Климат и почви:
Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови.
Винификация:
Ръчно сортиране на цели гроздови зърна. Студена мацерация при 8ºС в дъбови каци от по 6т. и ермоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация в нови френски бъчви. Отлежаване и съхранение 10 месеца в нови френски 225 л. дъбови бъчви при контролирана температура и относителна влага на въздуха.
Време на отлежаване в бъчви: 12 месеца
Вид бъчви: 225 л.
Дегустационни характеристики:
Наситен тъмно червен цвят с виолетови оттенъци. Интензивно плодов нос със сладки акценти на боровинка, череша, черен трюфел и горчив шоколад с препечена ванилия. Добре балансирано сочно и плътно тяло, сложно и елегантно. Прекрасна структура, резонираща в продължителен финал.
Потенциал за стареене: До 2027 г. 10 години при t. 13-18 С влажност не-повече от 85%
Международни награди:
ЗЛАТЕН МЕДАЛ – Vinalies Internationales Paris
ЗЛАТЕН МЕДАЛ – Concours Mondial Brucselles
ЗЛАТЕН МЕДАЛ – International Wine Challenge
БРОНЗОВ МЕДАЛ – Decanter World Wine Awards