Welcome to Bestwine

Анжелус Естейт, България

Имението Анжелус Естейт се намира в непосредствена близост до язовир Жребчево, в склоновете на Средна гора. От там идва и името на нашето вино STALLION (ЖРЕБЕЦ) – СИМВОЛ НА ЗАРАЖДАЩИЯ СЕ НОВ ЖИВОТ, ИЗПЪЛНЕН С ЕНЕРГИЯ И ЛЮБОВ.

Избата
Избата е разположена върху 14 000 кв.м разгъната площ, от които 7 000 кв.м вкопани под земята. Това позволява технологичният процес да се извършва по гравитачен път.

Винарско имение Анжелус Естейт е с капацитет за преработка на 650 тона грозде.

Зала за ферментация
На площ от 3 000 кв.м са разположени общо 88 ферментатора:
- 72 броя иноксови ферментатори - тип каца (термоизолирзни, 7 и 8 тона)
- 15 броя дървени, френски каци (7 тона)
- 1 купажен съд (30 тoна)

Анжелус Естейт притежава две избени помещения за съзряване на вино в барици от 225 л с капацитет от 1 400 барика и 420 барика при контролирана температура.

Технология
Нетрадиционна технология съчетана с ръчен труд.

Съзряване на виното
Две избени помещения за съзряване на вино в барици от 225 л с капацитет - 1400 барика и 420 барика при контролирана температура на две нива.

Артикули 1 до 10 от общо 24

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  1. Червено Вино, Голд Стальон 2017, Ейнджълс Естейт, България

    Червено Вино, Голд Стальон 2017, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Ръчно сортиране на цели гроздови зърна. Студена мацерация при 8ºС в дъбови каци от по 6т. и ермоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация в нови френски бъчви. Отлежаване и съхранение 10 месеца в нови френски 225 л. дъбови бъчви при контролирана температура и относителна влага на въздуха. Време на отлежаване в бъчви: 24 месеца Вид бъчви: 225 л. Дегустационни характеристики: Gold Stallion е 24 каратовият плод на алхимията във Винарско имение „Ейнджълс Естейт“. Еликсир извлечен от златоносния пясък на нашите слънчеви лозя Вино с дъбок наситен цвят. Пикантен експлозивен нос сравним с букет от сухи билки, кожа, топъл черен шоколад и фин дъб. Вкусово е мощно и хармонично. Меката атака прелива в експлозивен вкусов комплекс, доминиран от черен пипер, конфи нотки и ликьор. Ароматен дълъг послевкус и елегантен финал. Потенциал за стареене: До 2029 г. 10 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Международни награди: ГОЛЯМ ЗЛАТЕН МЕДАЛ - Concours Mondial Bruxelles ЗЛАТЕН МЕДАЛ - Mondiales des Vins Canada Вижте повече
  2. Червено Сладко Вино, Денеб Айс Суан 2014, 0.375 л, Ейнджълс Естейт, България

    Червено Сладко Вино, Денеб Айс Суан 2014, 0.375 л, Ейнджълс Естейт, България

    Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3 000 часа през годината и над 110 ясни дни. Без пролетни измръзвания и слани. Сравнително високите годишни температури и подходящите горски и песъкливо-глинести почви са изключително благоприятни за червени винени сортове грозде. Гроздето е брано в края на месец Ноември. Охладеното добре узряло грозде преминава през вибрационна маса за ръчен подбор на чепките. Ронканото грозде постъпва в кошова преса, където зърната се пресоват цели. Студено ензимно избистряне и залагане за ферментация с чиста култура винени дрожди. Отлежаване в дъбови бъчви при контрол на температура и влажност. Сладко червено вино, отлежало 3 години в дъбови бъчви. Завладява с нежни аромати на сладко от ягоди, смокини и печени сини сливи. Вкусът е сладък, мек, хармоничен и плътен с нюанси на карамел и череша. Финалът е с приятна свежест и дълъг спомен за карамел, ванилия и черешово сладко. Потенциал за стареене: До 2030 г. 10 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Вижте повече
  3. Червено Вино, Стальон Класик 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Червено Вино, Стальон Класик 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Ръчно сортиране на цели гроздови зърна. Студена мацерация при 8ºС в дъбови каци от по 6т. и ермоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация в нови френски бъчви. Отлежаване и съхранение 10 месеца в нови френски 225 л. дъбови бъчви при контролирана температура и относителна влага на въздуха. Време на отлежаване в бъчви: 10 месеца Вид бъчви: 225 л. Дегустационни характеристики: Интензивен черешов цвят с виолетови нюанси. На нос преобладават ароматите на черни горски плодове в съчетание с пикантни подправки и фини дъбови нотки. Ефирно тяло с прекрасна структура Потенциал за стареене: До 2028 г. 10 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Вижте повече
  4. Червено Вино, Юнг Стальон 2017, Ейнджълс Естейт, България

    Червено Вино, Юнг Стальон 2017, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Ръчно бране и сортиране на гроздовете. Оптично сортиране на гроздовите зърна. Студена мацерация при в термоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация. Време на отлежаване в бъчви: 8 месеца Вид бъчви: 225 л. Дегустационни характеристики: Атрактивен червен цвят с елегантен блясък. Жив и пиперлив плодов аромат. Нежна кадифена атака, разкриваща хармоничен вкус на ранни горски плодове, вишна, касис и къпина. Приятна свежест, подплатена от обло и добре структурирано тяло. Дълъг послевкус с мек и топъл сметанов финал. Вижте повече
  5. Розе, Стальон Розе 2017, Ейнджълс Естейт, България

    Розе, Стальон Розе 2017, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Ръчно бране и сортиране на гроздовете, както и подбор на гроздовите зърна. Директно инертно пресоване на цели зърна до 1,2 Bar. Студено ензимно избистряне и залагане за ферментация с чиста култура винени дрожди. Купажиране на партидите, избистряне и стабилизация. Дегустационни характеристики: Розе с кварцов цвят и блясък, със свеж и жизнен аромат. Експлозивен и комплексен бленд от свежи горски плодове, вишни и розов грейпфрут. Вино със завладяваща атака и изявена минералност във вкуса, съпроводен от продължителен и свеж финал. Вижте повече
  6. Бяло Вино, Стальон Траминер 2019, Ейнджълс Естейт, България

    Бяло Вино, Стальон Траминер 2019, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Охладеното грозде преминава през вибрационна маса за ръчен подбор на чепките. Ронкано гроздето се преглежда на лентова сортировъчна маса и постъпва в 3 куб. м. пневматична "инертис" преса където цели зърната се пресоват до 1,2 Bar. Гроздовият сок се бистри и залага за алкохолна ферментация при температура от 12 -15 С. Следферментативно отлежаване в нови дъбови бъчви. Избистряне и стабилизация. Време на отлежаване в бъчви: 3 месеца Вид бъчви: 225 л. френски дъб Дегустационни характеристики: Вино, което в чашата завладява със златист, слънчев, житен цвят. Траминер избя- гал със зрялостта си от класическия облик, атакуващ меко с акцент на ябълков цвят, сред розови поля. Запомнящ се със сочно тяло и деликатен баланс на кисели- ните. Вино с развит вкусов аромат, загатващ екзотика. Препоръчителна температура за консумация: 8 -12 С Вижте повече
  7. Червено Вино, Стальон 2017, Ейнджълс Естейт, България

    Червено Вино, Стальон 2017, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Ръчно сортиране на цели гроздови зърна. Студена мацерация при 8ºС в дъбови каци от по 6т. и ермоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация в нови френски бъчви. Отлежаване и съхранение 10 месеца в нови френски 225 л. дъбови бъчви при контролирана температура и относителна влага на въздуха. Време на отлежаване в бъчви: 12 месеца Вид бъчви: 225 л. Дегустационни характеристики: Наситен тъмно червен цвят с виолетови оттенъци. Интензивно плодов нос със сладки акценти на боровинка, череша, черен трюфел и горчив шоколад с препечена ванилия. Добре балансирано сочно и плътно тяло, сложно и елегантно. Прекрасна структура, резонираща в продължителен финал. Потенциал за стареене: До 2027 г. 10 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Международни награди: ЗЛАТЕН МЕДАЛ – Vinalies Internationales Paris ЗЛАТЕН МЕДАЛ – Concours Mondial Brucselles ЗЛАТЕН МЕДАЛ – International Wine Challenge БРОНЗОВ МЕДАЛ – Decanter World Wine Awards Вижте повече
  8. Червено Вино, Катлея Каберне Фран 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Червено Вино, Катлея Каберне Фран 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3 000 часапрез годината и над 110 ясни дни. Без пролетни измръзвания и слани. Сравнителновисоките годишни температури и подходящите горски и песъкливо-глинести почвиса изключително благоприятни за червени винени сортове грозде. Винификация: Сортиране на цели гроздови зърна чрез единствения в България оптичен сортировач Delta R2 Vistalys. Студена мацерация при 8ºС в дъбови каци с вместимост 6т. и термоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация в нови френски бъчви. Отлежаване и съхранение 18 месеца в нови френски дъбови бъчви при контролирана температура и относителна влажност на въздуха. Дегустационни характеристики: Cattleya Каберне Фран е с красив цвят на тъмна череша. Ароматът на виното е хармонична комбинация от свежи черни плодове, кафе и сушени подправки. Този Каберне Фран се отличава с мекота и свежест във вкуса, където се преплитат нюанси на черница и тютюн. Потенциал за стареене: До 2025 г. 5 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Вижте повече
  9. Бяло Вино, Катлея Совиньон Блан & Шардоне 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Бяло Вино, Катлея Совиньон Блан & Шардоне 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Охладеното грозде преминава през вибрационна маса за ръчен подбор на чепките. Ронкано гроздето се преглежда на лентова сортировъчна маса и постъпва в 3 куб. м. пневматична "инертис" преса където цели зърната се пресоват до1,2 Bar. Гроздовият сок се бистри и залага за алкохолна ферментация при температура от 12 15o С. Следферментативно отлежаване в нови дъбови бъчви. Избистряне и стабилизация. Дегустационни характеристики: Това вино радва с искрящ лунен цвят с живи зеленикави отблясъци. Виното съчетава свеж и летни аромати на цитруси и екзотични плодове, сочна праскова и цветя . Това богатство ще Ви поглези и във вкуса, където ще откриете още и нотка лимонена свежест. Вижте повече
  10. Розе, Катлея Розе 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Розе, Катлея Розе 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Охладеното грозде преминава през вибрационна маса за ръчен подбор на чепките. Ронкано грозде постъпва в 3 куб. м. пневматична "инертис" преса където цели зърната се пресоват до 1,2 Bar. Гроздовият сок се бистри и залага за алкохолна ферментация при температура от 12 - 15 ˚С. Избистряне и стабилизация. Дегустационни характеристики: Cattleya Rose се отличава с модерен цвят на сьомг а. Ароматът е фин с нюанси на свежа горска ягода, грейпфрут и сочни меки плодове. Вкусът е мек, обемен, с приятна сладост и цитрусова свежест на финала. Подходящо за консумация с риба, морски дарове. Вижте повече

Артикули 1 до 10 от общо 24

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3