Климат и почви:
Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови.
Винификация:
Охладеното грозде преминава през вибрационна маса за ръчен подбор на чепките. Ронкано гроздето се преглежда на лентова сортировъчна маса и постъпва в 3 куб. м. пневматична "инертис" преса където цели зърната се пресоват до 1,2 Bar. Гроздовият сок се бистри и залага за алкохолна ферментация при температура от 12 15oС. Избистряне и стабилизация.
Дегустационни характеристики:
Искрящ лунен цвят с характерни зелени акценти. Вино, радващо с екплозивно богатсво на аромата, в който се преплитат финни растителни и цветисти нюанси, напомнящи на акация, розов грейпфрут и лимонова трева. Вкусът е свеж и балансиран със запомнящ се плодов финал.