Welcome to Bestwine

Червено Вино, QUESTION MARK Каберне Совиньон & Мерло 2016, Катаржина, България

Regions BG
Vintage 2016
Grapes Каберне Совиньон 60% Мерло 40%
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol 14.5 %

Нашият лозов масив имa два парцела със сортовете Cabernet Sauvignon и Merlot, с почви типични за района – канелена горска и надморска височина 120/130m. Качеството и характерът на тези лозя определят същността на това емблематично за Katarzyna Estate вино.

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилна камера за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 70% от партидата aлкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 30% от нея, алкохолнта ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м³ и 15м³. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л.

100% от купажа съзрява в дъбови бъчви за 9-10 месеца.

Виното се характеризира с интензивен, наситено червен цвят с виолетови оттенъци. Носът е експлозия от подправки, дим, зрели горски плодове и изящно вплетена дървесина. Виното е пленяващо и обемно, тялото е кадифено с нотки на ванилия, шоколад и узрели боровинки. Дългият финал и елегантен послевкус придават класата на това незабравимо вино.

Много добре се съчетава с ястия от едър дивеч, зрели сирена или печени червени меса. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C
Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години

Наличност: В наличност

32,90 лв.
Katarzyna

Описание на продукта

Детайли

Нашият лозов масив имa два парцела със сортовете Cabernet Sauvignon и Merlot, с почви типични за района – канелена горска и надморска височина 120/130m. Качеството и характерът на тези лозя определят същността на това емблематично за Katarzyna Estate вино. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилна камера за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 70% от партидата aлкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 30% от нея, алкохолнта ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м³ и 15м³. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. 100% от купажа съзрява в дъбови бъчви за 9-10 месеца. Виното се характеризира с интензивен, наситено червен цвят с виолетови оттенъци. Носът е експлозия от подправки, дим, зрели горски плодове и изящно вплетена дървесина. Виното е пленяващо и обемно, тялото е кадифено с нотки на ванилия, шоколад и узрели боровинки. Дългият финал и елегантен послевкус придават класата на това незабравимо вино. Много добре се съчетава с ястия от едър дивеч, зрели сирена или печени червени меса. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Katarzyna

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.