Welcome to Bestwine

Червено Вино, Мерул Мавруд 2015, Румелия, България

Regions BG
Vintage 2015
Grapes 100% Мавруд
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol 13.5%

Грозде от собствените лозови масиви на Изба Румелия в един от най-добрите тероари за сорт Мавруд.

Древният български сорт Мавруд е по специален за енолозите, и за това контролът на суровината за създаването му е изключително стриктен.
Интригата при дегустацията на Мавруда започва още с цвета на виното – плътен, рубинен с виолетови отенъци. Многопластов аромат с преобладаващи акценти на лозови мустачки, къпини и дребни черни плодове. Мощно, добре структурирано тяло с фини танини и плодово-пикантен финал. Виното има знаметелен потенциал за отлежаване.

Наличност: В наличност

10,40 лв.
Rumelia

Описание на продукта

Детайли

Вината от серията „ Мерул” съответно са от сортовете: “Каберне совиньон“, “Мерло” , “Мавруд“, “Сира“, “Шардоне” и “Мускат“. Това са вина типични представители на “новия свят” завладял винопроизводството през последните години. Мацерацията и ферментацията на гроздето протичат във ферментатори отнеръждаема стомана при прецизно контролирана температура. Вината от тази серия се отличават с жив и искрящ цвят, с интензивен аромат в който се откроява аромата на добре узряло грозде с плодови нюанси характерни за сорта и микрорайона. Вкусът на вината е плътен, добре балансиран и хармоничен. Послевкуса е траен с усещане за сорта грозде и финес.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Rumelia

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.