Welcome to Bestwine

Бяло Вино, Ризлинг, 2020, Петер Цемер, Италия

Нов

Бяло Вино, Ризлинг, 2020, Петер Цемер, Италия

Regions IT
Vintage 2020
Grapes Рейнски Ризлинг
Residual Sugar
Acidity Level
Alcohol 13,5%

Очарователното взаимодействие между традицията и иновациите, човека и околната среда, намира израз във жизнения характер на това вино.
Добив на хектар: 70 hl
Винификация: След беритбата на гроздето, то се пресова леко и се пречиства чрез естественото утаяване. Алкохолната ферментация се провежда с чисти щамове дрожди при контролирана температура от 18 ° C в резервоари от неръждаема стомана. След няколко месеца узряване това елегантно вино постига своето съвършенство.
Характерни свойства: Богатият аромат, както и отлична киселинност правят това вино твърдо и богато.
Цвят: сияйно сламено жълто със зеленикав отенък
Букет: елегантен аромат на цветя с типични нотки на узрели плодове (круша, пъпеш) и подправки
Аромат: плодов минерален аромат, плътно тяло със свежа киселинност
Подходящи храни: различни предястия, терине, риба, ракообразни, бели меса и птиче месо
Температура на сервиране: 10 – 12 ° c (50 – 54 ° f)
Потенциал за стареене: 2 – 3 години

Наличност: В наличност

26,90 лв.
Tenute Peter Zemmer, Südtirol Ato Adige, Italy

Описание на продукта

Детайли

Този Рейнски Ризлинг процъфтява при фини микроклиматични условия в рохките, добре аерирани и много варовити почви в дъното на долината Кортина. Нежни грижи за лозето и ветровития, проветрив микроклимат предлагат най-добрите условия за да може сортът оптимално гарантира отлично качество на гроздето. Добив на хектар: 70 hl Винификация: Гроздето се пресова и стъблата се отстраняват в пневматична преса. Преди да бъде студено пресован за 6 - 8 часа се извършва мацерация за да се подобри плодовитостта на виното. След това гроздето отново леко се пресова и избистря чрез естествено утаяване. Алкохолната ферментация се извършва с чисти щамове дрожди при контролирана температура от 19 ° C (66 ° F). Характерни свойства: елегантно бяло вино със страхотен потенциал и стуктура, невероятни ризлингови аромати, открояващи се със зрялост, характерна за настоящата реколта – 2020г. Цвят: сияйно жълто със зеленикав отенък Букет: изискано цветист с аромати на свеж пъпеш, праскови и кайсия Аромат: елегантен, деликатен, / с отчетливи нотки на пъпеш със струйка мед, в хармония с минералността. Подходящи храни: рибни ястия, вегетариански салати и широка гама предястия Температура на сервиране: 10 – 12 ° c (50 – 54 ° f) Потенциал за стареене: 5 – 7 години

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Tenute Peter Zemmer, Südtirol Ato Adige, Italy

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.