Welcome to Bestwine

Винарни

Артикули 1 до 10 от общо 262

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. Червено Вино, QUESTION MARK Каберне Совиньон & Мерло 2016, Катаржина, България

    Червено Вино, QUESTION MARK Каберне Совиньон & Мерло 2016, Катаржина, България

    Нашият лозов масив имa два парцела със сортовете Cabernet Sauvignon и Merlot, с почви типични за района – канелена горска и надморска височина 120/130m. Качеството и характерът на тези лозя определят същността на това емблематично за Katarzyna Estate вино. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилна камера за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 70% от партидата aлкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 30% от нея, алкохолнта ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м³ и 15м³. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. 100% от купажа съзрява в дъбови бъчви за 9-10 месеца. Виното се характеризира с интензивен, наситено червен цвят с виолетови оттенъци. Носът е експлозия от подправки, дим, зрели горски плодове и изящно вплетена дървесина. Виното е пленяващо и обемно, тялото е кадифено с нотки на ванилия, шоколад и узрели боровинки. Дългият финал и елегантен послевкус придават класата на това незабравимо вино. Много добре се съчетава с ястия от едър дивеч, зрели сирена или печени червени меса. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години Вижте повече
  2. Червено Вино, Мерул Резерва Селекция Мавруд/Мерло/Каберне Совиньон 2015, Румелия, България

    Червено Вино, Мерул Резерва Селекция Мавруд/Мерло/Каберне Совиньон 2015, Румелия, България

    Висококачествено вино, съчетало в себе си предимствата на древния български сорт Мавруд с класическите Мерло и Каберне совиньон, съзряло над 12 месеца във Френски барици и развило комплексен букет от зрял плод, сухи листа, ванилия и тютюн. Вкусът е стегнат и балансиран със зрели танини и топъл финал. Вижте повече
  3. Червено Вино, Мерул  Мавруд Резерва 2014, Румелия, България

    Червено Вино, Мерул Мавруд Резерва 2014, Румелия, България

    Мерул Резерва Мавруд е вино от уникален местен български сорт грозде Мавруд от региона на Панагюрище, Западна Тракия. Гроздето е изцяло от собствени лозови масиви със стриктно контролиран добив. Eлегантно вино от уникалния български сорт Мавруд, съзряло в малки бъчви тип Барик, с рубиненочервен цвят и керемидени отенъци. Ароматът е многопластов с нюанси на препечено, дим, сухи листа, подправки и смола. Вкусовият комплекс е с добра плътност и мекота. Финалът е дълъг със зрели танини и плодове. Вижте повече
  4. Червено Вино, Мерул Каберне Совиньон Резерва 2015, Румелия, България

    Червено Вино, Мерул Каберне Совиньон Резерва 2015, Румелия, България

    Стилно вино, съзряло над 12 месеца в малки дъбови бъчви тип Барик, с наситен гранатов цвят, зрял многопластов аромат с нюанси на касис и боровинка, препечени тонове и карамел, акценти на сушени плодове и подправки. Вкусът е хармоничен с добра плътност и дълъг ароматен финал. Препоръчват се по-комплексни и ароматни храни, като се избяват по-мазните варианти. Червени меса, патешко месо, пуешко месо, както и дивеч са сред най-подходящите за тези вина. Добре се съчетават и ако към ястията има сосове, най-вече гъбени сосове. От сирената най-добре биха се съчетали сирената Кантал (Cantal) и Сеинт-Нектар (Saint-Nectar). Определено виното има нужда от повече време, за да доразвият и омекотят характера си в бутилката. Препоръчва се консумацията да не е по-рано от четвъртата година от бутилирането им. Най-подходящата температура за консумацията им е между 16 и 17°C. Вижте повече
  5. Червено Вино, Мерул Мерло Резерва 2011, Румелия, България

    Червено Вино, Мерул Мерло Резерва 2011, Румелия, България

    Високо качествено грозде от собствени лозя с контролиран добив. След микровинифициране, полученото вино отлежава 4 години в нови дъбови бъчви. Отлежаването продължава и в бутилка. Виното е с жив, плътен наситено-рубинен цвят. Отличава се с богат комплексен аромат, в който се долавя сладко от зрели къпини, печени сини сливи, подправки, шоколад и канела. Вкусовата атака мощно експлодира в устата като създава усещане за мекота, обем, трайност и дължина. Чудесен плодов финал, остава чувство за топлина допълнено сот усещане за кадифени танини. Вижте повече
  6. Червено Вино, Катлея Каберне Фран 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Червено Вино, Катлея Каберне Фран 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3 000 часапрез годината и над 110 ясни дни. Без пролетни измръзвания и слани. Сравнителновисоките годишни температури и подходящите горски и песъкливо-глинести почвиса изключително благоприятни за червени винени сортове грозде. Винификация: Сортиране на цели гроздови зърна чрез единствения в България оптичен сортировач Delta R2 Vistalys. Студена мацерация при 8ºС в дъбови каци с вместимост 6т. и термоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация в нови френски бъчви. Отлежаване и съхранение 18 месеца в нови френски дъбови бъчви при контролирана температура и относителна влажност на въздуха. Дегустационни характеристики: Cattleya Каберне Фран е с красив цвят на тъмна череша. Ароматът на виното е хармонична комбинация от свежи черни плодове, кафе и сушени подправки. Този Каберне Фран се отличава с мекота и свежест във вкуса, където се преплитат нюанси на черница и тютюн. Потенциал за стареене: До 2025 г. 5 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Вижте повече
  7. Бяло Вино, Катлея Совиньон Блан & Шардоне 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Бяло Вино, Катлея Совиньон Блан & Шардоне 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Охладеното грозде преминава през вибрационна маса за ръчен подбор на чепките. Ронкано гроздето се преглежда на лентова сортировъчна маса и постъпва в 3 куб. м. пневматична "инертис" преса където цели зърната се пресоват до1,2 Bar. Гроздовият сок се бистри и залага за алкохолна ферментация при температура от 12 15o С. Следферментативно отлежаване в нови дъбови бъчви. Избистряне и стабилизация. Дегустационни характеристики: Това вино радва с искрящ лунен цвят с живи зеленикави отблясъци. Виното съчетава свеж и летни аромати на цитруси и екзотични плодове, сочна праскова и цветя . Това богатство ще Ви поглези и във вкуса, където ще откриете още и нотка лимонена свежест. Вижте повече
  8. Розе, Катлея Розе 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Розе, Катлея Розе 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Охладеното грозде преминава през вибрационна маса за ръчен подбор на чепките. Ронкано грозде постъпва в 3 куб. м. пневматична "инертис" преса където цели зърната се пресоват до 1,2 Bar. Гроздовият сок се бистри и залага за алкохолна ферментация при температура от 12 - 15 ˚С. Избистряне и стабилизация. Дегустационни характеристики: Cattleya Rose се отличава с модерен цвят на сьомг а. Ароматът е фин с нюанси на свежа горска ягода, грейпфрут и сочни меки плодове. Вкусът е мек, обемен, с приятна сладост и цитрусова свежест на финала. Подходящо за консумация с риба, морски дарове. Вижте повече
  9. Червенo Вино, 4 Сезона Есен – Пино Ноар 2017, Вила Юстина, България

    Червенo Вино, 4 Сезона Есен – Пино Ноар 2017, Вила Юстина, България

    Искрящ рубинен цвят и интензивен нос с вишна и подправки. Сочно тяло с нежни танини и елегантен финал. Винификация : Мацерация 7-9˚C за 4 дни, ферментация при 26-28˚C за 7-9 дни в иноксови съдове с пълен контрол на температурата. Съзряване 11 месеца във френски бъчви. Затворено е с винтова капачка, за да запазим максимално дълго време плодовия характер и вплетената бъчва във вкуса и нова на това изключително елегантно вино. Комбинация с храна: Слабо ароматни меса- агнешко и телешко. Морска храна : грилован омар, пушена сьомга и риба тон. Месо:заек, карпачо, хайвер, пернат дивеч. Сирене: козе, меки сирена с червени и кафеникави кори. Награди: Concours Mondial du Bruxelles Сребърен медал за реколта 2016; 2017 MundusVini, Германия- Златен медал за реколта 2017 и Best of Show Bulgaria Wine Index 2014, Bulgaria “Golden Collection” за реколта 2013 – Вижте повече
  10.  Бяло Вино, Монограм Шардоне Barrel Fermented 2018, Вила Юстина

    Бяло Вино, Монограм Шардоне Barrel Fermented 2018, Вила Юстина

    Интензивен златист цвят с топли оттенъци. Изтънчен и комплексен нос с акценти на ядки, масло и сладка ванилия. Плътно тяло с приятна свежест и галеща текстура. Винификация: Прави се първична селекция на гроздето още на лозовия масив, а след това втора селекция на сортиращата маса. Ронканите и смачкани зърна се пресоват в пневматична преса след известно настойване с ципите при ниска температура. Ферментацията се провежда във френски дъбови бъчви с последващо отлежаване в тях за 6 месеца.Виното отлежава в бутилка няколко месеца преди да бъде пуснато на пазара. Храна и вино: Морски дарове: фини богати риби, като калкан, печени черупчести като омар и миди. Месо: телешки пържоли с гъби или пилешки гърди, запечени с вино. Сирене: чедър, камембер или меки сирена с бяла или червена коричка. Награди: Chardonnay du Monde , France – Gold medal for vintage 2016 Chardonnay du Monde , France -Silver medal for vintages 2013 and 2017 Chardonnay du Monde 2015, France –Golden medal for vintage 2012 Chardonnay du Monde 2014, France-Bronz medal for vintage 2011 Víno a Delikatesy 2013, Czech Republic – Golden medal for vintage 2011 Balkans International Wine Competition 2013, Bulgaria– Golden Medal for vintage 2011 Wine Index 2014, Bulgaria– “VIP Collection” for vintage 2012 Wine Index 2013, Bulgaria – “Golden Collection” for vintage 2011 Wine Index 2015, Bulgaria-Golden medal for vintage 2011 Вижте повече

Артикули 1 до 10 от общо 262

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5