Welcome to Bestwine

Стоте най-добри вина в света: Част II

Продължаваме с ''Оскарите''. Днес ще ви представим топ 20 !

CHATEAU AUSONE - Бордо, Франция

С поемането му от семейство Вотие започва брилянтния възход на това,състоящо се само от 7 хектара Бордо- бижу- квинтесенцията на добрата почва.

около 1400€

 

CHATEAU D’ YQUEM - Бордо, Франция

Никое друго сладко вино не се радва на такъв престиж. На него са се наслаждавели още руските царе и Tомас Джеферсън. Неговият потенциал на зреене е легендарен и недостижим.

около 500€

 

LE PIN - Бордо, Франция

Историята на първото „гаражно вино“ от Бордо започва  през 1975г. От тогава лозовия масив е нарастнал на два хектара.винарската изба на Жак Тинпортс се равнява с най-известните от бранша.

около 2100€

 

CLOS  DES MESNIL – KRUG - Шампанско, Франция

Това шампанско се произвежда от 1979г. по 10 000 бутилки годишно.Най-бялото от белите е в коронната колекция на лукс-концерна LYMH.

цена 745€                          

 

CHATEAU  LAFLEUR - Бордо,Франция

Около хиляда каси годишно произвежда семейство Гинаде. В съседство с Шато Петрус се сътворява върху превъзходна почва от мерло и каберне франк това прекрасно структурирано червено вино.

цена 780€

 

DOMAIN A. ROUSSEAU- GRAND CRU CORTONA-CHAMBERTIN CLOS DE BEZE - Бургундия, Франция

Тук познавачите на вино са изправени пред труден избор, защото при Русо всичко е превъзходно. Ерик Русо знае съвсем точно как да използва предимствата на колекцията си.

цена 330€ 

 

DOMINO DE PINGUS – Pingus/RIVERA DEL DUERO,Испания/

Роденият в Дания Петер Сисек дебютира със своя Пингус през 1995г.И още първите партиди вино печелят високите точки Паркер.Днес това е едно от световно известните вина.

цена 840€

 

TENUTA DELL'ORNELLAIA- Massero,Тоскана, Италия

Легендарното мерло расте в Богери на брега на морето. Силно, със заоблени танини и аромат на тъмни плодове то е едно от впечатляващите в наше време.

цена 400€

 

CHATEAU LEOVILLE – LAS – CASES Бордо, Франция

Когато едно супер второ предявява претенции да стане първо ,това се отнася с пълна сила за LLC  на Хуберт Делон и неговия екип – година след година те произвеждат само първокласни вина.

цена 250€

 

CORTON CHARLEMAGNE COCHE DURY, Бургундия, Франция

Жан-Франсоа Коше е гениален винопроизводител и неговите вина  са много търсени. Той притежава малко шато  в Grand Cru Corton – Charlemagne. Годишното производство е около 2000 бутилки, достойни за поклон.

цена 1500€