Welcome to Bestwine

Червено Вино, KATARZYNA Мавруд 2018, Катаржина, България

Regions BG
Vintage 2018
Grapes 100% Мавруд
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol 14.5 %

Katarzyna Mavrud е вино направено с много внимание и стремеж да се получи висококачествен продукт от български сорт, който става все по интересен сред световните винени критици.

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. За 70% от партидата алкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 30% от нея алкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л.

100% от купажа съзрява в дъбови бъчви за 10 месеца.

Виното се характеризира с наситен червен цвят с виолетови нюанси. Ароматът на виното е плетеница от червени и черни плодове, подправки и благороден френски дъб. Вкусово виното е сочно, умерено и с невероятна елегантност и баланс. Вкусовият аромат кореспондира напълно с ароматния профил. Финалът на виното е фин и дълготраен.

Много добре се съчетава с риба или гъши дроб, пикантни ястия, сирена или червени меса. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C

Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години

Наличност: В наличност

32,90 лв.
Katarzyna

Описание на продукта

Детайли

Katarzyna Mavrud е вино направено с много внимание и стремеж да се получи висококачествен продукт от български сорт, който става все по интересен сред световните винени критици.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Katarzyna

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.