Welcome to Bestwine

Червено Вино, LE ROUGE Мерло & Каберне Совиньон 2018, Катаржина, България

Regions BG
Vintage 2018
Grapes Мерло 60% Каберне Совиньон 40%
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol 14.5 %

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 30% от партидата алкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 70% от нея алкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л.

100% от купажа съзрява във френски дъбови бъчви за 10 месеца.

Виното се характеризира с наситен червен цвят с виолетови нюанси. Виното има аромат на подправки, червени и черни горски плодове, преплетени с нотки на ванилия и шоколад. Вкусовият аромат съчетава сочен плод и елегантен френски дъб. Тялото е меко и хармонично и преминава в дълготраен и запомнящ се послевкус.

Много добре се съчетава с печени червени меса, пикантни ястия или сушени меса. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C

Потенциал за отлежаване в бутилка – 10 години

Наличност: В наличност

17,60 лв.
Katarzyna

Описание на продукта

Детайли

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 30% от партидата алкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 70% от нея алкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. 100% от купажа съзрява във френски дъбови бъчви за 10 месеца. Виното се характеризира с наситен червен цвят с виолетови нюанси. Виното има аромат на подправки, червени и черни горски плодове, преплетени с нотки на ванилия и шоколад. Вкусовият аромат съчетава сочен плод и елегантен френски дъб. Тялото е меко и хармонично и преминава в дълготраен и запомнящ се послевкус. Много добре се съчетава с печени червени меса, пикантни ястия или сушени меса. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 10 години

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Katarzyna

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.