Welcome to Bestwine

Червено Вино, KATARZYNA Рубин 2017, Катаржина, България

Regions BG
Vintage 2017
Grapes 100% Рубин
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol 14.5 %

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилна камера за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 70% от партидата aлкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 30% от нея, алкохолнта ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м³ и 15м³. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л.

100% от купажа съзрява в дъбови бъчви за 10 месеца.

Виното се характеризира с наситен тъмно червен цвят с виолетови оттенъци. Концентриран зрял аромат на подправки и черни плодове. Балансиран вкус, съчетаващ в себе си мощ и елегантност. Приятната сладост, дължината и усещането за кадифе в устата, правят това вино запомнящо се.

Много добре се съчетава с червени меса, сирена или пикантни ястия. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C.

Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години

Наличност: В наличност

32,90 лв.
Katarzyna

Описание на продукта

Детайли

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилна камера за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 70% от партидата aлкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 30% от нея, алкохолнта ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м³ и 15м³. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. 100% от купажа съзрява в дъбови бъчви за 10 месеца. Виното се характеризира с наситен тъмно червен цвят с виолетови оттенъци. Концентриран зрял аромат на подправки и черни плодове. Балансиран вкус, съчетаващ в себе си мощ и елегантност. Приятната сладост, дължината и усещането за кадифе в устата, правят това вино запомнящо се. Много добре се съчетава с червени меса, сирена или пикантни ястия. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C. Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Katarzyna

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.