Welcome to Bestwine

Червено Вино, Грейт Тероарс ДЮКС Каберне Совиньон & Мерло 2011, Боровица, България

Regions BG
Vintage 2011
Grapes Каберне Совиньон & Мерло
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol -

Плод на дългогодишния ни опит в българския северозапад, неговият оригинален характер затвърди възможностите на избрани местенца да представят България на международно ниво. Получено е от гроздето на над шейсет годишни лозя, отглеждани на хълмист терен на брега на р. Дунав, които са по-устойчиви на капризите на времето и обработено с минимална технологична намеса. Бутилира се след минимум пет годишно (шестдесет месеца) отлежаване в бъчви от български и американски дъб, които не са непременно нови. 80% Каберне Совиньон и 20% Мерло.

DUX е магията, с която преминахме през един лабиринт от емоционални подбуди и интелектуални загатки. Защото няма по-благословена работа от тази да обработваш земята и да предложиш на трапезата толкова изтънчен продукт, като едно изящно вино. То показва колко богато, елегантно и отразяващо по специфичен начин произхода си може да бъде едно българско вино. Това са неща, които са свързани не с лъскави офиси и маркетинг стратегии, а с отличителния характер на самото вино.

И докато другаде появата на подобно вино води до революционни или поне сериозни промени, сега може да се наслаждаваме на бавната еволюция в схващанията за усилията при направата и възхитата при допира с такова вино, тъй като споменът за него, няма да изтлее.

А даже името подсказва какво може да се очаква. Суперлативите за него варират от “класика” до “силно интелектуално вино”. Тероарът е с такава изключителна изява, че даже пет годишното отлежаване в бъчви не е променило характера му или застрашило финеса му. Но най-важното е, че чрез него вече познаваме по-добре земята, върху която живеем и се трудим.

Аромати: Хармония от дребни червени плодове - малина, къпина, боровинка, усет за виолетки и лек нюанс на мента.

Вкус: Добре структурирано тяло, балансирано, плътно. Вкусови линии на червена боровинка, малина и виолетка. Потъващ във времето послевкус на благородни танини.

Температура на сервиране: 18 C

Подходящи храни: барбекю, дивеч, червени меса, агнешко

Наличност: В наличност

108,90 лв.
Borovitza

Описание на продукта

Детайли

Плод на дългогодишния ни опит в българския северозапад, неговият оригинален характер затвърди възможностите на избрани местенца да представят България на международно ниво. Получено е от гроздето на над шейсет годишни лозя, отглеждани на хълмист терен на брега на р. Дунав, които са по-устойчиви на капризите на времето и обработено с минимална технологична намеса. Бутилира се след минимум пет годишно (шестдесет месеца) отлежаване в бъчви от български и американски дъб, които не са непременно нови. 80% Каберне Совиньон и 20% Мерло.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Borovitza

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.