Анжелус Естейт, България
Имението Анжелус Естейт се намира в непосредствена близост до язовир Жребчево, в склоновете на Средна гора. От там идва и името на нашето вино STALLION (ЖРЕБЕЦ) – СИМВОЛ НА ЗАРАЖДАЩИЯ СЕ НОВ ЖИВОТ, ИЗПЪЛНЕН С ЕНЕРГИЯ И ЛЮБОВ.
Избата
Избата е разположена върху 14 000 кв.м разгъната площ, от които 7 000 кв.м вкопани под земята. Това позволява технологичният процес да се извършва по гравитачен път.
Винарско имение Анжелус Естейт е с капацитет за преработка на 650 тона грозде.
Зала за ферментация
На площ от 3 000 кв.м са разположени общо 88 ферментатора:
- 72 броя иноксови ферментатори - тип каца (термоизолирзни, 7 и 8 тона)
- 15 броя дървени, френски каци (7 тона)
- 1 купажен съд (30 тoна)
Анжелус Естейт притежава две избени помещения за съзряване на вино в барици от 225 л с капацитет от 1 400 барика и 420 барика при контролирана температура.
Технология
Нетрадиционна технология съчетана с ръчен труд.
Съзряване на виното
Две избени помещения за съзряване на вино в барици от 225 л с капацитет - 1400 барика и 420 барика при контролирана температура на две нива.
-
Червено Вино, Голд Стальон 2017, Ейнджълс Естейт, България
Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Ръчно сортиране на цели гроздови зърна. Студена мацерация при 8ºС в дъбови каци от по 6т. и ермоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация в нови френски бъчви. Отлежаване и съхранение 10 месеца в нови френски 225 л. дъбови бъчви при контролирана температура и относителна влага на въздуха. Време на отлежаване в бъчви: 24 месеца Вид бъчви: 225 л. Дегустационни характеристики: Gold Stallion е 24 каратовият плод на алхимията във Винарско имение „Ейнджълс Естейт“. Еликсир извлечен от златоносния пясък на нашите слънчеви лозя Вино с дъбок наситен цвят. Пикантен експлозивен нос сравним с букет от сухи билки, кожа, топъл черен шоколад и фин дъб. Вкусово е мощно и хармонично. Меката атака прелива в експлозивен вкусов комплекс, доминиран от черен пипер, конфи нотки и ликьор. Ароматен дълъг послевкус и елегантен финал. Потенциал за стареене: До 2029 г. 10 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Международни награди: ГОЛЯМ ЗЛАТЕН МЕДАЛ - Concours Mondial Bruxelles ЗЛАТЕН МЕДАЛ - Mondiales des Vins Canada Вижте повече145,00 лв. -
Червено Сладко Вино, Денеб Айс Суан 2014, 0.375 л, Ейнджълс Естейт, България
Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3 000 часа през годината и над 110 ясни дни. Без пролетни измръзвания и слани. Сравнително високите годишни температури и подходящите горски и песъкливо-глинести почви са изключително благоприятни за червени винени сортове грозде. Гроздето е брано в края на месец Ноември. Охладеното добре узряло грозде преминава през вибрационна маса за ръчен подбор на чепките. Ронканото грозде постъпва в кошова преса, където зърната се пресоват цели. Студено ензимно избистряне и залагане за ферментация с чиста култура винени дрожди. Отлежаване в дъбови бъчви при контрол на температура и влажност. Сладко червено вино, отлежало 3 години в дъбови бъчви. Завладява с нежни аромати на сладко от ягоди, смокини и печени сини сливи. Вкусът е сладък, мек, хармоничен и плътен с нюанси на карамел и череша. Финалът е с приятна свежест и дълъг спомен за карамел, ванилия и черешово сладко. Потенциал за стареене: До 2030 г. 10 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Вижте повече -
Червено Вино, Стальон Класик 2018, Ейнджълс Естейт, България
Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Ръчно сортиране на цели гроздови зърна. Студена мацерация при 8ºС в дъбови каци от по 6т. и ермоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация в нови френски бъчви. Отлежаване и съхранение 10 месеца в нови френски 225 л. дъбови бъчви при контролирана температура и относителна влага на въздуха. Време на отлежаване в бъчви: 10 месеца Вид бъчви: 225 л. Дегустационни характеристики: Интензивен черешов цвят с виолетови нюанси. На нос преобладават ароматите на черни горски плодове в съчетание с пикантни подправки и фини дъбови нотки. Ефирно тяло с прекрасна структура Потенциал за стареене: До 2028 г. 10 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Вижте повече -
Червено Вино, Юнг Стальон 2017, Ейнджълс Естейт, България
Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Ръчно бране и сортиране на гроздовете. Оптично сортиране на гроздовите зърна. Студена мацерация при в термоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация. Време на отлежаване в бъчви: 8 месеца Вид бъчви: 225 л. Дегустационни характеристики: Атрактивен червен цвят с елегантен блясък. Жив и пиперлив плодов аромат. Нежна кадифена атака, разкриваща хармоничен вкус на ранни горски плодове, вишна, касис и къпина. Приятна свежест, подплатена от обло и добре структурирано тяло. Дълъг послевкус с мек и топъл сметанов финал. Вижте повече -
Розе, Стальон Розе 2017, Ейнджълс Естейт, България
Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Ръчно бране и сортиране на гроздовете, както и подбор на гроздовите зърна. Директно инертно пресоване на цели зърна до 1,2 Bar. Студено ензимно избистряне и залагане за ферментация с чиста култура винени дрожди. Купажиране на партидите, избистряне и стабилизация. Дегустационни характеристики: Розе с кварцов цвят и блясък, със свеж и жизнен аромат. Експлозивен и комплексен бленд от свежи горски плодове, вишни и розов грейпфрут. Вино със завладяваща атака и изявена минералност във вкуса, съпроводен от продължителен и свеж финал. Вижте повече -
Бяло Вино, Стальон Траминер 2019, Ейнджълс Естейт, България
Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Охладеното грозде преминава през вибрационна маса за ръчен подбор на чепките. Ронкано гроздето се преглежда на лентова сортировъчна маса и постъпва в 3 куб. м. пневматична "инертис" преса където цели зърната се пресоват до 1,2 Bar. Гроздовият сок се бистри и залага за алкохолна ферментация при температура от 12 -15 С. Следферментативно отлежаване в нови дъбови бъчви. Избистряне и стабилизация. Време на отлежаване в бъчви: 3 месеца Вид бъчви: 225 л. френски дъб Дегустационни характеристики: Вино, което в чашата завладява със златист, слънчев, житен цвят. Траминер избя- гал със зрялостта си от класическия облик, атакуващ меко с акцент на ябълков цвят, сред розови поля. Запомнящ се със сочно тяло и деликатен баланс на кисели- ните. Вино с развит вкусов аромат, загатващ екзотика. Препоръчителна температура за консумация: 8 -12 С Вижте повече -
Червено Вино, Стальон 2017, Ейнджълс Естейт, България
Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Ръчно сортиране на цели гроздови зърна. Студена мацерация при 8ºС в дъбови каци от по 6т. и ермоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация в нови френски бъчви. Отлежаване и съхранение 10 месеца в нови френски 225 л. дъбови бъчви при контролирана температура и относителна влага на въздуха. Време на отлежаване в бъчви: 12 месеца Вид бъчви: 225 л. Дегустационни характеристики: Наситен тъмно червен цвят с виолетови оттенъци. Интензивно плодов нос със сладки акценти на боровинка, череша, черен трюфел и горчив шоколад с препечена ванилия. Добре балансирано сочно и плътно тяло, сложно и елегантно. Прекрасна структура, резонираща в продължителен финал. Потенциал за стареене: До 2027 г. 10 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Международни награди: ЗЛАТЕН МЕДАЛ – Vinalies Internationales Paris ЗЛАТЕН МЕДАЛ – Concours Mondial Brucselles ЗЛАТЕН МЕДАЛ – International Wine Challenge БРОНЗОВ МЕДАЛ – Decanter World Wine Awards Вижте повече -
Червено Вино, Катлея Каберне Фран 2018, Ейнджълс Естейт, България
Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3 000 часапрез годината и над 110 ясни дни. Без пролетни измръзвания и слани. Сравнителновисоките годишни температури и подходящите горски и песъкливо-глинести почвиса изключително благоприятни за червени винени сортове грозде. Винификация: Сортиране на цели гроздови зърна чрез единствения в България оптичен сортировач Delta R2 Vistalys. Студена мацерация при 8ºС в дъбови каци с вместимост 6т. и термоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация в нови френски бъчви. Отлежаване и съхранение 18 месеца в нови френски дъбови бъчви при контролирана температура и относителна влажност на въздуха. Дегустационни характеристики: Cattleya Каберне Фран е с красив цвят на тъмна череша. Ароматът на виното е хармонична комбинация от свежи черни плодове, кафе и сушени подправки. Този Каберне Фран се отличава с мекота и свежест във вкуса, където се преплитат нюанси на черница и тютюн. Потенциал за стареене: До 2025 г. 5 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Вижте повече -
Бяло Вино, Катлея Совиньон Блан & Шардоне 2018, Ейнджълс Естейт, България
Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Охладеното грозде преминава през вибрационна маса за ръчен подбор на чепките. Ронкано гроздето се преглежда на лентова сортировъчна маса и постъпва в 3 куб. м. пневматична "инертис" преса където цели зърната се пресоват до1,2 Bar. Гроздовият сок се бистри и залага за алкохолна ферментация при температура от 12 15o С. Следферментативно отлежаване в нови дъбови бъчви. Избистряне и стабилизация. Дегустационни характеристики: Това вино радва с искрящ лунен цвят с живи зеленикави отблясъци. Виното съчетава свеж и летни аромати на цитруси и екзотични плодове, сочна праскова и цветя . Това богатство ще Ви поглези и във вкуса, където ще откриете още и нотка лимонена свежест. Вижте повече -
Розе, Катлея Розе 2018, Ейнджълс Естейт, България
Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Охладеното грозде преминава през вибрационна маса за ръчен подбор на чепките. Ронкано грозде постъпва в 3 куб. м. пневматична "инертис" преса където цели зърната се пресоват до 1,2 Bar. Гроздовият сок се бистри и залага за алкохолна ферментация при температура от 12 - 15 ˚С. Избистряне и стабилизация. Дегустационни характеристики: Cattleya Rose се отличава с модерен цвят на сьомг а. Ароматът е фин с нюанси на свежа горска ягода, грейпфрут и сочни меки плодове. Вкусът е мек, обемен, с приятна сладост и цитрусова свежест на финала. Подходящо за консумация с риба, морски дарове. Вижте повече