Welcome to Bestwine

Червено Вино, Мерул Сира 2014, Румелия, България

Regions BG
Vintage 2014
Grapes 100% Сира
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol 13,5% vol.


Червено сухо вино с впечатляваща плътност и наситен мастилено виолетов цвят. В комплексния но се откриват зряла череша, печена синя слива, сладки подправки и билки. Хармоничния вкус оставя чуство за сладост, топлина и свежест.
Фино вино, подходящо за консумация при температура 16-18 градуса с местни ястия и зрели сирена.

Виното се съчетава добре със силно ароматни-вкусови храни, с по-високо ниво на мазнини. Печено на грил или на фурна, ястия със сосове, дивеч, птици, гъби (включително и трюфели) и субпродукти като дробчета, воденички и сърца. От сирената добър избор са Tomme и Cantal.
Определено тези вина имат нужда от повече време за да доразвият и омекотят характера си в бутилката. Препоръчва се консумацията им да не е по-рано от четвъртата година от бутилирането им. Най-подходящата температура за консумацията им е между 15 и 18°С.

Наличност: В наличност

10,40 лв.
Rumelia

Описание на продукта

Детайли

Вината от серията „ Мерул” съответно са от сортовете: “Каберне совиньон“, “Мерло” , “Мавруд“, “Сира“, “Шардоне” и “Мускат“. Това са вина типични представители на “новия свят” завладял винопроизводството през последните години. Мацерацията и ферментацията на гроздето протичат във ферментатори отнеръждаема стомана при прецизно контролирана температура. Вината от тази серия се отличават с жив и искрящ цвят, с интензивен аромат в който се откроява аромата на добре узряло грозде с плодови нюанси характерни за сорта и микрорайона. Вкусът на вината е плътен, добре балансиран и хармоничен. Послевкуса е траен с усещане за сорта грозде и финес.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Rumelia

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.