Welcome to Bestwine

Червено Вино, 3-БЛЕНД Каберне Фран & Мерло & Рубин 2015, Братанови, България

Regions BG
Vintage 2015
Grapes Каберне Фран & Мерло & Рубин
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol -

Нашият “отговор” от Сакар на класическия “Бордо бленд”, в който “подправката” от Пти Вердо е заместена с местния сорт Рубин. В реколта 2015 променихме съотношението на сортовете, като сега преобладава Каберне Фран с 50 %, Мерлото участва с 35 % и Рубинът е увеличен до 15 %. Отлежаването е общо 36 месеца в различни по произход и обем бъчви и още 9 месеца в бутилката преди излизане на пазара през януари 2020. Изключително прецизна работа на енолога Мария Стоева в избирането на точните бъчви и пропорции от тях за направата на този бленд!

Дегустационно описание: Наситен керемиден цвят с рубинов оттенък. Сложен нос с дълбоки нотки на мускус, орехова шума, нюанси на зряла черна череша, нежно допълнени от аромат на тъмен шоколад. Сочно и богато тяло със зрели, велурени танини, завършващи с дълъг и благороден финал със спомен за тютюн и кожа. Комплексно и същевременно елегантно вино, достойно за всяка колекция, с потенциал за положително развитие в бутилка поне до 2023 г. (а може би и до 2030 ...)

Подходяща храна: ястия от дивеч (глиган, елен), задушено или печено агнешко, отлежали богати сирена

Наличност: В наличност

27,00 лв.
Bratanov

Описание на продукта

Детайли

Вина от благоприятно развиващи се в района на Южен Сакар благородни сортове. Купажните вина са частично или напълно отлежали в дъбови бъчви минимум 12 месеца, а сортовите – само в иноксов съд.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Bratanov

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.