Климат и почви:
Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови.
Винификация:
Охладеното грозде преминава през вибрационна маса за ръчен подбор на чепките. Ронкано гроздето се преглежда на лентова сортировъчна маса и постъпва в 3 куб. м. пневматична "инертис" преса където цели зърната се пресоват до 1,2 Bar. Гроздовият сок се бистри и залага за алкохолна ферментация при температура от 12 -15 С. Следферментативно отлежаване в нови дъбови бъчви. Избистряне и стабилизация.
Време на отлежаване в бъчви: 3 месеца
Вид бъчви: 225 л. френски дъб
Дегустационни характеристики:
Вино, което в чашата завладява със златист, слънчев, житен цвят. Траминер избя-
гал със зрялостта си от класическия облик, атакуващ меко с акцент на ябълков
цвят, сред розови поля. Запомнящ се със сочно тяло и деликатен баланс на кисели-
ните. Вино с развит вкусов аромат, загатващ екзотика.
Препоръчителна температура за консумация: 8 -12 С