Welcome to Bestwine

Анжелус Естейт, България

Имението Анжелус Естейт се намира в непосредствена близост до язовир Жребчево, в склоновете на Средна гора. От там идва и името на нашето вино STALLION (ЖРЕБЕЦ) – СИМВОЛ НА ЗАРАЖДАЩИЯ СЕ НОВ ЖИВОТ, ИЗПЪЛНЕН С ЕНЕРГИЯ И ЛЮБОВ.

Избата
Избата е разположена върху 14 000 кв.м разгъната площ, от които 7 000 кв.м вкопани под земята. Това позволява технологичният процес да се извършва по гравитачен път.

Винарско имение Анжелус Естейт е с капацитет за преработка на 650 тона грозде.

Зала за ферментация
На площ от 3 000 кв.м са разположени общо 88 ферментатора:
- 72 броя иноксови ферментатори - тип каца (термоизолирзни, 7 и 8 тона)
- 15 броя дървени, френски каци (7 тона)
- 1 купажен съд (30 тoна)

Анжелус Естейт притежава две избени помещения за съзряване на вино в барици от 225 л с капацитет от 1 400 барика и 420 барика при контролирана температура.

Технология
Нетрадиционна технология съчетана с ръчен труд.

Съзряване на виното
Две избени помещения за съзряване на вино в барици от 225 л с капацитет - 1400 барика и 420 барика при контролирана температура на две нива.

Артикули 11 до 20 от общо 24

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

  1. Бяло Вино, Уайт Стальон 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Бяло Вино, Уайт Стальон 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Ръчно бране и сортиране на гроздовете, както и подбор на гроздовите зърна. Директно инертно пресоване на цели зърна до 1,2 Bar. Студено ензимно избистряне и залагане за ферментация с чиста култура винени дрожди. Доферментиране и отлежаване в нови дъбови бъчви. Време на отлежаване в бъчви: 3 месеца Вид бъчви: 225 л. Дегустационни характеристики: Едно вино с кристално чист, златист лунен цвят и гланцов блясък. Атрактивен многопластов нос, в който се долавя акценти на екзотични цветя и мед. Мека атака, балансиран и добре изразен свеж, плодов аромат съчетан с хармонични дъбови нюанси, допълващ се от нотки на бадемово масло и препечена портокалова кора. Препоръчителна температура за консумация: 8 -12 С Международни награди: ЗЛАТЕН МЕДАЛ - Mondiales des Vins Canada ЗЛАТЕН МЕДАЛ - Concours Mondial Bruxelles СРЕБЪРЕН МЕДАЛ - Vinalies Internationales Paris БРОНЗОВ МЕДАЛ - Decanter World Wine Awards Вижте повече
  2. Розе, Денеб Розе 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Розе, Денеб Розе 2018, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Ръчно бране и сортиране на гроздовете, както и подбор на гроздовите зърна. Директно инертно пресоване на цели зърна до 1,2 Bar. Студено ензимно избистряне и залагане за ферментация с чиста култура винени дрожди при температура 12-15 С. Купажиране на партидите, избистряне и стабилизация. Дегустационни характеристики: Аромат на цитрусови плодове, зелени аромати на грах, чемшир, аспержи. Минералност и тропически жълти плодове, ананас, круша, маракуя. Плътен и стегнат свеж вкус, богат с добра сфера и обем, земни нюанси и тропически плод, мокър камък, завършва с дъвчещи се сочни киселини. Вижте повече
  3.  Бяло Вино, Денеб Совиньон Блан 2017, Ейнджълс Естейт, България

    Бяло Вино, Денеб Совиньон Блан 2017, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Ръчно бране и сортиране на гроздовете, както и подбор на гроздовите зърна. Директно инертно пресоване на цели зърна до 1,2 Bar. Студено ензимно избистряне и залагане за ферментация с чиста култура винени дрожди при температура 12-15 С. Купажиране на партидите, избистряне и стабилизация. Дегустационни характеристики: Аромат на горена кибритена клечка, пот и животински нюанси, плодове- ягода и малина. Стегнато строго тяло, характер на мъхесто листо, зелени, току що окосени треви, горска поляна и горски мъх. Сочни киселини с добра продължителност. Вижте повече
  4. Червено Вино, Денеб Каберне Фран 2017, Ейнджълс Естейт, България

    Червено Вино, Денеб Каберне Фран 2017, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3 000 часапрез годината и над 110 ясни дни. Без пролетни измръзвания и слани. Сравнителновисоките годишни температури и подходящите горски и песъкливо-глинести почвиса изключително благоприятни за червени винени сортове грозде. Винификация: Сортиране на цели гроздови зърна чрез единствения в България оптичен сортировач Delta R2 Vistalys. Студена мацерация при 8ºС в дъбови каци с вместимост 6т. и термоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация в нови френски бъчви. Отлежаване и съхранение 18 месеца в нови френски дъбови бъчви при контролирана температура и относителна влажност на въздуха. Време на отлежаване в бъчви: 18 месеца Вид бъчви: 225 л. Дегустационни характеристики: С кадифен тъмночервен цвят Каберне Фран Deneb обещава класа. Виното носи характерните аромати на мента и подправки, обгърнати от топли нюанси на зрели горски плодове. Вкусът на Deneb Каберне Фран е зрял, благороден и балансиран. Небцето е погалено от копринени танини, обгръщащи интензивни вкусови нюанси на сочни зрели плодове и черен шоколад. Зарята от вкусове продължава в един запомнящ се финал. Потенциал за стареене: До 2028 г. 8 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Вижте повече
  5. Червено Вино, Денеб Каберне Савиньон 2017, Ейнджълс Естейт, България

    Червено Вино, Денеб Каберне Савиньон 2017, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3 000 часапрез годината и над 110 ясни дни. Без пролетни измръзвания и слани. Сравнителновисоките годишни температури и подходящите горски и песъкливо-глинести почвиса изключително благоприятни за червени винени сортове грозде. Винификация: Сортиране на цели гроздови зърна чрез единствения в България оптичен сортировач Delta R2 Vistalys. Студена мацерация при 8ºС в дъбови каци с вместимост 6т. и термоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация в нови френски бъчви. Отлежаване и съхранение 18 месеца в нови френски дъбови бъчви при контролирана температура и относителна влажност на въздуха. Вид бъчви: 225 л. Дегустационни характеристики: Каберне Совиньон Deneb се отличава с красив тъмно червен цвят с бляскави вишневи нюанси.В аромата на виното нежно се преплитат елегантни аромати на ванилия и шоколад и нотки на касис и черен пипер. Богатството в аромата се открива и във вкуса, където плодовите нюанси преминават в приятен конфитюрен вкус, подправен с лека пикантност. Виното глези с пълнота във вкуса и прекрасна дължина Потенциал за стареене: До 2028 г. 8 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Вижте повече
  6. Червено вино, Денеб Мерло 2017, Angel's Estate, Bulgaria

    Червено вино, Денеб Мерло 2017, Angel's Estate, Bulgaria

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3 000 часапрез годината и над 110 ясни дни. Без пролетни измръзвания и слани. Сравнителновисоките годишни температури и подходящите горски и песъкливо-глинести почвиса изключително благоприятни за червени винени сортове грозде. Винификация: Сортиране на цели гроздови зърна чрез единствения в България оптичен сортировач Delta R2 Vistalys. Студена мацерация при 8ºС в дъбови каци с вместимост 6т. и термоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация в нови френски бъчви. Отлежаване и съхранение 18 месеца в нови френски дъбови бъчви при контролирана температура и относителна влажност на въздуха. Вид бъчви: 225 л. Дегустационни характеристики: Мерло Deneb привлича погледа с плътен тъмночервен цвят, дълбок и кадифен. Ароматът на виното е щедър и по елегантен начин напомня зряла черна череша, вишна и синя слива, преплетени с интензивни ликьорни нюанси. Богатият аромат подсказва комплексността във вкуса. Мерло Денеб е пълно, фино, топло вино, глезещо с усещане за сладост и мекота. Във вкуса са ясно изразени ароматите на сушени сини сливи, фини подправки и нежна ванилия. Кадифените танини придават на виното незабравима дължина. Потенциал за стареене: До 2028 г. 8 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Вижте повече
  7. Бяло Вино, Ейнджъл Совиньон Блан 2019, Ейнджълс Естейт, България

    Бяло Вино, Ейнджъл Совиньон Блан 2019, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови. Винификация: Охладеното грозде преминава през вибрационна маса за ръчен подбор на чепките. Ронкано гроздето се преглежда на лентова сортировъчна маса и постъпва в 3 куб. м. пневматична "инертис" преса където цели зърната се пресоват до 1,2 Bar. Гроздовият сок се бистри и залага за алкохолна ферментация при температура от 12 15oС. Избистряне и стабилизация. Дегустационни характеристики: Искрящ лунен цвят с характерни зелени акценти. Вино, радващо с екплозивно богатсво на аромата, в който се преплитат финни растителни и цветисти нюанси, напомнящи на акация, розов грейпфрут и лимонова трева. Вкусът е свеж и балансиран със запомнящ се плодов финал. Вижте повече
  8. Червено Вино, Ейнджъл Сира & Мерло 2019, Ейнджълс Естейт, България

    Червено Вино, Ейнджъл Сира & Мерло 2019, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3 000 часапрез годината и над 110 ясни дни. Без пролетни измръзвания и слани. Сравнителновисоките годишни температури и подходящите горски и песъкливо-глинести почвиса изключително благоприятни за червени винени сортове грозде. Винификация: Ръчно бране и сортиране на гроздовете. Оптично сортиране на гроздовите зърна. Студена мацерация в термоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация. Дегустационни характеристики: Виното впечатлява с наситен, жив, тъмночервен цвят. Ароматът, изразен и концентриран, завладява със сладки нюанси на зрели плодове, черна череша, преплетени с игрива пикантна нотка. Виното притежава кадифено, добре балансирано тяло и богат вкусов аромат. Усещане за сладост и мекота остава дълго в послевкуса. Потенциал за стареене: До 2027 г. 6-8 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Вижте повече
  9. Червено Вино, Ейнджъл Каберне Совиньон 2015, Ейнджълс Естейт, България

    Червено Вино, Ейнджъл Каберне Совиньон 2015, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3 000 часапрез годината и над 110 ясни дни. Без пролетни измръзвания и слани. Сравнителновисоките годишни температури и подходящите горски и песъкливо-глинести почвиса изключително благоприятни за червени винени сортове грозде. Винификация: Ръчно бране и сортиране на гроздовете. Оптично сортиране на гроздовите зърна. Студена мацерация в термоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация. Дегустационни характеристики: Плътен вишнев цвят с виолетови нюанси. В аромата преобладава усещането за сладко от черни горски плодове в съчетание с подправкови нюанси. Виното завладява с мека и балансирана атака, плътно тяло с елегантна структура и меки танини. Потенциал за стареене: До 2025 г. 6-8 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Вижте повече
  10. Червено Вино, Ейнджъл Каберне Фран & Каберне Совиньон 2016, Ейнджълс Естейт, България

    Червено Вино, Ейнджъл Каберне Фран & Каберне Совиньон 2016, Ейнджълс Естейт, България

    Климат и почви: Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3 000 часапрез годината и над 110 ясни дни. Без пролетни измръзвания и слани. Сравнителновисоките годишни температури и подходящите горски и песъкливо-глинести почвиса изключително благоприятни за червени винени сортове грозде. Винификация: Ръчно бране и сортиране на гроздовете. Оптично сортиране на гроздовите зърна. Студена мацерация в термоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация. Дегустационни характеристики: Виното впечатлява с наситен цвят на тъмна череша с виолетови нюанси. Интензивен аромат на зрели черни плодове (къпина, касис, черница) и свежи подправки (мента). Angel завладява с кадифена атака и сочно тяло. Загатнатите в аромата нюанси очароват и във вкуса. Финалът е копринен с траен послевкус. Потенциал за стареене: До 2026 г. 6-8 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85% Вижте повече

Артикули 11 до 20 от общо 24

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък