Welcome to Bestwine

Червено вино, LE VOYAGE Каберне Фран & Сира 2018, Катаржина

Regions BG
Vintage 2018
Grapes Каберне Фран, Сира
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol 14.5 %

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 30% от партидата алкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 70% от нея алкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л.

100% от купажа съзрява във френски дъбови бъчви за 8-10 месеца.

Виното се характеризира с искрящ червен цвят с виолетови нюанси. В ароматния профил се усеща страхотен баланс между плодовия му характер, червени и черни плодове, подправки и фин френски дъб. Във вкуса виното е обемно, с приятен вискозитет и баланс между сладост, свежест и танинов потенциал. Виното завършва със запомнящ се и дълготраен финал, кореспондиращ с очакванията от ароматния профил.

Много добре се съчетава с отлежали сирена, пикантни ястия или червени меса. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C


Потенциал за отлежаване в бутилка – 10 години

Наличност: В наличност

19,60 лв.
Katarzyna

Описание на продукта

Детайли

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 30% от партидата алкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 70% от нея алкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. 100% от купажа съзрява във френски дъбови бъчви за 8-10 месеца. Виното се характеризира с искрящ червен цвят с виолетови нюанси. В ароматния профил се усеща страхотен баланс между плодовия му характер, червени и черни плодове, подправки и фин френски дъб. Във вкуса виното е обемно, с приятен вискозитет и баланс между сладост, свежест и танинов потенциал. Виното завършва със запомнящ се и дълготраен финал, кореспондиращ с очакванията от ароматния профил. Много добре се съчетава с отлежали сирена, пикантни ястия или червени меса. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 10 години

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Katarzyna

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.