Welcome to Bestwine

Червено вино, Мерло 2012 Резерва, Санта Рита, Чили

Regions CL
Vintage 2012
Grapes 100% Мерло
Residual Sugar 2.5 гр/л
Acidity Level 5.7 гр/л
Alcohol 14 об.%

The crushed grapes underwent a 7-10 day cold soak prior to vinification with selected yeasts. Fermenation began at 28o-30oC (82o-86oF) and was later lowered to 25oC (77oF). Constant pumpovers and variable fermentaiton times ensure good and controlled tannin extraction. Post-fermentation maceration was conducted as determined by tastings.

Интензивно рубинено червено на цвят, с букет, който е доминиран от свежи зрели горски плодове и нотки на подправки, асоцииращи се с дъх на дъбова бъчва.

Мерло е висококачествен винен сорт грозде. Вината му се отличават с интензивно червен цвят, пълнота, хармоничност на вкуса и богат букет. Отлежалите вина се характеризират с мощен комплексен аромат, в който се откриват нюансите на дъб, захаросани плодове, дим и трюфели.

Наличност: В наличност

17,90 лв.
Santa Rita

Описание на продукта

Детайли

Мерло е висококачествен винен сорт грозде. Вината му се отличават с интензивно червен цвят, пълнота, хармоничност на вкуса и богат букет. Отлежалите вина се характеризират с мощен комплексен аромат, в който се откриват нюансите на дъб, захаросани плодове, дим и трюфели. Влажен средиземноморски климат. Дъждовете са съсредоточени главно през зимата със средно количество валежи от 500 мм / година. Пролетта е хладна и суха, а летата са топли и сухи с максимални температури често над 30 ° C. Планината влияе върху постепенно намаляване на температурите към края на лятото, което позволява на гроздето да узрява бавно, да поддържат концентрацията на плодове и постигане на правилното узряване.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Santa Rita

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.