Welcome to Bestwine

Червено Вино, САН БАРИК Сира Уайлд Ферментид 2016, Братанови, България

Regions BG
Vintage 2016
Grapes 100% Сира
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol -

Една типична и много натурална Сира (добавени само сулфити), изявяваща много чисто тероара на Южен Сакар. За първа година сирата ни ферментира спонтанно, с естествената микрофлора от лозето или т.нар. “диви” дрожди. Малолактичната ферментация също е спонтанна. Отлежала 12 месеца само в неутрален съд, без участие на дъб (“sans barrique” от френски) и с последващо развитие в бутилката от почти 2 г. преди пускане на пазара. Едно завършено и същевременно с отличен потенциал за отлежаване вино, носещо елегантния почерк на енолога ни Мария Стоева. Лимитирана партида от 4 720 бут.
Виното не е филтрирано преди бутилиране – възможна е поява на благородна утайка!

Дегустационно описание: Красив виолетов цвят с мастилени оттенъци. В носа се разкрива комплексна атака от аромати на зряла череша и черен шоколад с пиперени нюанси, които се преливат във вкуса, с допълнение на горски плодове и сливи. Елегантно кадифено тяло, с меки танини и завършващ подправков финес. Вкусно и комплексно вино. Потенциал за отлежаване 2026.

Подходяща храна: пернат дивеч (яребици, пъдпъдъци) с плодови сосове, ризото с горски гъби, пуешко с кестени, средно зрели сирена
Сервиране: Охладено при t 16–18 °C

Наличност: В наличност

14,90 лв.
Bratanov

Описание на продукта

Детайли

Вина от благоприятно развиващи се в района на Южен Сакар благородни сортове. Купажните вина са частично или напълно отлежали в дъбови бъчви минимум 12 месеца, а сортовите – само в иноксов съд.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Bratanov

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.