Welcome to Bestwine

Червено Вино, TWINS Каберне Совиньон 2016, Катаржина, България

Regions BG
Vintage 2016
Grapes Cabernet Sauvignon клон 169, клас А, подложка SO4 60 % – 60%; Cabernet Sauvignon клон 191, клас А, подложка 110 Richter 40 %
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol 14.5 %

В това вино са съчетани две различни партиди Cabernet Sauvignon като основните характеристики на сорта, се допълват от различния отпечатък на всеки масив.

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 30% от партидата алкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 70% от нея алкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л.

100% от купажа съзрява във френски дъбови бъчви за 8-10 месеца

Виното се характеризира с изящен, наситено червен цвят. Ароматът е силен, интензивен, комбиниращ червени и черни горски плодове, елегантна дървесина и подправкови нюанси. Тялото е балансирано, сладко, с подканващ вкусов аромат и мек финал.

Много добре се съчетава с отлежали сирена, дивечово месо, пикантна паста или червени меса. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C
Потенциал за отлежаване в бутилка – 10 години

Наличност: В наличност

15,40 лв.
Katarzyna

Описание на продукта

Детайли

В това вино са съчетани две различни партиди Cabernet Sauvignon като основните характеристики на сорта, се допълват от различния отпечатък на всеки масив.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Katarzyna

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.