Welcome to Bestwine

Червено Вино, Мерло 2012 Резерва, Санта Рита, Чили

Regions CL
Vintage 2012
Grapes 100% Мерло
Residual Sugar 2.5 гр/л
Acidity Level 5.7 гр/л
Alcohol 14 об.%

Регион: 85% долина Майпо - 15% долина Казабланка

Субхумиден средиземноморски тип климат. Дъждовете са концентрирани главно през зимата със среден валеж 500 mm / година. Пролетта е прохладна и суха, докато лятото е топло и сухо с максимални температури често над 30 ° C. Влиянието на планината води до широко топлинно колебание от над 15 ° C между деня и нощта, както и постепенно понижаване на температурите към края на лятото, което позволява на гроздето да узрява бавно, да поддържа концентрацията на плодовете си и да постигне правилно узряване на танин. Алувиална почва с горен франк слой 80 -100 cm. Дълбок, глинест подпочвен слой осигурява адекватно оттичане на дъждовна вода и позволява дълбок растеж на радикуларната система.

Нежно пресованото грозде претърпя 7-10 дневно студено накисване преди винификация с избрани дрожди. Ферментацията започва при 28-30 C и по-късно се понижава до 25 C . Постоянният ток на мъстта чрез изпомпване и променливите времена на ферментация осигуряват добро и контролирано извличане на танин. Следферментационната мацерация се провежда, както се определя от дегустациите.

Интензивен, рубиненочервен цвят с букет, доминиран от пресни узрели плодове, като горски плодове и пикантни нотки, свързани с компоненти в дъбовите бъчви. Средно плътно тяло, много копринен и добре балансиран с добра киселинност, който придава свежо усещане. Дълъг и приятен финал.

Наличност: В наличност

17,90 лв.
Santa Rita

Описание на продукта

Детайли

Регион: 85% долина Майпо - 15% долина Казабланка Субхумиден средиземноморски тип климат. Дъждовете са концентрирани главно през зимата със среден валеж 500 mm / година. Пролетта е прохладна и суха, докато лятото е топло и сухо с максимални температури често над 30 ° C. Влиянието на планината води до широко топлинно колебание от над 15 ° C между деня и нощта, както и постепенно понижаване на температурите към края на лятото, което позволява на гроздето да узрява бавно, да поддържа концентрацията на плодовете си и да постигне правилно узряване на танин. Алувиална почва с горен франк слой 80 -100 cm. Дълбок, глинест подпочвен слой осигурява адекватно оттичане на дъждовна вода и позволява дълбок растеж на радикуларната система. Нежно пресованото грозде претърпя 7-10 дневно студено накисване преди винификация с избрани дрожди. Ферментацията започва при 28-30 C и по-късно се понижава до 25 C . Постоянният ток на мъстта чрез изпомпване и променливите времена на ферментация осигуряват добро и контролирано извличане на танин. Следферментационната мацерация се провежда, както се определя от дегустациите. Интензивен, рубиненочервен цвят с букет, доминиран от пресни узрели плодове, като горски плодове и пикантни нотки, свързани с компоненти в дъбовите бъчви. Средно плътно тяло, много копринен и добре балансиран с добра киселинност, който придава свежо усещане. Дълъг и приятен финал.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Santa Rita

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.