Welcome to Bestwine

Червено Вино, CHOPIN NOCTURNE Мерло & Каберне Фран 2017, Катаржина, България

Regions BG
Vintage 2012
Grapes Каберне Фран, Мерло
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol 14.5 %

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилна камера за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 70% от партидата aлкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 30% от нея, алкохолнта ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м³ и 15м³. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. 100% от купажа съзрява в дъбови бъчви за 10 месеца.

Виното се характеризира с интензивен червен цвят с рубинени оттенъци. Концентриран аромат, с нюанси на зрели горски плодове, подправкови тонове и елегантен френски дъб. Обемно, богато тяло, с интензивен вкусов аромат, превъзходен баланс и мек, запомнящ се финал.

Много добре се съчетава с печени червени меса, сушени меса или ястия от дивеч. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C

Потенциал за отлежаване в бутилка – 10 години

Наличност: В наличност

25,30 лв.
Katarzyna

Описание на продукта

Детайли

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилна камера за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 70% от партидата aлкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 30% от нея, алкохолнта ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м³ и 15м³. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. 100% от купажа съзрява в дъбови бъчви за 10 месеца. Виното се характеризира с интензивен червен цвят с рубинени оттенъци. Концентриран аромат, с нюанси на зрели горски плодове, подправкови тонове и елегантен френски дъб. Обемно, богато тяло, с интензивен вкусов аромат, превъзходен баланс и мек, запомнящ се финал. Много добре се съчетава с печени червени меса, сушени меса или ястия от дивеч. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 10 години

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Katarzyna

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.