Welcome to Bestwine

Бяло Вино,, Совиньон Блан, 2018, Петер Цемер, Италия

Regions IT
Vintage 2018
Grapes Совиньон Блан
Residual Sugar
Acidity Level
Alcohol 13,5%

Присаден върху бавнорастящ корен и традиционна формировка Guyot, този Совиньон Блан процъфтява на височина 450 m. в Почи ди Салорно. Благоприятното разположение на лозята, много ниският добив и топлите дни и прохладните нощи осигуряват идеалната основа за узряване на гроздето.
Добив на хектар: 65 хл.
Винификация: Гроздето се се пресова и чепките се отстраняват в пневматична преса. Преди да се пресова, се извършва 8 - 10 часова студена мацерация, за да се повиши плодовитостта на виното. След това гроздето се притиска леко и се избистря чрез естественото утаяване. Алкохолната ферментация се провежда с чисти щамове дрожди при контролирана температура от 19 ° С
Характерни свойства: Деликатно, ароматно бяло вино, което поради приятна киселинност може да се съхранява за дълъг период, развиващо интересен и балансиран нос.
Цвят: зеленикаво жълто до сламено жълто
Букет: нотки на коприва, мед, пиперка, и бъз
Аромат: богат и хармоничен, плодов с трайна киселинност
Подходящи храни: предястия, аспержи, рибни ястия и зеленчукови супи
Температура на сервиране: 10 – 12 ° c (50 – 54 ° f)
Потенциал за стареене: 3-5 години

Наличност: В наличност

24,90 лв.
Tenute Peter Zemmer, Südtirol Ato Adige, Italy

Описание на продукта

Детайли

Присаден върху бавнорастящ корен и традиционна формировка Guyot, този Совиньон Блан процъфтява на височина 450 m. в Почи ди Салорно. Благоприятното разположение на лозята, много ниският добив и топлите дни и прохладните нощи осигуряват идеалната основа за узряване на гроздето. Добив на хектар: 65 хл. Винификация: Гроздето се се пресова и чепките се отстраняват в пневматична преса. Преди да се пресова, се извършва 8 - 10 часова студена мацерация, за да се повиши плодовитостта на виното. След това гроздето се притиска леко и се избистря чрез естественото утаяване. Алкохолната ферментация се провежда с чисти щамове дрожди при контролирана температура от 19 ° С Характерни свойства: Деликатно, ароматно бяло вино, което поради приятна киселинност може да се съхранява за дълъг период, развиващо интересен и балансиран нос. Цвят: зеленикаво жълто до сламено жълто Букет: нотки на коприва, мед, пиперка, и бъз Аромат: богат и хармоничен, плодов с трайна киселинност Подходящи храни: предястия, аспержи, рибни ястия и зеленчукови супи Температура на сервиране: 10 – 12 ° c (50 – 54 ° f) Потенциал за стареене: 3-5 години

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Tenute Peter Zemmer, Südtirol Ato Adige, Italy

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.