и елегантен френски дъб. Заоблено, мощно тяло със зрели танини и дълъг, пикантен финал със спомен за мекота и сладост. Много добре се съчетава с ястия от дивечово месо, деликатесни ястия и шоколадови десерти. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Katarzyna

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.