Климат и почви:
Умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо - глинести, глинесто - варовикови.
Винификация:
Ръчно бране и сортиране на гроздовете. Оптично сортиране на гроздовите зърна. Студена мацерация при в термоизолирани ферментатори от неръждаема стомана от по 7000 л. Контролирана алкохолна ферментация с постферментативно настойване. Спонтанна малолактична ферментация.
Време на отлежаване в бъчви: 8 месеца
Вид бъчви: 225 л.
Дегустационни характеристики:
Атрактивен червен цвят с елегантен блясък. Жив и пиперлив плодов аромат. Нежна кадифена атака, разкриваща хармоничен вкус на ранни горски плодове, вишна, касис и къпина. Приятна свежест, подплатена от обло и добре структурирано тяло. Дълъг послевкус с мек и топъл сметанов финал.